"Μ' αγαπά, δεν μ' αγαπά" του M. J. Arlidge

ΔΥΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΝΑΙΤΙΟΙ ΦΟΝΟΙ. ΕΝΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
Μια γυναίκα κείτεται άψυχη στη μέση του δρόμου. Στην αρχή μοιάζει να πρόκειται για κάποιο τραγικό δυστύχημα, αλλά, όταν φτάνει στο σημείο η Έλεν Γκρέις, διαπιστώνει πως έχει να κάνει με μία εν ψυχρώ δολοφονία. Γιατί, όμως, κάποιος να βάλει στο στόχαστρο μια πολυαγαπημένη σύζυγο και μητέρα;
Στην άλλη άκρη της πόλης ένας μαγαζάτορας δολοφονείται, ενώ οι πελάτες του δεν παθαίνουν ούτε γρατσουνιά. Γιατί ο δολοφόνος επιλέγει να ζήσουν;
Ποιος ζει; Ποιος πεθαίνει; Ποιος είναι ο επόμενος στη σειρά; Ο χρόνος μετράει αντίστροφα…
Για την Έλεν Γκρέις είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο. Πρέπει να ανακαλύψει το κίνητρα του δολοφόνου και ποιος είναι ο επόμενος στόχος, διαφορετικά θα βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα πίσω και αυτό ίσως κοστίσει τη ζωή της…
Το έβδομο θρίλερ της σειράς με ηρωίδα την Έλεν Γκρέις από τον πρώτο σε πωλήσεις συγγραφέα των Sunday Times.

"Το δώρο του θυμού - 11 μαθήματα ζωής από τον παππού μου Μαχάτμα Γκάντι" του Arun Gandhi

Ανακαλύψτε έντεκα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής ενός από τους πιο σπουδαίους ηγέτες και φιλοσόφους του εικοστού αιώνα –του Μαχάτμα Γκάντι– σε αυτή την έντονη και επίκαιρη εξερεύνηση του δρόμου της αλήθειας, όπως τη διηγείται ο εγγονός του Αρούν Γκάντι. Στο ταραχώδες κλίμα που επικρατεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτά τα μαθήματα είναι πιο πολύτιμα από ποτέ.
Ο αγώνας για την ελευθερία, την ισότητα και την ειρήνη μπορεί να είναι μακρύς και κουραστικός. Ωστόσο, η στάση ζωής του Γκάντι δείχνει πόσο άξιζε αυτός ο αγώνας του και ότι εξίσου θα αξίζει και ο δικός μας. Η φιλοσοφία της μη βίας απαιτεί χρόνο και υπομονή.
Τα μαθήματα αυτά εναρμονίζονται με μια οικουμενική αντίληψη για το γνώθι σαυτόν, τη διαχείριση του θυμού, την κατάθλιψη, τη μοναξιά, τη φιλία και την οικογένεια, και είναι ιδανικά για όσους αναζητούν έναν τρόπο να φέρουν μια θετική αλλαγή στον εαυτό τους και στον εύθραυστο κόσμο μας.

"Ζήσε τη στιγμή!" της Gill Edwards

Αν σταματήσουμε να κυνηγάμε την ευτυχία με τόση εμμονή, αν επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας και ζήσουμε τη στιγμή, γινόμαστε ευκολότερα ευτυχισμένοι, δημιουργικοί και ολοκληρωμένοι.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα τμήμα του εγκεφάλου μας είναι εκείνο που σκέφτεται και διαθέτει λογική και λειτουργεί στις Δύσκολες Στιγμές. Το υπόλοιπο λειτουργεί όταν βρισκόμαστε στις Χαλαρές Στιγμές και μας προσφέρει σχεδόν απεριόριστες διανοητικές και σωματικές ικανότητες. Όσο ζούμε στις Χαλαρές Στιγμές, η σκέψη μας αποκτά ευρύτητα, γίνεται πιο δημιουργική και ρέει ελεύθερα.
H ενεργειακή ψυχολόγος Gill Edwards προτείνει εβδομήντα πέντε απλούς και πρακτικούς τρόπους για χαλαρές στιγμές στη ζωή σας, όπως:
• Εμπιστευτείτε την εσωτερική σοφία σας
• Γίνετε δημιουργικοί και παραγωγικοί, εστιάζοντας στις πραγματικές προτεραιότητες
• Εκπληρώστε τον υψηλότερο σκοπό σας
• Στοχεύστε στην κορυφαία επίδοσή σας
• Αναγνωρίστε την αξία της σιωπής και της μοναχικότητας
• Βρείτε την εσωτερική γαλήνη
Το βιβλίο αυτό καλύπτει θέματα που αγγίζουν όλους μας –όπως οι προσωπικές σχέσεις, το βαθύτερο εγώ μας, η γονική μέριμνα, η εργασία, η ευημερία, η υγεία και το σπίτι μας– και θα μας βοηθήσει να γίνουμε ο καλύτερος φίλος του εαυτού μας, να αναγνωρίζουμε τις απλές απολαύσεις της ζωής και να εμπιστευόμαστε την εσωτερική σοφία που κρύβουμε μέσα μας. Μόνο αν πιστέψουμε στα όνειρά μας θα μπορούμε να βρισκόμαστε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή…

"Γρηγόρης Γατόνης - η σταγόνα που ξεχείλισε" του Lorenzo Rulfo

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΤΕΡΝΙΖΟΥΠΟΛΗΣ!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2 - της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών! Πλιτς, πλιτς, πλιτς!
Πόσο ενοχλητικές είναι αυτές οι σταγόνες που ταράζουν την απόλυτη σιωπή της νύχτας… Ο Γρηγόρης Γατόνης πολύ θα ήθελε να πάει στο μπάνιο και να κλείσει καλά τη βρύση, αλλά πού να αφήνει τώρα το ζεστό του κρεβάτι…
Το επόμενο πρωί, όμως, τον περιμένει κάτι φριχτό!
Όλη η πόλη είναι πλημμυρισμένη!
Εξαιτίας του… Επειδή δεν έκλεισε τη βρύση!

"Λήδα Βολίδα - το κυνήγι της πρωτιάς" της Lucia Vaccarino

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΤΕΡΝΙΖΟΥΠΟΛΗΣ!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Η Λήδα Βολίδα θέλει να είναι η πρώτη και η καλύτερη της τάξης. Μόνο που ξαφνικά εμφανίζεται ο Χάρης Χαϊδεμένος που είναι σε όλα καλύτερος και όλοι μα όλοι στο σχολείο τον λατρεύουν. Η Λήδα όμως έχει μια φοβερή ιδέα!
Θα τον νικήσει στον μεγάλο αγώνα δρόμου… ο κόσμος να χαλάσει!


"Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ: Το μυστήριο του βυθού" του Jorn Lier Horst

Φώτα, κάμερες, πάμε!
Το κινηματογραφικό συνεργείο γυρίζει μια ταινία δράσης και το πανδοχείο Μαργαριτάρι έχει γεμίσει από ηθοποιούς και καμεραμέν. Την ίδια ώρα καταφτάνουν δύο ομάδες μοτοσικλετιστών και η Ομάδα Δράσης ΚΛΟΥ σύντομα διαπιστώνει ότι όλοι όσοι μένουν στο πανδοχείο δεν είναι αυτό που ισχυρίζονται…
Όταν σε μια σκηνή ανατινάζεται ένα σκάφος, από τον βυθό της θάλασσας ξεπροβάλλει μια παλιά μαύρη ανδρική μπότα, τυλιγμένη με πράσινα φύκια.
Τότε η Κιάρα αποφασίζει να κάνει μια κατάδυση στον τόπο του εγκλήματος όπου βρίσκεται μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα…
Οι τέσσερις φίλοι υποψιάζονται ότι ο ένοχος κρύβεται στα παρασκήνια των γυρισμάτων. Ένας παράξενος τύπος που μελετάει τα πτηνά, οι Μαύροι Άγγελοι κι ένα παλιό βίντεο που δείχνει τη μητέρα της Κιάρα στην άκρη του γκρεμού θα δώσουν τη λύση του μυστηρίου.

"Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ: Το μυστήριο του τυμβωρύχου" του Jorn Lier Horst

Κάθε νύχτα ένα φάντασμα τριγυρίζει στην πέτρινη εκκλησία που βρίσκεται στην άκρη του βράχου. Στο κοιμητήριο ένας άγνωστος άντρας σκάβει παλιούς τάφους μόλις πέφτει το σκοτάδι.
Η Κιάρα, ο Λίο και η Οκτάβια με τον Ύγκον ανακαλύπτουν ότι πριν από εξήντα χρόνια ένας ιερέας πήρε μαζί του ένα συγκλονιστικό μυστικό: Οι Γερμανοί αξιωματικοί, που είχαν χρησιμοποιήσει το πανδοχείο ως αρχηγείο στη διάρκεια του πολέμου, φεύγοντας, άφησαν πίσω τους έναν αμύθητο θησαυρό.
Δύο αστυνομικοί, ένας άντρας και μία γυναίκα, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο με τη μητέρα της Κιάρα.
Την ίδια ώρα, ένα ναυάγιο με πολύτιμο φορτίο αποκαλύπτει από πού πήρε το όνομά του το Μαργαριτάρι…