"Φιλοσοφία σε 15'" της Anne Rooney

Ένα μίνι πρακτικό εγχειρίδιο για τη Φιλοσοφία.
Το βιβλίο Φιλοσοφία σε 15’ εξερευνά μερικά από τα ζωτικά ερωτήματα που καθορίζουν την ύπαρξή μας και την αντίληψη του εαυτού μας ως ανθρώπου. Κάθε κεφάλαιο πραγματεύεται –με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο– ένα σημαντικό ερώτημα, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο σπουδαία μυαλά χειρίστηκαν θέματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στην καθημερινή ζωή.
Πώς χτίζουμε τη γνώση;
Τι είναι το μυαλό;
Έχουμε ελεύθερη βούληση;
Η θρησκευτική πίστη είναι θέμα επιλογής;
Υπάρχουν σωστές απαντήσεις;

"Επιστήμες σε 15'" της Anne Rooney

Ένα μίνι πρακτικό εγχειρίδιο για τις Επιστήμες.
Το βιβλίο Επιστήμες σε 15’ παρουσιάζει σημαντικές θεωρίες και προσεγγίζει με βατό τρόπο τα επιστημονικά φαινόμενα που παρατηρούμε καθημερινά γύρω μας. Κάθε κεφάλαιο πραγματεύεται –με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο– ένα ενδιαφέρον ερώτημα από τους κλάδους της Φυσικής, της Χημείας, της Αστρονομίας, της Βιολογίας και της Γεωλογίας, αποδεικνύοντας πόσο πολύ επηρεάζεται η καθημερινή μας ζωή από τις επιστήμες.
Νιώθουν πόνο τα φυτά;
Πώς καταφέρνουν οι γάτες να προσγειώνονται πάντα στα πόδια τους;
Γιατί δεν πέφτουν οι δορυφόροι;
Θα μπορούσαμε να ζήσουμε χίλια χρόνια;
Είναι τα βλαστοκύτταρα το μέλλον της Ιατρικής;

"Σύγκρουση και ευημερία - Γεωπολιτική και ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο" των Ανδρέας Στεργίου, Kivanç Ulusoy, Menahem Blondheim

Η Ανατολική Μεσόγειος είναι το σημείο συνάντησης της Δύσης και της Ανατολής, του οικονομικού βορρά και νότου, αλλά και τριών μεγάλων θρησκειών: του Χριστιανισμού, του Ισλάμ, και του Ιουδαϊσμού. Λόγω της στρατηγικής της θέσης, έχει αποτελέσει διαχρονικά πεδίο σημαντικών διεκδικήσεων, οι οποίες οδήγησαν ακόμα και σε πολέμους –άμεσους ή δι’ αντιπροσώπων. Τα τελευταία χρόνια, σε αυτές τις διεκδικήσεις ήλθε να προστεθεί μια σημαντική ανακάλυψη: οι υποθαλάσσιες πηγές ενέργειας.
Γεωπολιτικές μελέτες δείχνουν ότι αυτή η νέα ανακάλυψη θα αλλάξει ριζικά τους όρους του παιχνιδιού στην περιοχή, και οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου διερευνούν την έκταση των αλλαγών και το εύρος των επιπτώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνουν τη θεώρηση της Ανατολικής Μεσογείου ως μιας αυτόνομης, «νέας» γεωγραφικής περιοχής, και όχι απλής προέκτασης των τριών ηπείρων –Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής– με στόχο να επιτευχθεί η αρμονία και η ισορροπία μεταξύ των γειτονικών κρατών μέσα από μια νέα θέαση των συμφερόντων τους.
Οι συγγραφείς του βιβλίου προέρχονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα σχεδόν όλων των κομβικών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου: Ελλάδας, Τουρκίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Κύπρου.
Ο Ανδρέας Στεργίου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο Κιβάντς Ουλουσόι είναι Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Μεναχέμ Μπλοντχάιμ είναι Διευθυντής του Ιδρύματος Χάρι Τρούμαν για την Προώθηση της Ειρήνης στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

"Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών εφήβων - Νέα έκδοση" του Sean Covey

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
Σε αυτό το βιβλίο-σταθμό για εκατομμύρια εφήβους, ο Σον Κόβεϊ εφαρμόζει τις διαχρονικές αρχές των 7 Συνηθειών στα δύσκολα ζητήματα και τις καθοριστικές αποφάσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι.
Με χιούμορ, γελοιογραφίες, έξυπνες ιδέες και ιστορίες πραγματικών εφήβων από ολόκληρο τον κόσμο, ο Σον βοηθά τους εφήβους να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους, να δημιουργήσουν φιλίες, να αντισταθούν στις πιέσεις και να πετύχουν τους στόχους τους.
Στη νέα, ενημερωμένη για την ψηφιακή εποχή έκδοσή του, το βιβλίο Οι 7 Συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών εφήβων αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τους εφήβους, τους γονείς, αλλά και κάθε ενήλικο που συναναστρέφεται με νέους.

