Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

ΑΓΑΠΑΤΕ τα ζώα; Ονειρεύεστε να αποκτήσετε το δικό σας κατοικίδιο; Ή απεχθάνεστε όλο το ζωικό βασίλειο; Όποια απάντηση και αν δώσετε, δεν έχει μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να λατρεύετε τα αστεία, και ειδικά αυτά που προκαλούν γέλιο μέχρι δακρύων. Τότε ΑΥΤΟ το βιβλίο είναι ιδανικό για εσάς.
Τι θα συμβεί αν την αμολήσετε μέσα στα μούτρα ενός σκύλου; Γιατί τα αγγούρια είναι ο φόβος και ο τρόμος των γατών;
Ανακαλύψτε επικά διασκεδαστικές πληροφορίες για τα ζώα -από τα Τζακ Ρασελάκια Βρυξελλών και τις θεωρίες χαμστερικής συνωμοσίας έως τους πίνακες αναγνώρισης, για κακάκια και πολλά άλλα ακόμη- και ετοιμαστείτε για μια ανεπανάληπτη, ξεκαρδιστική εμπειρία ανάγνωσης, που υπόσχεται να σας ρίξει στο πάτωμα από τα γέλια.

Προσωπική άποψη:
Έχετε κατοικίδιο ζώο; Ναι; Τέλεια! Πόσες φορές, λοιπόν, έχετε πιάσει τον εαυτό σας να το παρατηρεί και να αναρωτιέστε: Τι να σκέφτεται τώρα; Τι να έχει στο μυαλό του; Άραγε να σκέφτεται πως θα μπορούσε να με δολοφονήσει στον ύπνο μου; Καλά, το τελευταίο μπορεί να το έχετε σκεφτεί μόνο όσοι έχετε γάτες, αλλά καταλάβατε που το πάω. Γιατί το να έχεις κατοικίδιο είναι μοναδική εμπειρία και το να προσπαθείς να επικοινωνήσεις με ένα πλάσμα που δεν μιλάει και να προσπαθείς να καταλάβεις τι σκέφτεται, τι θέλει, τι το προβληματίζει, είναι άθλος και μεγάλη πρόκληση συνάμα. Αν πάλι δεν έχετε κατοικίδιο, δεν πειράζει, πάντα έχετε χρόνο να αναθεωρήσετε.

Ο James Campbell, λοιπόν, με τρόπο ευφυή και άκρως απολαυστικό, δημιούργησε ένα βιβλίο στο οποίο, οι μικροί αυτοί ήρωες που συντροφεύουν την καθημερινότητά τους, αποκτούν τη δική τους φωνή και μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις, τις αλήθειες, τις μικρές και μεγάλες κρυφές πράξεις της καθημερινότητάς τους που εμείς είτε αγνοούμε, είτε δεν τους έχουμε δώσει την απαραίτητη σημασία και προσοχή για τις ερμηνεύσουμε σωστά. Όπως και να 'χει και σε κάθε περίπτωση, το να γινόμαστε μάρτυρες μιας αλήθειας και μιας πραγματικότητας μέσα στην οποία συνυπάρχουμε χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε, όχι μόνο δεν αποδεικνύεται τρομακτική, αλλά μας ανοίγει νέους ορίζοντες, ποτισμένους με τα δάκρυα που προκαλούν τα γέλια μας.

Ναι, η ζωή των κατοικίδιων ζώων είναι πραγματικά ξεκαρδιστική και μπορεί να σε κάνει να γελάσεις μέχρι λιποθυμίας, ακόμα κι αν δεν είναι του χαρακτήρα σου το να χάνεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου. Ο Campbell έχει καταφέρει να δημιουργήσει με πολλή αγάπη και εξαιρετικά πηγαίο χιούμορ ένα βιβλίο που αν και χαρακτηρίζεται ως παιδικό, στην πραγματικότητα απευθύνεται σε όλους. Ένα βιβλίο απολαυστικό, διασκεδαστικό, γεμάτο αστείο, εικόνες, αλλά και πληροφορίες, που έρχονται σε 'μας με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: James Campbell
Μεταφραστής: Κολυδά Ευγενία
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Graphic Novel - Κόμικς
Έτος Έκδοσης: 2021
Αρ. σελίδων: 248
ISBN: 978-618-01-3643-2