"Φόνοι στην πόλη των αγγέλων" του Michael Connelly

Καθήκον της να υπηρετεί, να προστατεύει και να μην το βάζει ποτέ κάτω…
Ύστερα από την καταγγελία που υπέβαλε για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του προϊσταμένου της, η ντετέκτιβ Ρενέ Μπάλαρντ μετατέθηκε στη νυχτερινή βάρδια της Περιφέρειας του Χόλιγουντ.
Στη διάρκεια κάθε βάρδιας ξεκινά πολλές έρευνες αλλά στο τέλος δεν ολοκληρώνει ποτέ καμιά, καθώς είναι αναγκασμένη να τις παραδίδει κάθε πρωί στους ντετέκτιβ της επόμενης βάρδιας.
Μια νύχτα, όμως, αναλαμβάνει δύο υποθέσεις που δεν θέλει να αποχωριστεί.
Τον βάναυσο ξυλοδαρμό μιας πόρνης που κάποιος πέταξε σε ένα πάρκινγκ πιστεύοντας πως ήταν νεκρή και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας σε ένα νυχτερινό κλαμπ. Αψηφώντας τις διαταγές των ανωτέρων της και τις επιθυμίες του συνεργάτη της, ερευνά τις δύο υποθέσεις και στη διάρκεια της μέρας, παρόλο που εξακολουθεί να εργάζεται το βράδυ. Και όταν οι υποθέσεις μπλέκονται μεταξύ τους, έρχεται πιο κοντά στους δαίμονές της και στον λόγο για τον οποίο δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη δουλειά της, όσα εμπόδια κι αν βάζουν στον δρόμο της.
Δεν είναι άλλη μια υπόθεση. Είναι προσωπική υπόθεση…

"Ο νεαρός Χίτλερ - Πώς τα πρώτα χρόνια της ζωής του διαμόρφωσαν τον Φύρερ" του Paul Ham

Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Αδόλφος Χίτλερ και ποιοι παράγοντες συντέλεσαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του;
Ήταν ένα λάθος της φύσης ή ένα ακραίο παράδειγμα δημαγωγού, ο οποίος προσωποποίησε, με τα λόγια και τις πράξεις του, τις πιο σκοτεινές προκαταλήψεις της ανθρωπότητας;
Ο Paul Ham αποφεύγει την επιφανειακή προσέγγισή του ως ψυχοπαθούς-τέρατος και εντρυφεί βαθύτερα στο Φαινόμενο Χίτλερ.
Φωτίζει μια περίοδο στη βιογραφία του Φύρερ που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά, εστιάζοντας σε γεγονότα που στιγμάτισαν τα παιδικά χρόνια του, όπως η αγάπη για τη μητέρα και η σύγκρουση με τον πατέρα του, η μεγαλομανία, η απομάκρυνση από την πραγματικότητα όταν αυτό τον βόλευε, ένας εφηβικός έρωτας –χαρακτηριστικός της προβληματικής προσωπικότητάς του–, οι απορρίψεις από τη Σχολή Καλών Τεχνών.
Αποδεικνύει ότι ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σφυρηλάτησε τον χαρακτήρα του νεαρού Χίτλερ σε όλα τα επίπεδα –ψυχολογικά, συναισθηματικά και πολιτικά–, τροφοδοτώντας την πικρία του και μετατρέποντάς τον σε μια εκδικητική πολιτική μηχανή. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να σκιαγραφήσει τα δομικά υλικά του χαρακτήρα του –τo αίσθημα της απέχθειας που ένιωθε, τη διάχυτη επιθετικότητά του, την έμμονη αναζήτηση των ενόχων που «μαχαίρωσαν πισώπλατα» τον αγαπημένο στρατό της Γερμανίας και την έντονη επιθυμία του να βρει τον ρόλο του σε έναν κόσμο που τον είχε απορρίψει–, τα οποία ενίσχυσαν την οργή του για την ήττα της Γερμανίας με τα γνωστά επακόλουθα. Με πλούσια δημοσιογραφική γραφή, επιχειρείται η σύγκριση της σημερινής εποχής με τις συνθήκες που οδήγησαν στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και η ανάλυση των σύγχρονων ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων. Ο Paul Ham με μια νέα προσέγγιση φέρνει στο φως άκρως συνταρακτικά στοιχεία.

"Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας" της Stefanie Stahl

Οι πεποιθήσεις μας είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα.
Αρκεί μία μόνο στιγμή για να βρεθούμε εγκλωβισμένοι σε παλιά συναισθήματα και αρνητικές πεποιθήσεις και αυτό επηρεάζει δραστικά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας. Οι άνθρωποι που αποφεύγουν την αυτεπίγνωση συνήθως φοβούνται να έρθουν σε επαφή με το σκοτεινό παιδί μέσα τους. Αν όμως αποδεχτούμε την ύπαρξή του, και μαζί μ’ αυτό τους φόβους, τα αισθήματα κατωτερότητας και ντροπής, τη θλίψη και την απόγνωσή μας, τότε θα συμφιλιωθούμε μαζί του.
Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να «δουλέψουμε» με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα, που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι. Οι πεποιθήσεις μας είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα.

"20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο" της Rosalba Troiano

20 κορίτσια με μεγάλα όνειρα, εκπληκτικά ταλέντα και απίστευτη δύναμη που έγιναν σπουδαίες γυναίκες!
Ποιο ήταν το μυστικό αυτών των κοριτσιών;
Έμαθαν να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και να ακολουθούν το πάθος που είχαν κρυμμένο στην καρδιά τους.
Έπειτα, επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν.
Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε να διαβάσετε τις ιστορίες τους προσεκτικά και να αναλογιστείτε τα σπουδαία κατορθώματα στη ζωή τους.
"20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο" των Rosalba Troiano & Jacopo Olivieri

20 αγόρια με μεγάλους στόχους, εκπληκτικά ταλέντα και απίστευτη δύναμη που έγιναν σπουδαίοι άντρες!
Ποιο ήταν το μυστικό αυτών των αγοριών;
Έμαθαν να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.
Έπειτα, επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν.
Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε να διαβάσετε τις ιστορίες τους προσεκτικά και να αναλογιστείτε τα σπουδαία κατορθώματα στη ζωή τους.

"Θέλεις να παίξουμε;" της Judith Koppens

Η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη θέλει να φτιάξει το δωμάτιό της. Όλα τα ζωάκια της ζητούν επίμονα να παίξει μαζί τους, όμως ο λαιμός της είναι πολύ μακρύς και τους εμποδίζει.
Στην αρχή, αυτό δεν ήταν και τόσο ωραίο, αλλά μόλις η μπάλα του Ρίκι έπεσε στη λίμνη, μόνο ένα ζωάκι υπήρχε για να βοηθήσει…
Μια χαρούμενη ιστορία για τη συνεργασία και το ομαδικό παιχνίδι.
"Η γατούλα χρειάζεται γυαλιά!" της Judith Koppens

Η Κίτι η Γατούλα πηγαίνει στον οφθαλμίατρο με τη μαμά της, γιατί δεν βλέπει τόσο καλά και χρειάζεται γυαλιά.
Παρατηρεί όμως ότι είναι η μοναδική που φοράει γυαλιά και αυτό δεν της αρέσει καθόλου.
Ευτυχώς η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη ξέρει πώς να εμψυχώσει την Κίτι!
Μια αστεία ιστορία για τα παιδιά που ντρέπονται να φορούν γυαλιά.
"Το μικρό μου αδερφάκι!" της Judith Koppens