"Πείσε τους σε 90 δευτερόλεπτα το πολύ" του Nicholas Boothman

Ενισχύστε την επικοινωνία.
Ενθαρρύνετε τη συνεργασία.
Πουλήστε πιο αποτελεσματικά.
Μεγιστοποιήστε κάθε επαγγελματική ευκαιρία.
Το μήνυμα του Boothman είναι ουσιαστικό και, στο σημερινό επιχειρηματικό κλίμα, καίριο: είτε πουλάτε, είτε παίρνετε συνέντευξη, είτε κινητοποιείτε μια ομάδα, η επιτυχία εξαρτάται από το αν θα πείσετε το άτομο που έχετε απέναντί σας –και ο ταχύτερος και καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της τεχνικής που αποκαλεί «αρμονική σχέση βάσει σχεδίου».
Χρησιμοποιώντας την επιστήμη του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (η οποία βασίζεται στη γλώσσα του σώματος, τη στάση, τη φωνή και τον συγχρονισμό συμπεριφοράς), ο Boothman μας δείχνει πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια επιτυχημένη πρώτη εντύπωση –και να εδραιωθεί μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης– μέσα σε 90 δευτερόλεπτα το πολύ.

"Νικ και Τέσλα: Επικίνδυνο εργαστήριο υψηλής τάσης" των «Science Bob» Pflugfelder & Steve Hockensmith

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ.
Ένα ερημωμένο σπίτι στο τέλος του δρόμου… Ένα μυστηριώδες κορίτσι στο παράθυρο του επάνω ορόφου… Ένα παράξενο μαύρο αυτοκίνητο που παραφυλάει πίσω από κάθε γωνία… Όταν οι γονείς τους στέλνουν τον Νικ και την Τέσλα Χολτ να μείνουν μαζί με τον εκκεντρικό θείο Νιουτ, τα δύο αδέρφια ανακαλύπτουν ότι μένουν σε μια γειτονιά γεμάτη μυστικά.
Τι στο καλό συμβαίνει εκεί πέρα;
Για να λύσουν τα μυστήρια και να γλιτώσουν από τους κινδύνους, ο Νικ και η Τέσλα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν απλά, καθημερινά αντικείμενα για να φτιάξουν από ηλεκτρομαγνήτες έως και εκτοξευτές πυραύλων!
Στο βιβλίο υπάρχουν εικονογραφημένες οδηγίες για να φτιάξει το παιδί απίστευτες κατασκευές!
Ειδική θεματική: Φυσική.
Ο «Science Bob» Pflugfelder είναι δάσκαλος Φυσικής στο Δημοτικό σχολείο του Νιούτον της Μασαχουσέτης.
Ο Steve Hockensmith γράφει μυθιστορήματα μυστηρίου και ζει στην Αλαμίντα της Καλιφόρνιας.

"Νικ και Τέσλα: Αφηνιασμένος Ρομποστρατός" των «Science Bob» Pflugfelder & Steve Hockensmit

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ.
Όταν ένα κύμα διαρρήξεων σαρώνει την πόλη του Χαφ Μουν Μπέι, τα 11χρονα λαγωνικά που ακούν στα ονόματα Νικ και Τέσλα αποφασίζουν να τσακώσουν τους κακοποιούς.
Για να το κάνουν, όμως, θα πρέπει να φτιάξουν ένα σωρό από έξυπνες κατασκευές!
Θα μπορέσουν ο Νικ και η Τέσλα να συλλάβουν τον ένοχο –και να νικήσουν τη στρατιά των ρομπότ του– προτού να είναι πολύ αργά;
Σε αυτή τη συνέχεια του πρώτου βιβλίου της σειράς Νικ και Τέσλα, τα δύο αδέρφια κατασκευάζουν τέσσερα διαφορετικά «ανδροειδή» από απλά, καθημερινά αντικείμενα.
Στο βιβλίο υπάρχουν εικονογραφημένες οδηγίες για να φτιάξει το παιδί απίστευτες κατασκευές!
Ειδική θεματική: Ρομποτική.

