Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Στα είκοσι εννιά της χρόνια, η λαίδη Χενριέτα Σέντλεϊ είναι μια ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα, αποφασισμένη να κληρονομήσει την επιχείρηση του πατέρα της, να κάνει τη δική της περιουσία και να ζήσει τη ζωή της. Πρώτα, όμως, θέλει να απολαύσει την ελευθερία της.
Και όλα κυλούν υπέροχα… μέχρι που ανακαλύπτει τον πιο όμορφο άνδρα που έχει δει ποτέ δεμένο στην άμαξά της, απειλώντας να καταστρέψει τη φανταστική χρονιά που έχει ορκιστεί να χαρίσει στον εαυτό της. Η μοιραία πρόταση…
Ο Γουίτ, ένας βασιλιάς του Κόβεντ Γκάρντεν, γνωστός σε όλους ως το Τέρας, ξυπνά στα πόδια της Χάτι κι αναρωτιέται ποια είναι αυτή η περίεργη γυναίκα που τον ελευθερώνει. Όταν ανακαλύπτει πως είναι έτοιμη για μια νύχτα απόλυτης ηδονής, είναι πρόθυμος να της προσφέρει αυτό που λαχταρά. Με ένα αντίτιμο.
Ένα απροσδόκητο πάθος…
Σύντομα, η Χάτι και ο Γουίτ θα βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο διεκδικώντας την επιχείρηση. Εκείνη δεν θα κάνει πίσω στα σχέδιά της. Εκείνος θα δείξει τη δύναμή του. Κανένας δεν αντιλαμβάνεται πως, αν δεν είναι προσεκτικοί, μπορεί να χάσουν τα πάντα… ακόμη και την καρδιά τους.

Προσωπική άποψη:
Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντηθούν μια δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα, που έχει αρπάξει τη ζωή από τα μαλλιά και που είναι αποφασισμένη να αναλάβει την επιχείρηση του πατέρα της, αφού πρώτα γλεντήσει λίγο τη ζωή της, με ένα σκοτεινό, μυστηριώδη, επικίνδυνο και συνάμα, εξαιρετικά γοητευτικό, βασιλιά του υποκόσμου; Μια έκρηξη, όπως κι ένα άκρως απολαυστικό, σε όλα τα επίπεδα, ρομαντικό μυθιστόρημα εποχής, όπου αν και υποψιάζεται το πως θα καταλήξει, δεν φαντάζεσαι την διαδρομή που η ιστορία του θ' ακολουθήσει μέχρι να φτάσει στο ευτυχισμένο τέλος της. Γιατί, όταν έχεις να κάνει με δυο τόσο δυναμικούς χαρακτήρες που συγκρούονται ηχηρά, χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλάξεις, όλα είναι πιθανά.

Αυτή είναι η ιστορία των Χάτι και Γουίτ, οι δρόμοι των οποίων θα διασταυρωθούν σε μια ανύποπτη στιγμή και τότε όλα θα αλλάξουν στη ζωή τους, αφού δεν θα προσπεράσει απλά ο ένας τον άλλον, αλλά τα μονοπάτια τους θα περιπλεχθούν και θα τους αναγκάσουν να κινηθούν μέσα σε ένα ατελείωτο και αδιέξοδο κύκλο που μόνο έναν προορισμό μπορεί να έχει, όσες συγκρούσεις κι αν προκύψουν στην πορεία τους μέχρι να φτάσουν εκεί, που δεν είναι άλλος από την αγκαλιά του ενός για τον άλλον. Όμως η παραδοχή των θέλω μας, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με το πάθος, δεν είναι εύκολο πράγμα, ακόμα περισσότερο δε όταν πρόκειται για περιπτώσεις όπου ο ένας προσπαθεί να κυριαρχήσει έναντι του άλλου, θέλοντας να τιθασεύσει και να ημερώσει αυτό που την ίδια στιγμή τον γοητεύει και τον τρομάζει.