«Έχω μια μικρή αδελφούλα», είπε ο Μίμο το Μαϊμουδάκι περήφανο στους φίλους του.
«Αλήθεια;» ρώτησαν η Γατούλα και η Μίνα το Ποντικάκι με ενθουσιασμό. «Μπορούμε να τη δούμε;»
Όλοι οι φίλοι του νομίζουν ότι η μικρή αδελφούλα του Μίμο είναι απίστευτα γλυκιά και χαριτωμένη.
Μα ο Μίμο δεν τη συμπαθεί καθόλου…
Μια όμορφη ιστορία για την αγάπη ανάμεσα στα αδέλφια.
"Δεν θέλουν τιμωρία, αγάπη θέλουν" της Sarah Ockwell-Smith

«Μπορώ να πειθαρχήσω το παιδί μου χωρίς τιμωρία;»
Δεν χρειάζεται να «κακομάθετε» ή να καταπιέσετε τα παιδιά σας, αλλά να κατανοήσετε τους λόγους που δεν συμπεριφέρονται σωστά και να τους αντιμετωπίσετε εκπαιδεύοντάς τα ρεαλιστικά και δραστικά.
Με απλές και πρακτικές συμβουλές, η διακεκριμένη ψυχολόγος και συγγραφέας Sarah Ockwell-Smith δείχνει πώς να μεγαλώσουμε κάθε παιδί με σεβασμό και αγάπη, δουλεύοντας μαζί του και όχι εναντίον του και καταρρίπτοντας τη θεωρία της τιμωρίας αλλά και της επιβράβευσης.
Κατανοώντας απόλυτα ότι η καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να εστιάσουμε αποκλειστικά στην ανατροφή των παιδιών μας, με αυτό το βιβλίο παρέχει λύσεις σε προβλήματα όπως:
Γκρίνια και κλάμα
Bίαιη και απρεπή συμπεριφορά
Ανυπακοή και άρνηση σε κάθε εντολή
Αγένεια
Ψέματα
Χαμηλή αυτοεκτίμηση
Ένα βιβλίο που καλύπτει όλο το ηλικιακό φάσμα του παιδιού από το προνηπιακό στάδιο έως την εφηβεία.

"The Inside out Revolution - Η επανάσταση αρχίζει μέσα μας!" του Michael Neill

Θα θέλατε να νιώθετε απίστευτη διαύγεια, ηρεμία και ελευθερία, ακόμα και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις;
Ο κορυφαίος life coach Michael Neill σε αυτό το ριζοσπαστικό βιβλίο καταρρίπτει την κλασική πεποίθηση που χαρακτηρίζει όλα τα ανθρώπινα προβλήματα – ότι δηλαδή οι συνθήκες και οι συγκυρίες είναι εκείνες που διαμορφώνουν και καθορίζουν την εμπειρία μας από τη ζωή. Παρουσιάζει και μοιράζεται μαζί μας μια ανατρεπτική θεώρηση ζωής που βασίζεται σε 3 αρχές και έχει ως άξονα την εξής παραδοχή:
Δεν ζούμε το τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά τις σκέψεις μας γι’ αυτό που συμβαίνει.
Κατά τον Neill, όλες οι προσπάθειές μας να ελέγξουμε το περιβάλλον μας για να νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Όταν σταματήσουμε να προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και τους άλλους, τότε το μυαλό μας θα απελευθερωθεί.
Κατανοώντας τις 3 Αρχές, θα βιώσουμε την καθαρότητα της σκέψης, την ηρεμία και την ευτυχία ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για μήνες ή χρόνια μέχρι να νιώσουμε μια θετική αλλαγή μέσα μας.
To Inside Out Revolution μας δείχνει τον τρόπο, μια για πάντα, να μειώσουμε το στρες στην καθημερινότητά μας, να αποκτήσουμε δυναμική ενέργεια, να βελτιώσουμε θεαματικά τις προσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις και να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας, οδηγούμενοι αβίαστα στην ευτυχία και την επιτυχία.
Καλώς ήρθατε σε μία νέα πραγματικότητα όπου όλα είναι δυνατά…
Είστε έτοιμοι να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε μια για πάντα;