"Ο θεριστής της Κυψέλης" της Έλενας Κορδελλά

Το θύμα στο βίντεο ήταν δεμένο σε όρθια θέση πάνω σε έναν σομιέ κρεβατιού. Χέρια και πόδια ήταν ακινητοποιημένα σε σχήμα Χ. Το κεφάλι κρεμόταν μπροστά, αλλά, όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα γαντοφορεμένα χέρια του δράστη, όλα άλλαξαν…
Ο Δημήτρης επέστρεψε στο σπίτι στις τέσσερις. Τέσσερις κι εκείνη δεν ήταν εκεί. Το σημείωμά του άθικτο εκεί όπου της το είχε αφήσει, το τριαντάφυλλο πάνω στο μαξιλάρι της… Μαργαρίτα…
Και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μια φωτογραφία της. Ήταν χτυπημένη. Τα χέρια της δεμένα στους καρπούς. Κι ανάμεσα στους δείκτες της κρατούσε ένα χαρτί.
Οι λέξεις που ήταν γραμμένες εκεί τα άλλαζαν όλα. Αυτές οι συγκεκριμένες… Τις είχε ξαναδιαβάσει άλλη μία φορά και στοίχειωναν τον ύπνο του τα τελευταία τρία χρόνια…
Οι πράξεις έχουν και συνέπειες…
«Καλύτερα να καλέσετε τον Δημήτρη Χατζηλαδά. Είμαι σίγουρος πως αυτό το έγκλημα δεν θα είναι το μοναδικό».

"Ο καθρέφτης των δεινών μας" του Pierre Lemaitre

Απρίλιος, 1940
Τα γερμανικά στρατεύματα προελαύνουν προς το Παρίσι, ο γαλλικός στρατός βρίσκεται σε άτακτη υποχώρηση και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τρέπονται σε φυγή, χωρίς τρόφιμα, χωρίς νερό, χωρίς βενζίνη για τα αυτοκίνητά τους, αναζητώντας κάποιο ασφαλές μέρος. Την ίδια στιγμή μια τριαντάχρονη δασκάλα, η Λουίζ, τρέχει γυμνή στο μπουλβάρ Μονπαρνάς. Ποια είναι η τραγική εμπειρία που μόλις βίωσε; Γιατί θα κατηγορηθεί για εκβιασμό;
Η Λουίζ θα βυθιστεί μέσα στην τρέλα μιας εποχής που όμοιά της δεν είχε υπάρξει στην ιστορία. Συνοδευόμενη από τον πιστό κύριο Ζιλ θα πάρει κι αυτή τον δρόμο της φυγής, διανύοντας συγχρόνως και τη διαδρομή της προσωπικής της ιστορίας στην προσπάθειά της να εξιχνιάσει το οδυνηρό μυστικό που διέλυσε τη ζωή της μητέρας της.
Καθώς ολόκληρη η Γαλλία καταλαμβάνεται από τον πανικό της εξόδου και βουλιάζει στο χάος, μέσα από το σκηνικό του πολέμου αναδύονται ήρωες αλλά και δειλοί, ψεύτες και απατεώνες, αλλά και άνθρωποι με ειλικρινή αισθήματα, υψηλές αξίες και καλές προθέσεις.
Οικογενειακά μυστικά, σπουδαίοι χαρακτήρες, δυνατή αφήγηση, ανατροπές, σκωπτικό και τραγικό ύφος. Το ταλέντο του Πιερ Λεμέτρ, βραβευμένου με το Γκονκούρ για το έργο του Καλή αντάμωση εκεί ψηλά, φτάνει εδώ στην κορύφωσή του.

