"Ταξιδεύω άρα υπάρχω" του Ηλία Βροχίδη

Το 2013 ο Ηλίας Βροχίδης ξεκίνησε για να εξερευνήσει την αφρικανική ήπειρο και τη Μέση Ανατολή με τη μικρή, παλιά μοτοσυκλέτα του. Επί δέκα μήνες, στο δυσκολότερο κομμάτι του ταξιδιού, τη Δυτική και Κεντρική Αφρική, τον συνόδευε η Χριστίνα Πεφάνη με τη δική της μοτοσυκλέτα. Όταν εκείνη επέστρεψε αεροπορικώς στην Ελλάδα, ο Ηλίας εργάστηκε για δυόμισι μήνες σ’ ένα εστιατόριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Κατόπιν, συνέχισε μονάχος το οδοιπορικό του στη Νότια και Ανατολική Αφρική, αλλά και στη Μέση Ανατολή. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2016, έχοντας επισκεφτεί 39 χώρες κι έχοντας καλύψει 96.000 χιλιόμετρα (πάνω από δύο φορές την περιφέρεια της γης)!
Με το βιβλίο αυτό θέλει να μεταφέρει τον αναγνώστη στη σκονισμένη και πολυβασανισμένη ήπειρο της Αφρικής, εξοικειώνοντάς τον με τους πολιτισμούς που γνωρίζει στο διάβα του, τους ανθρώπους που συναντά, τα προβλήματά τους, τις χαρές τους, την άγρια φύση μέσα στην οποία ζουν, αλλά και τις περιπέτειές που αντιμετωπίζει ο ίδιος. Σκοπός του είναι να καταρρίψει τα στερεότυπα που όλοι μας έχουμε γι’ αυτήν τη γωνιά της γης.
Ο Ηλίας πέρασε 223 νύχτες στο αντίσκηνό του, μέσα στη φύση, κι άλλες έξι σε αστυνομικά τμήματα! Έμεινε σε 17 βίλες με πισίνα. Τον φιλοξένησαν βασιλικοί σύμβουλοι, μαύροι, λευκοί, μιγάδες, ντόπιοι, μετανάστες, Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι… Ο στόχος του πάντα είναι να γνωρίζει κάθε πλευρά των τόπων που επισκέπτεται κι όχι μόνο εκείνη που συνήθως προβάλλεται…