Les hirondelles de Kaboul - Τα Χελιδόνια της Καμπούλ
Animation
Διάρκεια: 81'

Η περίληψη:
Το καλοκαίρι του 1998 η Καμπούλ βρίσκεται υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν. Η Zunaira και ο Mohsen είναι νέοι και ερωτευμένοι, ενώ ο Tarik, η σύζυγος του οποίου είναι βαριά άρρωστη, επιτηρεί τις γυναίκες που με βάση τη σαρία έχουν καταδικαστεί σε θάνατο. Ένα τραγικό περιστατικό θα διασταυρώσει τις ζωές όλων τους με απρόοπτο, αλλά και απελευθερωτικό τρόπο.



Andrey Tarkovsky. A cinema prayer - Αντρέι Ταρκόφσκι: Σινεμά σαν προσευχή
Ντοκιματέρ
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Ο Ρώσος σκηνοθέτης Andrey Tarkovsky αφηγείται τη ζωή και την καριέρα του, εκφράζοντας τις απόψεις του για την τέχνη, τη θρησκεία, την πολιτική εξουσία, το θάνατο και τη διαρκή αναζήτηση της ποιητικής καλλιτεχνικής έκφρασης.



The peanut butter falcon - Το γεράκι του φυστικοβούτυρου
Δραματική
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
O Zak, ένας νεαρός με σύνδρομο Down που ονειρεύεται να γίνει παλαιστής, δραπετεύει από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται και ξεκινάει να βρει τη σχολή πάλης του ινδάλματός του. Κι ενώ η εθελόντρια του ιδρύματος Eleanor βρίσκεται στα ίχνη του, ο Zak θα συναντήσει στο δρόμο του τον Tyler, έναν μικροπαράνομο που προσπαθεί να ξεφύγει από τους απειλητικούς διώκτες του.



Josep - Γιοσέπ
Animation
Διάρκεια: 71'

Η περίληψη:
Τον Φεβρουάριο του 1939 και μετά την πτώση της Βαρκελώνης, εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί Δημοκρατικοί καταφεύγουν στη Γαλλία. Ως ανεπιθύμητοι, οι περισσότεροι περιορίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ανάμεσά τους κι ο Καταλανός Josep, ταλαντούχος ζωγράφος, ο οποίος θα αναπτύξει μια ριψοκίνδυνη φιλία με έναν Γάλλο χωροφύλακα.



It must be heaven - Ο παράδεισος έπεσε στη Γη
Κωμωδία
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Elia Suleiman ταξιδεύει ως το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη για να βρει χρηματοδότες για την καινούργια ταινία του, καταλαβαίνει όμως πως δεν μπορεί ποτέ να φύγει μακριά από την πατρίδα του.