Ένας επαγγελματίας βασανιστής με αυστηρό κώδικα τιμής, μυστηριώδες παρελθόν και την αφέλεια να πιστεύει ότι μπορεί να σώσει τη ζωή ενός παιδιού… Τίποτε δεν τον εμπόδισε ποτέ να φτάσει στην αλήθεια. Μέχρι τώρα τουλάχιστον…
Ο Γκάιγκερ έχει ένα χάρισμα: αναγνωρίζει το ψέμα μόλις το ακούσει. Οι ανακρίσεις του σπάνια έχουν αιματηρή κατάληξη, αλλά δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βάναυσες τεχνικές σωματικής και ψυχολογικής πίεσης…
Έχει όμως έναν κανόνα: να μην αναλαμβάνει ποτέ παιδιά. Όταν λοιπόν ο συνεργάτης του Χάρι Μπόντικερ, του φέρνει έναν πελάτη που ζητά από τον Γκάιγκερ να ανακρίνει ένα δωδεκάχρονο αγόρι, ο Γκάιγκερ αντιδρά ενστικτωδώς. Το οδηγεί στην ασφάλεια του διαμερίσματός του στη Νέα Υόρκη και υπόσχεται να το προστατέψει πάση θυσία. Τι είναι όμως αυτό που γνωρίζει ο μικρός και μπορεί να τον βλάψει τόσο;
Ο Γκάιγκερ και ο Χάρι πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψουν τον λόγο που ο πελάτης τους θέλει απεγνωσμένα να μάθει το μυστικό του μικρού. Γιατί ο αντίπαλός τους χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πετύχει τον στόχο του. Και ο χρόνος τους τελειώνει…
Ο Έρικ Σμιτ και ο Τζόναθαν Ρόζενμπεργκ ήταν αναγνωρισμένα στελέχη του τεχνολογικού τομέα όταν πήγαν στην Google στις αρχές της δεκαετίας του 2000, που η εταιρεία ήταν γνωστή για τις αντισυμβατικές αρχές των ιδρυτών της, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να αναθεωρήσουν όλα όσα γνώριζαν για το μάνατζμεντ και τις επιχειρήσεις.
Στο βιβλίο Πώς λειτουργεί η Google ο Έρικ και ο Τζόναθαν υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία έχει μετατοπίσει την εξουσία στους καταναλωτές, και ότι ο μόνος τρόπος για να επιτύχει μια εταιρεία σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο είναι να δημιουργήσει ανώτερα προϊόντα και να προσελκύσει ένα νέο είδος υπαλλήλων, τους οποίους αποκαλεί «έξυπνους δημιουργικούς».
Το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων –εταιρική κουλτούρα, στρατηγική, ταλέντο, λήψη αποφάσεων, καινοτομία– και περιγράφει ορισμένες αρχές διαχείρισης («Η συναίνεση απαιτεί αντιγνωμία», «Διώξτε τους ιπποκόμους, αλλά υπερασπιστείτε τις ντίβες» κ.λπ.). Επιπλέον, διανθίζεται με ενδιαφέροντα περιστατικά από την ιστορία της Google, που καταγράφονται εδώ για πρώτη φορά.
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου