Nostalgia de la luz - Νοσταλγώντας το φως
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, επιστήμονες αναζητούν απαντήσεις για τις καταβολές της ζωής. Κάπου κοντά, γυναίκες αναζητούν μέλη των σωμάτων των αγαπημένων τους που πέθαναν άταφοι κατά την περίοδο της δικτατορίας του Πινοσέτ.



Pele: Birth of a legend - Pele: Η ιστορία ενός θρύλου
Βιογραφική
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Η ιστορία ενός πάμπτωχου παιδιού από τη βραζιλιανική κωμόπολη του Τρες Καραόκες, που κατάφερε να γίνει παγκόσμιος θρύλος και ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Η ταινία παίρνει τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια, ως την κατάκτηση του πρώτου του Μουντιάλ το 1958. Το όνομα του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο ή πιο απλά… Pele.



Les heritiers - Μαθήματα ζωής
Δραματική
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Μια καθηγήτρια λυκείου, θέλοντας να παρακινήσει τους μαθητές της και να τους κάνει να σκεφτούν, τους πείθει να συμμετάσχουν σε έναν μαθητικό διαγωνισμό με θέμα τη «σημασία του να είσαι έφηβος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης». Αποφασισμένη να πιέσει τους μαθητές της μέχρι να φτάσουν τα όρια τους, χρησιμοποιεί όλη την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή τους και να τους ενεργοποιήσει. Όσο η προθεσμία πλησιάζει, τα παιδιά ανοίγονται το ένα στο άλλο και έρχονται πιο κοντά παρά τις διαφορές τους και αρχίζουν να πιστεύουν στους εαυτούς τους.



Heart of a dog - Η καρδιά του σκύλου
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 75'

Η περίληψη:
Η πολυπράγμων σκηνοθέτις αντανακλά θέματα όπως η ζωή και ο θάνατος, ξεκινώντας από προσωπικές της εμπειρίες, σημαδεμένη από τον πρόσφατο χαμό της μητέρας της και του συζύγου της, του διάσημου μουσικού Λου Ριντ, αλλά και του αγαπημένου της σκύλου. Πλάι σε αυτά, κοιτάει σε οικογενειακές αναμνήσεις, την παρακολούθηση και τη βουδιστική διδασκαλία.



Kubo and the two strings - Ο Κούμπο και οι δύο χορδές
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Στην αρχαία Ιαπωνία, ένα μικρό αγόρι, ο Kubo, ζει σε χωριό και φροντίζει τη μητέρα του. Όμως, ένα πνεύμα από το παρελθόν αναστατώνει τη ζωή του αναφλέγοντας μια παλιά βεντέτα. Αυτό θα προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο των θεών και των τεράτων, που όλα πλέον κυνηγούν τον Κούμπο. Για να επιβιώσει, πρέπει να εντοπίσει μια μαγική πανοπλία, την οποία κάποτε φορούσε ο πατέρας του, θρυλικός πολεμιστής σαμουράι.



War dogs - Σκυλιά του πολέμου
Σάτιρα
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ιράκ, δύο κολλητοί κοντά στα 30α τους, ο Efraim κι ο David, ζουν στο Μαϊάμι και εκμεταλλεύονται ένα κυβερνητικό παραθυράκι που επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις να προσφέρουν σε στρατιωτικά συμβόλαια. Ξεκινώντας από τα χαμηλά, ξεκινούν να κερδίζουν τόσα χρήματα που τους εξασφαλίζουν τη μεγάλη ζωή. Αλλά το ντουέτο ξεπερνάει τα όρια του όταν πετυχαίνει συμφωνία 300 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξοπλιστεί ο αμερικανικός στρατός στο Αφγανιστάν. Πολλά τα χρήματα, αλλά και πολλοί οι σκιώδεις άνθρωποι που μπαίνουν στη μέση, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση.



The magnificent seven - Και οι 7 ήταν υπέροχοι
Γουέστερν
Διάρκεια: 132'

Η περίληψη:
Με την πόλη του Rose Creek κάτω από τον σκοτεινό έλεγχο του Bartholomew Bogue, οι απελπισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια από επτά κακοποιούς, κυνηγούς κεφαλών, απατεώνες και οπλισμένους άνδρες: ο Sam Chisolm, ο Josh Farraday, ο Goodnight Robicheaux, ο Jack Horne, ο Billy Rocks, ο Vasquez και ο Red Harvest. Όσο η πόλη προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση που έρχεται, η ομάδα των 7 μοιάζει να πολεμάει για κάτι περισσότερο από τα χρήματα.



Blair Witch - Blair Witch: Η επιστροφή
Τρόμου
Διάρκεια: 89'

Η περίληψη:
Μια παρέα φοιτητών τολμά να μπει στο δάσος του Μπλακ Χιλς στο Μέριλαντ, για να ξεσκεπάσουν το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της αδελφής του Jamrs: μια εξαφάνιση που πολλοί χρεώνουν στον θρύλο της μάγισσας του Blair. Αρχικά, όλοι νιώθουν ότι υπάρχει ελπίδα, ειδικά όταν ένα ζευγάρι ντόπιων προσφέρονται να γίνουν οι ξεναγοί τους μέσα στο αφιλόξενο δάσος. Αλλά με τον ερχομό της νύχτας, κάτι τους επισκέπτεται και σιγά-σιγά συνειδητοποιούν ότι ο θρύλος είναι ολοζώντανος και πιο δαιμονικός από ό,τι φαντάζονταν.



I.T. - Προσωπικά μυστικά
Θρίλερ
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Ο Mike Ryan είναι ένας αυτοδημιούργητος άντρας που πλέον τα έχει όλα: μια υπέροχη σύζυγο, μια όμορφη έφηβη κόρη και ένα κομψοτέχνημα σπίτι. Η εταιρία του είναι στα πρόθυρα να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο στις επιχειρήσεις χρηματοδότησης αεροσκαφών, όταν η σχέση του με τον Ed Porter, τον επικεφαλής σύμβουλο του στην εταιρία, γίνεται εχθρική. Γρήγορα βρίσκεται σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι υψηλών συμφερόντων και κυνηγιού γάτας-ποντικού, όταν ο Porter αρχίζει να καταδιώκει την κόρη του και να χρησιμοποιεί τεχνολογία για να απειλήσει την οικογένεια του, τη δουλειά του, αλλά και την ίδια του τη ζωή.