Το βιβλιοπωλείο BOOKS PLUS, η Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου


την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Καθηγητής Παιδαγωγικών, Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού «Νέα Παιδεία» Κώστας Αγγελάκος, ο σκηνοθέτης και Καθηγητής του τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. Βίκτωρ Αρδίτης, η Δρ Εκπαιδευτικού Θεάτρου του Πανεπιστημίου Warwick, Μυρτώ Πίγκου-Ρεπούση και οι συγγραφείς του βιβλίου.
___________________________________________________________________________________

Τι συμβαίνει όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο;
Θεατρικά βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Με αφορμή το νέο βιβλίο Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο: 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο, που συνέγραψαν η Άβρα Αυδή και η Μελίνα Χατζηγεωργίου και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να επιμορφώνονται διοργανώνει στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 δύο δίωρα βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, ένα για την Πρωτοβάθμια και ένα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα συγκεκριμένα εργαστήρια, διαπλέκοντας τη θεωρία με την πράξη, αναδεικνύουν την παιδαγωγική αξία της τεχνικής Δάσκαλος σε Ρόλο (ΔσΡ) και προτείνουν συγκεκριμένα παραδείγματα για τη χρήση της στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής και στη διδασκαλία της λογοτεχνίας και της γλώσσας. Η τεχνική αυτή του Εκπαιδευτικού Δράματος (Drama in Education / Process Drama) αποτελεί ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό εργαλείο. Προσφέρει στον δάσκαλο τη δυνατότητα να εμπλέξει συναισθηματικά τους μαθητές και να προκαλέσει τη σκέψη τους εκ των έσω με τις κατάλληλες ερωτήσεις, προκειμένου να προχωρήσουν στη διερεύνηση του εκάστοτε θέματος.

1. Εργαστήριο για την προσχολική και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 10.00π.μ. με 12.00μ.μ.

2. Εργαστήριο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 12.00μ.μ. με 14.00μ.μ.

Τα εργαστήρια εμψυχώνουν και συντονίζουν η Άβρα Αυδή και η Μελίνα Χατζηγεωργίου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού εργαστηρίου.

Είσοδος ελεύθερη με δηλώσεις συμμετοχής
στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