"Η γυναίκα της βιβλιοθήκης" της Freya Sampson

Η Τζουν Τζόουνς δεν έχει φύγει ποτέ από το Τσάλκοτ, το μικρό αγγλικό χωριό όπου μεγάλωσε. Σε όλη την παιδική ηλικία της ήταν χωμένη μέσα σε ένα βιβλίο και κολλημένη στο πλευρό της μητέρας της, που ήταν η αγαπημένη βιβλιοθηκάριος της τοπικής βιβλιοθήκης. Τώρα, χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Τζουν έχει κλειστεί στον εαυτό της και στις αναμνήσεις της, δουλεύοντας στην ίδια βιβλιοθήκη. Ντροπαλή και μοναχική, η τριαντάχρονη κοπέλα προτιμά να περνά τον χρόνο της παρέα με τα αγαπημένα της βιβλία παρά να βγει έξω στον κόσμο.
Όταν το δημοτικό συμβούλιο ανακοινώνει τα σχέδιά του να κλείσει τη βιβλιοθήκη, ο κόσμος της Τζουν καταρρέει. Μια παρέα εκκεντρικών θαμώνων δημιουργεί την ομάδα Φίλοι της Βιβλιοθήκης του Τσάλκοτ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Ο παλιός συμμαθητής της Άλεξ Τσεν επιστρέφει στο χωριό και δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει.
Θα καταφέρει η Τζουν να βγει από τη ζώνη ασφαλείας της και να σώσει το μόνο μέρος στο οποίο έχει τις πιο γλυκές αναμνήσεις;
Τα βιβλία σημαίνουν τόσο πολλά για κείνη, είναι όμως πρόθυμη να κάνει αλλαγές στη ζωή της και να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις;
Πολεμώντας για την πολυαγαπημένη της βιβλιοθήκη, ίσως καταφέρει να σώσει και τον εαυτό της.
Ένα μυθιστόρημα για τη χαρά της ανάγνωσης και την αγάπη για τα βιβλία!

"1984 - Βασισμένο στο έργο του Τζορτζ Όργουελ"

Λονδίνο, 1984.
Ο Γουίνστον Σμιθ είναι ένας υπάλληλος του Κόμματος επιφορτισμένος να αναθεωρεί την Ιστορία διαγράφοντας τα ίχνη του παρελθόντος. Σε έναν τρομακτικό κόσμο όπου κυριαρχεί η παράνοια και στον οποίο απαγορεύεται κάθε συναισθηματισμός, ο Γουίνστον γοητεύεται από μια νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Τζούλια. Η σχέση τους, όμως, είναι δυνητικά επικίνδυνη, μέχρι και θανάσιμη, κα
θώς θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την κυριαρχία του Μεγάλου Αδελφού, του παντοδύναμου αρχηγού της κυβέρνησης. Σε μια ολοκληρωτική κοινωνία, όπου κάθε ενέργεια παρακολουθείται και καταγράφεται, είναι άραγε εφικτό κάτι τέτοιο;
ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΟΜΙΚ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ.
ΕΝΑΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

"Guinness World Records 2022"

"Μοντεσσόρι, από τη γέννηση έως 3 ετών" της Πετρούλας Γαβριηλίδου

Τα πρώτα τρία χρόνια είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή ενός ανθρώπου. Η πρωτοπόρος Μαρία Μοντεσσόρι παρατήρησε την αξία αυτής της περιόδου και των «ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της». Γι’ αυτό η παιδαγωγική της μέθοδος βοηθάει το παιδί να αναπτυχθεί με βάση τον δικό του ρυθμό και τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα, καθώς εξελίσσει σταδιακά όλες του τις ικανότητες.
Η μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σαρλότ Πουσέν μάς δείχνει πώς να χτίσουμε μια σχέση με το παιδί μας που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό. Να το βοηθάμε τόσο όσο χρειάζεται, να το παρατηρούμε, να το ενθαρρύνουμε με όλη μας την καλή διάθεση.
Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η μοντεσσοριανή προσέγγιση από τη γέννηση του παιδιού μέχρι και τα τρία του χρόνια:
Τα στάδια ανάπτυξης και οι ανάγκες του παιδιού.
Απτές συμβουλές, συγκεκριμένα παραδείγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Πάνω από 100 απλές παιδαγωγικές δραστηριότητες.
Ιστορίες και μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.
Ανακαλύψτε την ισορροπία που θα προσφέρει στο παιδί ηρεμία, αυτονομία, αυτοπεποίθηση, όπως επίσης χαρά και ικανοποίηση από τις γνώσεις που θα αποκτά, και εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του και τους άλλους.

"Το αίνιγμα της κινέζικης καμπάνας" του Robert Hans van Gulik

Που-Γιανγκ, 668 μ.Χ.
Όταν ο Δικαστής Τι φτάνει στο Που-Γιανγκ, μια ακμάζουσα πόλη στην καρδιά της κινεζικής Αυτοκρατορίας της Δυναστείας των Τανγκ, για να αναλάβει τα καθήκοντα του περιφερειακού επιτρόπου, οι πολίτες περιμένουν γεμάτοι αγωνία να τον δουν να κλείνει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της κόρης του κρεοπώλη με το όνομα Ατόφιος Νεφρίτης.
Εντωμεταξύ, στην πόλη κυκλοφορούν παράξενες φήμες ότι ο πλούτος των βουδιστών μοναχών του ναού του Απέραντου Ελέους είναι αποτέλεσμα κάποιας σκοτεινής μηχανορραφίας. Επίσης, ο δικαστής καλείται να επιλύσει μια παλιά οικογενειακή έριδα που στιγματίζεται από αδίστακτα εγκλήματα.
Τα τρία μυστήρια περιπλέκονται τόσο, που δείχνουν ανεπίλυτα. Με τη βοήθεια όμως των πιστών βοηθών του, και χάρη στον δαιμόνιο νου και τις απίστευτες ικανότητές του, ο ντετέκτιβ θα βρει την άκρη του νήματος.
Σε αυτή την κλασική μυθοπλασία μυστηρίου o Ρόμπερτ βαν Γκούλικ δημιουργεί μια ευφάνταστη αστυνομική ιστορία με σκηνικό έναν πολύχρωμο κόσμο γεμάτο τελετές και μεγαλειώδεις τελετουργίες που απειλείται από τα πάθη, τη βία και την εκδίκηση. Το Αίνιγμα της κινέζικης καμπάνας πρωτοδημοσιεύτηκε το 1958 και συνεχίζει να είναι ένα συναρπαστικό, μοναδικά πειστικό και φρέσκο μυθιστόρημα για τον σημερινό αναγνώστη.

"Αρσέν Λουπέν, τζέντλεμαν-λωποδύτης" του Maurice Leblanc

Ο Αρσέν Λουπέν συνελήφθη: τελείωσε άραγε η περιπέτεια γι’ αυτόν; Κάθε άλλο! Μόλις αρχίζει. Βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, αλλά τώρα είναι που θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαιτέρως η αστυνομία. Ο Λουπέν αλλάζει κατοικία, αμφίεση, πρόσωπο και γραφικό χαρακτήρα, γνωρίζει όλα τα μυστικά περάσματα και κλείνει ραντεβού με τα θύματά του πριν τα ληστέψει! Είναι ο μεγαλύτερος τζέντλεμαν ανάμεσα σε όλους τους λωποδύτες.
Στα εννιά διηγήματα που παρουσιάζονται σε αυτή την έκδοση, πλούσια σε ανατροπές, οι αναγνώστες θα απολαύσουν τις περιπέτειες του πιο διάσημου διαρρήκτη και θα ανακαλύψουν όλα τα χαρακτηριστικά της κλασικής αστυνομικής αφήγησης. Ένα υπερωκεάνιο στον Ατλαντικό, μια μυστηριώδης κλοπή, οι υποψίες που στρέφονται εναντίον όλων των επιβατών… όλα τα συστατικά μιας αστυνομικής ιστορίας, όπου ο αφηγητής αναδεικνύεται σε μετρ της τέχνης της απόκρυψης!
Ο Αρσέν Λουπέν, τζέντλεμαν-λωποδύτης εκδόθηκε το 1907 και περιλαμβάνει τις εννιά πρώτες περιπέτειες του ανθρώπου με τα χίλια πρόσωπα, όπου ο ήρωας είναι ήδη σε αντιπαράθεση με τον ορκισμένο εχθρό του, τον επιθεωρητή Γκανιμάρ.

"Σκοτεινή κραυγή" του Ben Pastor

Ρώμη, 1944
Την ώρα που οι Σύμμαχοι συνεχίζουν τον αγώνα για την απελευθέρωση της ιταλικής χερσονήσου, η Ρώμη βιώνει τις τελευταίες μέρες της ναζιστικής κατοχής. Ο κόσμος των ναζί διαλύεται καθώς ο γερμανικός στρατός, η Γκεστάπο και τα SS ερίζουν για την εξουσία, ενώ παράλληλα διοργανώνουν φανταχτερά έκλυτα πάρτι. Όμως είναι και μια περίοδος επιθέσεων από την ιταλική αντίσταση, συλλήψεων και μαζικών εκτελέσεων, υπό τον ήχο των συμμαχικών βομβαρδισμών έξω από τα τείχη της πόλης.
Ο Μάρτιν Μπόρα, αξιωματικός της Βέρμαχτ, αναλαμβάνει τη λεπτή και περίπλοκη αποστολή να διαλευκάνει όχι μία, αλλά δύο υποθέσεις: τον θάνατο μιας νεαρής γραμματέως της γερμανικής πρεσβείας, η οποία ρίχτηκε στο κενό από το παράθυρο του διαμερίσματός της, αλλά και τη διπλή δολοφονία μιας κυρίας της καλής κοινωνίας και ενός ισχυρογνώμονα καρδινάλιου της Αγίας Έδρας, στο σπίτι της πρώτης. Ο καρδινάλιος γνώριζε προσωπικά τον Μπόρα, αφού και οι δύο δρούσαν μυστικά κατά του Τρίτου Ράιχ.
Έχοντας στο πλευρό του τον επιθεωρητή της ιταλικής αστυνομίας Σάντρο Γκουίντι, ο Μπόρα προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια. Παρά τις διαφορές τους, οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν το έγκλημα, τον πόλεμο και τη δικτατορία γνωρίζοντας ότι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου και η επιλογή να πράξεις το σωστό έχουν πολύ σκληρό τίμημα.

"Η χαρά της απλότητας" της Jay Francine

Έχετε νιώσει ποτέ ότι τα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σάς προκαλούν άγχος αντί για χαρά;
Μήπως ενδόμυχα εύχεστε να εξαφανιζόταν η ακαταστασία από τον χώρο σας ως διά μαγείας;
Ήρθε η ώρα να απλουστεύσετε την καθημερινότητά σας! Ανακαλύψτε το πώς μέσα από αυτόν τον διασκεδαστικό οδηγό απλότητας.
Δέκα εύκολα βήματα για να ξεφορτωθείτε τα περιττά πράγματα.
Πλήρης οδηγός για τακτοποίηση ανά δωμάτιο.
Πρακτικές συμβουλές για όλα τα μέλη της οικογένειας για μια πιο ξέγνοιαστη ζωή.
Εύκολοι τρόποι για να περιορίσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα, να γίνετε υπεύθυνοι καταναλωτές και να συμβάλετε στη διάσωση του πλανήτη.
Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου θα σηματοδοτήσει την πορεία σας προς μια πιο απλή, πιο οργανωμένη και πιο ήρεμη ζωή.

"Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρς!" του Σπύρου Πετρουλάκη

Έγινε μια μέρα των φρούτων η συγκέντρωση κι εκεί αποφασίσανε να κάνουνε παρέλαση.
Γιατί; Μα για να μάθουν στα παιδιά τα ονόματά τους, αλλά και τα οφέλη που προσφέρουν.
Έτσι οι μικροί μας φίλοι δε θα ξεχάσουν ποτέ τα φρούτα και τα λαχανικά και θα τα προτιμούν στην καθημερινή τους διατροφή.
Εμπρός, μαρς, λοιπόν!
Η παρέλαση μας περιμένει!
Να κρατάει τη σημαία η μπανάνα η ωραία και το κόκκινο το μήλο που ’χει το νεράντζι φίλο.

"Ο Μούργος (1)" του Colas Gutman

Τον λένε Μούργο. Μυρίζει σαν άπλυτη κάλτσα, είναι γεμάτος ψύλλους και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το αριστερό από το δεξί. Ωστόσο, κάτω από το τρίχωμά του, το οποίο μοιάζει με τριμμένη μοκέτα, κρύβεται ένα γλυκό και τρυφερό πλάσμα. Θα καταφέρει ο Μούργος να βρει το αφεντικό των ονείρων του;
Μια ξεκαρδιστική σειρά βιβλίων με ήρωα έναν καλοκάγαθο αδέσποτο σκύλο που αποδεικνύεται χίλιες φορές καλύτερος από τους ανθρώπους που συναντά στον δρόμο του…