"Παραμύθια της γιαγιάς κότας: Ο λύκος που τρελαινόταν για καραμέλες" της Christine Beigel

Μικρά βραδινά παραμύθια.
Χαρούμενες ιστορίες, ευαίσθητα θέματα, ήσυχα βράδια.
Πρωί, μεσημέρι, βράδυ ο λύκος τρώει καραμέλες και δεν σταματά με τίποτα!
Θέλετε να μάθετε τι θα πάθει ο λαίμαργος λύκος;
Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.
"Παραμύθια της γιαγιάς κότας: Η αγελάδα που ήθελε να σβήσει το φεγγάρι" της Christine Beigel

Μικρά βραδινά παραμύθια.
Χαρούμενες ιστορίες, ευαίσθητα θέματα, ήσυχα βράδια.
Απόψε το φεγγάρι λάμπει όπως ποτέ άλλοτε.
Κανείς δεν μπορεί να κλείσει μάτι. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Θέλετε να μάθετε τι λύση βρήκε η έξυπνη αγελάδα;
Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει..
"Στιγμές άουτς!" του Michael Genhart

Μια ιστορία για τις λέξεις που πονάνε.
Αν σε τσιμπήσει μέλισσα, άουτς! Πονάει!
Αν κλείσεις το δάχτυλό σου στην πόρτα, πονάει πολύ.
Αν σου πουν μια κακία ή μια άσχημη κουβέντα, κι αυτό πονάει πολύ. Όταν άλλα παιδιά λένε κάτι κακό ή κάτι που μας πληγώνει, είναι δύσκολο να ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε.
Το βιβλίο Στιγμές Άουτς: Μια ιστορία για τις λέξεις που πονάνε εξηγεί τι είναι οι «στιγμές άουτς» με όρους φιλικούς προς τα παιδιά και τα ενθαρρύνει μαθαίνοντάς τους τεχνικές για να διαχειρίζονται τυχόν κακίες και προσβλητικές κουβέντες.
Περιλαμβανει:
Σημείωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς με εκτενείς πληροφορίες για τη μικροεπιθετικότητα, καθώς και τεχνικές για να μιλήσετε στα παιδιά σας για την προσβλητική γλώσσα, τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα.

"Τα ’μαθες;" του Frank J. Sileo

Μια ιστορία για το κουτσομπολιό.
Τα ’μαθες για τον Έρικ που όλο στη μύτη χώνει δάχτυλα; Κι ότι η Αλέξα έχει στο πόδι έξι δάχτυλα;
Στην παιδική χαρά, μεταξύ φίλων, ή στο σχολείο, το κουτσομπολιό και τα πειράγματα συμβαίνουν συχνά.
Αυτή η έξυπνη και ζωντανή ιστορία ενθαρρύνει τα παιδιά να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση του άλλου και να σκεφτούν τις επιπτώσεις όσων λένε.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Σημείωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς όπου αναλύονται τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από το κουτσομπολιό και εξηγείται τι μπορούν να κάνουν οι ενήλικες για να το αντιμετωπίσουν.
Ειδική θεματική: Δεξιότητες ζωής.
Ένα βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΑPΑ).

"Η Τζάκι και η Φασολιά" των Susan D. Sweet & Brenda S. Miles

Μια ιστορία για τους γιγάντιους φόβους.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια πριγκίπισσα που την έλεγαν Τζάκι. Οι ιππότες της βασιλικής φρουράς την προστάτευαν από τον κίνδυνο –ακόμα κι αν δεν υπήρχε κίνδυνος! Και, περισσότερο απ’ όλα, ανησυχούσαν για τον γίγαντα στην κορυφή της φασολιάς. Όταν όμως μια μέρα η Τζάκι σκαρφάλωσε στη φασολιά, ανακάλυψε ότι ο γίγαντας φοβόταν πιο πολύ απ’ όλους!
Σ’ αυτή τη σύγχρονη διασκευή του κλασικού παραμυθιού, η Τζάκι δείχνει σε όλους ότι ακόμα και οι πιο γιγάντιοι φόβοι αντιμετωπίζονται.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Σημείωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς όπου αναλύονται τεχνικές αντιμετώπισης του άγχους και εργαλεία χαλάρωσης.
Ειδική θεματική: Φοβίες.
Ένα βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΑPΑ).