"Και μετά έμεινα μόνος" της Rhiannon Navin

Μερικές φορές, είναι τα παιδιά που κρύβουν τις μεγαλύτερες καρδιές –και οι σιγανές φωνές τους αυτές που ηχούν δυνατότερα.
Στριμωγμένος σε μια ντουλάπα μαζί με τους συμμαθητές του και τη δασκάλα του, ο Ζακ Τέιλορ, μαθητής της πρώτης δημοτικού, ακούει τους πυροβολισμούς που αντηχούν στους διαδρόμους του σχολείου του. Ο απολογισμός θα είναι δεκαεννέα χαμένες ζωές –ανάμεσά τους, και αυτή του μεγαλύτερου αδελφού του Ζακ.
Τις επόμενες μέρες, ενώ η μητέρα του Ζακ ξεκινά μια σταυροφορία εναντίον των γονιών του δράστη, ο Ζακ καταφεύγει στον θεραπευτικό κόσμο των βιβλίων. Οπλισμένος με την αισιοδοξία και το πείσμα που μόνο ένα παιδί θα μπορούσε να έχει, αφηγείται –με την αφοπλιστική φωνή ενός εξάχρονου– τις προσπάθειές του να βοηθήσει τους «μεγάλους» γύρω του να αντεπεξέλθουν στις πιο δύσκολες και σκοτεινές στιγμές της ζωής τους.

"Το παιχνίδι των ψεμάτων" της Ruth Ware

Τέσσερις φίλες. Μία υπόσχεση. Κάποια κρύβει την αλήθεια. Ξεκίνησε σαν ένα αθώο παιχνίδι. Μόνο εκείνες γνώριζαν τους κανόνες. Αλλά παύει να είναι παιχνίδι όταν κάποιος… πεθαίνει.
Η Άισα, μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, που μένει με τον άντρα της στο Λονδίνο, δέχεται μέσα στη νύχτα ένα μήνυμα «Σε χρειάζομαι» και χωρίς δεύτερη σκέψη φεύγει για το Ριτς. Το ίδιο κάνουν ταυτόχρονα άλλες δύο γυναίκες, η Θία και η Φατίμα. Το μήνυμα έχει στείλει η τέταρτη της παρέας, η Κέιτ, γιατί στο Ριτς έχει μόλις ξεβραστεί από τη θάλασσα ένα ανθρώπινο οστό...
Οι τέσσερις φίλες στα σχολικά τους χρόνια έπαιζαν το «Παιχνίδι των Ψεμάτων»: ποια θα πει το μεγαλύτερο ψέμα και θα ξεγελάσει κάποιον –άλλοτε για να αποφύγουν μια τιμωρία, άλλοτε απλώς για να σπάσουν πλάκα– αλλά με απαράβατο κανόνα να μη λένε μεταξύ τους ψέματα. Τώρα καλούνται να διαχειριστούν το βαθιά κρυμμένο μυστικό τους.
Μια ιστορία αγάπης και αλληλεγγύης με γερή δόση μυστηρίου.

"Πριν τους μουσώνες" της Dinah Jefferies

Η συγκλονιστική ιστορία μιας αγάπης που αντιστέκεται σε κάθε εμπόδιο
1930, Ινδία.
Μοναδική συντροφιά για την εικοσιοκτάχρονη φωτορεπόρτερ Ελάιζα, μετά τον θάνατο του άντρα της, είναι η φωτογραφική μηχανή της. Όταν η βρετανική κυβέρνηση τη στέλνει σε ένα ινδικό πριγκιπάτο για να φωτογραφίσει τη βασιλική οικογένεια, δέχεται την πρόκληση.
Στο παλάτι η Ελάιζα γνωρίζει τον Τζέι, τον όμορφο μελαγχολικό αδελφό του μαχαραγιά. Σύντομα τον αφυπνίζει, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει τα βάσανα του λαού του, αλλά κι εκείνος με τη σειρά του τη βοηθάει να αντιληφθεί τις αδικίες της βρετανικής διακυβέρνησης.
Και μετά γεννιέται μια αγάπη ενάντια σε τάξεις, φυλές και έθνη…
Θα καταφέρουν άραγε να ακολουθήσουν τον δρόμο της καρδιάς τους;…

"Σιωπηλό σιντριβάνι" της Victoria Fox

Κάτω από την επιφάνεια κρύβεται ένα τρομερό μυστικό…
Χόλιγουντ, 1978. Μια τραγωδία στέλνει την ανερχόμενη ηθοποιό Βίβιεν Λόκχαρτ στην αγκαλιά του Τζοβάνι Μορέτι. Όλα δείχνουν ότι η τύχη της επιτέλους άλλαξε, μέχρι που γνωρίζει την αδελφή του και μαθαίνει το σκοτεινό παρελθόν του συζύγου της…
Λονδίνο, σήμερα. Η Λούσι Γουίτακερ πρέπει να εξαφανιστεί, αλλά το νέο της σπίτι στην Τοσκάνη, το σχεδόν ερειπωμένο Καστέλο Μπαρμπαρόσα, δεν είναι ο απομονωμένος παράδεισος που είχε φανταστεί: περίεργοι ήχοι ακούγονται από τη σοφίτα, ο ιδιοκτήτης δεν δέχεται να τη συναντήσει από κοντά, και το σιντριβάνι μπροστά στην είσοδο του σπιτιού, που δεν σταματά ποτέ να τρέχει, είναι τόσο σιωπηλό…
Η Λούσι βρίσκεται παγιδευμένη στην ειδυλλιακή ιταλική βίλα –ακριβώς όπως ήταν και η Βίβιεν.
Και, για να δραπετεύσει κανείς από την ασφυκτική ατμόσφαιρα του Καστέλο Μπαρμπαρόσα, πρέπει πρώτα να φέρει στο φως τα μυστικά του.

"Σε απόσταση αναπνοής" της Lisa Gardner

Πριν από οκτώ χρόνια, ο αδερφός της Σάρλα Νας σκότωσε τον μεθυσμένο πατέρα τους για να σώσει τη ζωή τους. Δεκατριών χρονών τώρα, η Σάρλα ζει με τον πρώην πράκτορα του FBI Πιρς Κουίνσι και τη σύζυγό του Ρέινι, που της προσφέρουν μια νέα ασφαλή ζωή. Μέχρι που δύο άνθρωποι δολοφονούνται σ’ ένα βενζινάδικο της περιοχής και δράστης φαίνεται να είναι ο αδερφός της. Όλα δείχνουν ότι ο Τέλλυ Νας έχει στόχο την αδερφή του.
Όσο τα θύματα αυξάνονται, είναι φανερό ότι τίποτα και κανένας, ούτε καν ο Κουίνσι και η Ρέινι, δεν θα τον εμποδίσουν να τη βρει. Και η Σάρλα ξέρει ότι έχει μόνο δύο επιλογές.
Μπορεί να το βάλει στα πόδια για να σώσει τη ζωή της.
Ή να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που καραδοκεί σε απόσταση αναπνοής.