"Ο Μούργος (2)" του Colas Gutman

Σήμερα ο Μούργος θα πάει στο σχολείο! Θα καταφέρει να μην κοιμηθεί στο μάθημα καλής συμπεριφοράς; Θα παίξει ποδόσφαιρο στο διάλειμμα χωρίς οι υπόλοιποι να τον χρησιμοποιήσουν σαν μπάλα; Και, το σημαντικότερο, θα μάθει ανάγνωση, για να μπορεί να διαβάζει τις ετικέτες των πεταμένων στον σκουπιδοτενεκέ του συσκευασιών;
Μια ξεκαρδιστική σειρά βιβλίων με ήρωα έναν καλοκάγαθο αδέσποτο σκύλο που αποδεικνύεται χίλιες φορές καλύτερος από τους ανθρώπους που συναντά στον δρόμο του…

"Καλοί και κακοί" της Catherine Doltο

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».
Κανείς δεν είναι μόνο καλός ή μόνο κακός.
Όλοι κάνουμε καλά ή κακά πράγματα, συχνά, μάλιστα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.
Εξαρτάται από τη στιγμή…
Τόσο απλά!

"Παραμύθια που αγαπώ"

Μια μαγευτική συλλογή κλασικών και διαχρονικών παραμυθιών, που ενθουσιάζουν τα παιδιά, ενώ διεγείρουν και καλλιεργούν τη φαντασία τους.
Περιλαμβάνονται τα παραμύθια:
Η Χρυσομαλλούσα και οι τρεις αρκούδες
Το άσχημο παπάκι
Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι
Ο μπισκοτάνθρωπος

"Ο Τίμος είναι ευγενικός" του Emaniel Masono

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ και ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!
Ο Τίμος μαθαίνει, με τη βοήθεια του μπαμπά και της μαμάς, πώς να είναι ευγενικός. Δεν είναι και τόσο δύσκολο άλλωστε!

"Είμαι 3 ετών – Ιστορίες για την ηλικία μου"

Μια υπέροχη συλλογή ιστοριών με τον Ντάμπο το ελεφαντάκι, τον Μπάμπι το ελαφάκι, τον Μόγλη από το Βιβλίο της Ζούγκλας, τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας και τη Λαίδη και τον Αλήτη.
Πέντε ιστορίες που θα σε κάνουν να ονειρευτείς τη μέρα που θα γίνεις 3 ετών.

"Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ"

Όταν η οικογένεια της Άννας Φρανκ αποφάσισε να κρυφτεί για να γλιτώσει από τους διωγμούς των Γερμανών κατά των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κανείς δε φανταζόταν ότι θα έμεναν μακριά από όλα για περισσότερα από δύο χρόνια.
Ζώντας σε μια μυστική σοφίτα, στο πίσω μέρος ενός κτιρίου στο Άμστερνταμ, μαζί με άλλους επτά συγκατοίκους, το δεκατριάχρονο κορίτσι ξεδιπλώνει στο χαρτί σκέψεις, φόβους, ελπίδες και όνειρα για τη ζωή και το μέλλον της.
Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι μια συγκινητική, ιστορική μαρτυρία, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες και θεωρείται από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο.

"Μυστική Αποστολή: Τα μυστικά του πέτρινου γεφυριού" της Μαρίας Δασκαλάκη

Ο Κωνσταντίνος θα συναντήσει για πρώτη φορά τον ξάδερφό του στο μικρό χωριό του Ζαγορίου από το οποίο κατάγεται ο πατέρας του. Στη Γερμανία όπου μένουν αρρωσταίνει συνέχεια κι η αλλαγή περιβάλλοντος ελπίζουν να του κάνει καλό.
Όμως ποια είναι η ηλικιωμένη γυναίκα με το τατουάζ στο χέρι που πουλά σαλιγκάρια στα γύρω χωριά; Τι σημαίνει το παράξενο όνομά της; Γιατί κουβαλά μαζί της ένα κίτρινο αστέρι;
Τα παιδιά μαθαίνουν μια καινούρια λέξη: Ολοκαύτωμα. Ανακαλύπτουν έτσι μια πλευρά της Ιστορίας που δεν είχαν ακούσει ποτέ κι αρχίζουν να σκαλίζουν τη ζωή της ηλικιωμένης…
Θα ρίξουν φως στα μυστήρια που την τυλίγουν;
Θα φέρουν εις πέρας τη μυστική τους αποστολή;

"Μυστική Αποστολή: Περιπέτεια στο Μεγάλο Κάστρο" της Μαρίας Δασκαλάκη

Ο Στέφανος και η παρέα του περπατούν στα επιβλητικά τείχη που αγκαλιάζουν το Μεγάλο Κάστρο, στην παλιά πόλη του Ηρακλείου, ψάχνοντας για ξεχασμένες στοές πίσω από σκουριασμένες πόρτες. Τι ρόλο θα παίξει στις περιπέτειές τους η ηλικιωμένη Ναταλία Νικηφόρου, που τους κοιτά πίσω από τις κουρτίνες του παλιού αρχοντικού της;
Τι σχέση έχουν τα παιδιά με τον μικρότερο αδερφό και τον πατέρα της, που εξαφανίστηκαν το 1943; Τι θα αποκαλύψει ο παππούς του Στέφανου που θα τα ανατρέψει όλα;
Θα καταφέρουν τα παιδιά να λύσουν το μυστήριο;

"Σαν λούνα παρκ" της Ιωάννας Μπαμπέτα

Η αυλή της Λίνας είναι ένα Λούνα Παρκ.
Κάθε βράδυ μια φωτεινή ρόδα γυρίζει, ένα τρενάκι ανεβαίνει ανηφόρες,
κατεβαίνει κατηφόρες, αλογάκια καλπάζουν, μπαλαρίνες χορεύουν.
Όταν ο Βίκτορας εμφανίζεται μόνος του και είναι λυπημένος, η Λίνα τον πλησιάζει.
Μαζί κοιτούν τον κόσμο από ψηλά, μπαίνουν σε βαγόνια, ιππεύουν άλογα που σέρνουν άμαξες, κερδίζουν αρκουδάκια κι όλα αυτά κάτω από το φεγγαρόφωτο.
Μήπως τελικά όλα στη ζωή μοιάζουν με ένα Λούνα Παρκ;

"Η υπέροχη Όστεν 3: Πειθώ" της Katherine Woodfine

Στα δεκαεννιά της, η Ανν Έλιοτ συμμορφώθηκε με την επιθυμία των δικών της και ακύρωσε τον αρραβώνα της με τον αγαπημένο της Φρέντερικ Γουέντγουορθ, που ήταν αξιωματικός του ναυτικού.
Χρόνια αργότερα, ο Γουέντγουορθ, πλοίαρχος πλέον, επιστρέφει και η Ανν συνειδητοποιεί ότι είναι ακόμη ερωτευμένη μαζί του. Όμως, ο δρόμος για την αληθινή αγάπη είναι γεμάτος εμπόδια.
Θα καταφέρουν η Ανν και ο Φρέντερικ να ξανασμίξουν;

"Μαμά, σ’ αγαπώ!" της Μάρως Θεοδωράκη

Όταν η μαμά χαμογελάει, τότε όλο το σπίτι χαμογελάει! Γιατί η μαμά έχει ένα μαγικό ραβδάκι που όλα τα αλλάζει και με τα μαγικά της χαρίζει στοργή και τρυφερότητα κάθε στιγμή!
Ακόμα και όταν τα μικρά της κάνουν τις ζαβολιές τους, εκείνη έχει πάντα ανοιχτή την αγκαλιά της. Ακόμα κι όταν λείπει όλο το παγωτό απ’ το ψυγείο, τότε πάλι η μαμά θα γελάσει, όπως θέλει να γελούν και τα παιδιά της.
Στη χαρά, στη λύπη, στα εύκολα και στα δύσκολα, η μαμά είναι εκεί για να τους κρατήσει το χέρι τόσο δυνατά όσο κανένας άλλος.
Μια τρυφερή ιστορία για το πρώτο και σπουδαιότερο πρόσωπο στη ζωή.
Μια ιστορία πασπαλισμένη με ενσυναίσθηση και αγάπη άνευ όρων!