Η Χάτι είναι μια ηρωίδα που σίγουρα βρίσκεται εκτός της εποχής της, πράγμα που όχι μόνο κακό δεν είναι, αλλά που την καθιστά ξεχωριστή, μοναδική και ιδιαίτερη, μια γυναίκα άξια θαυμασμού που σίγουρα αξίζει να τραβήξει την προσοχή σου και να της αφιερώσεις τον χρόνο σου. Παρά που έχει φτάσει σε μια ώριμη ηλικία και παρά το ότι ζει μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, όπου ο ρόλος της γυναίκας είναι πολύ συγκεκριμένος, όπως και ο τρόπος που θα έπρεπε να συμπεριφέρεται και να πράττει, εκείνη τολμά να είναι αυτό που θέλει, τολμά να είναι ο εαυτός της και ν' ακολουθεί τα θέλω και τα πάθη της, αποτινάσσοντας από πάνω της κάθε τι δήθεν που προασπίζει ο καθωσπρεπισμός και ο ψεύτικος συντηρητισμός της εποχής της. Το μόνο που θέλει, είναι η ελευθερία της και δεν διστάζει να το φωνάξει με όσους τρόπους μπορεί, κι εμείς δεν μπορούμε παρά να το θεωρούμε όλο αυτό αξιοθαύμαστο.

Από την άλλη μεριά έχουμε τον Γουίτ, τον άντρα εκείνον που ενώ τα πάντα πάνω του φωνάζουν: μείνε μακριά μου, την ίδια στιγμή σε προκαλούν να έρθεις όσο πιο κοντά του γίνεται και να παραδοθείς στην αγκαλιά και στα σκοτάδια που φέρει μαζί του. Και ναι, μπορεί κάτι τέτοιο να είναι επικίνδυνο, αλλά μεταξύ μας, ποια γυναίκα θα μπορούσε να αντισταθεί σε έναν άντρα που στην πραγματικότητα αποτελεί πρόκληση για εκείνη, όχι μόνο για το αν μπορεί να τον κατακτήσει, αλλά στην περίπτωση της Χάτι, αν μπορεί να του επιβληθεί και να κυριαρχήσει πάνω του, πόσο μάλλον όταν θα βρεθεί μπλεγμένη σε ένα παιχνίδι που εκτός από την καρδιά της διακυβεύεται το μέλλον, η περιουσία και το όνομά της. Μπορεί, άραγε, να τα θυσιάσει όλα τόσο απλά και να σηκώσει τα χέρια ψηλά; Μάλλον όχι, όσο απαράμιλλα γοητευτικός κι αν είναι ο Γουίτ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή είναι μια ιστορία που το πάθος τής περισσεύει και που οι εντάσεις δεν της λείπουν, γεγονός που δεν μας αφήνει στιγμή να χαλαρώσουμε, πόσο μάλλον ν' αφήσουμε το βιβλίο από τα χέρια μας, αφού γυρίζουμε σαν τρελοί τη μία σελίδα μετά την άλλη, προκειμένου να μάθουμε τι συμβαίνει παρακάτω. Οι διάλογοι ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό ζεύγος είναι άκρως απολαυστικοί, άλλοτε εξαιρετικά σέξι και άλλοτε απόλυτα διασκεδαστικοί και παιχνιδιάρικοι, με έντονες δόσεις σαρκασμού και κυνισμού, στοιχεία που προσωπικά λατρεύω, ενώ η χημεία τους είναι το λιγότερο εκρηκτική και σίγουρα δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει απαρατήρητη. Αν συμπεριλάβει κανείς σε όλα αυτά και τη δράση που υπάρχει και εξελίσσεται πίσω από το ρομάντζο, η οποία και αφορά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ήρωές μας όσον αφορά την επιχείρησή τους, έχουμε να κάνουμε με ένα βιβλίο που έχει τα πάντα και που καταφέρνει να σε καθηλώσει και να σε παρασύρει στην αφήγηση μιας ακόμα αέναης μάχης ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό στοιχείο, που μεταξύ μας... είναι εξίσου χαμένη και κερδισμένη και απ' τους δύο.
Βαθμολογία 9,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Sarah MacLean
Μεταφραστής: Παναγιώτου Χριστίνα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτενχία
Έτος Έκδοσης: 2020
Αρ. σελίδων: 496
ISBN: 978-618-5394-88-2