"Μυθικές ηρωίδες" της Ιωάννας Μπαμπέτα

Στη Μυθολογία μας υπάρχουν πριγκίπισσες ξακουστές.
Γυναίκες που έζησαν περιπέτειες και κλείστηκαν σε φυλακές.
Τις ερωτεύτηκαν βασιλιάδες αλλά και άνθρωποι απλοί.
Ήρωες αλλά και θεοί.
Φημίζονταν για την ομορφιά τους, την εξυπνάδα αλλά και τη ζεστή καρδιά τους.
Ας τις γνωρίσουμε!
 
"5 Λαγωνικά – 1: Το μυστήριο του φλεγόμενου εξοχικού" της Enid Blyton

Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι. Την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους. Στις διακοπές τους βρίσκονται όλοι μαζί και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα!
Μια εφιαλτική λάμψη κάνει τη νύχτα μέρα στο Πίτερσγουντ. Το γραφείο του κυρίου Χικ καίγεται και εκεί κρύβονται πολύτιμα έγγραφα που γίνονται στάχτη. Τα 5 λαγωνικά είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση και να εξιχνιάσουν την πρώτη τους υπόθεση. Ένας παράξενος ζητιάνος, τα περίεργα ίχνη από μια λαστιχένια σόλα παπουτσιού και ένα κομμάτι ύφασμα τους μπερδεύουν. Είναι η ώρα του Μπάστερ να αναλάβει δράση και να ξετρυπώσει τον ένοχο…

"5 Λαγωνικά – 2: Το μυστήριο του κρυφού δωματίου" της Enid Blyton

Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι. Την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους. Στις διακοπές τους βρίσκονται όλοι μαζί και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα!
Έφτασαν οι διακοπές των Χριστουγέννων αλλά τα 5 λαγωνικά, αντί να ξεκουραστούν, αναζητούν μια καινούρια υπόθεση. Ο Πιπ ανακαλύπτει ένα επιπλωμένο δωμάτιο σε μια μεγάλη έρημη έπαυλη. Σε ποιον ανήκει αυτό το δωμάτιο και τι συμβαίνει εκεί μέσα; Τα 5 λαγωνικά αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο, χωρίς όμως να υποψιάζονται την παγίδα που έχει στηθεί…

"Σέρλοκ Χολμς: Η ναυτική συνθήκη" του Arthur Conan Doyle

«Γουάτσον, θα μπορούσες να φέρεις τον φίλο σου, τον κύριο Σέρλοκ Χολμς, ως εδώ για να με βοηθήσει; Η θέση μου στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ έδειχνε σίγουρη, ώσπου ξέσπασε αυτή η τρομερή συμφορά. Πολύ φοβάμαι ότι η καριέρα μου έχει ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ!»
Η κλοπή ενός άκρως απόρρητου εγγράφου από το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες για ξέσπασμα του πολέμου. Γιατί όμως ο κλέφτης περιμένει δέκα εβδομάδες ώσπου να πουλήσει αυτήν τη συνθήκη;
Ο Χολμς και ο Γουάτσον μπαίνουν στα άδυτα της διεθνούς διπλωματίας για να ανακαλύψουν τελικά ότι ο κίνδυνος μπορεί να προέλθει αποκεί που δεν το περιμένει κανείς.

"Σέρλοκ - Λουπέν κι εγώ 11: Το λιμάνι της απάτης" των Alessandro Gatti & Pierdomenico Baccalario

Ένας παλιός φίλος επιστρέφει από το παρελθόν για να προτείνει στον πατέρα της Αϊρίν μια κερδοφόρα επένδυση, πολύ ξεχωριστή: την αγορά ενός κάστρου στη Σκοτία.
Η Αϊρίν, ο Σέρλοκ κι ο Αρσέν συνοδεύουν τον κύριο Άντλερ στο ταξίδι του στον βορρά. Η ομορφιά της έπαυλης, όμως, στις όχθες του ποταμού Κλάιντ δεν είναι αρκετή για να κρύψει την απειλητική ατμόσφαιρά της. Ανησυχητικά νυχτερινά μηνύματα και η άφιξη ενός εκκεντρικού ταξιδιώτη που έρχεται από μακριά κάνουν το μυστήριο ακόμα πιο πυκνό. Και η Αϊρίν πρόκειται να ανακαλύψει ότι η αλήθεια που κρύβεται ανάμεσα στα τείχη του κάστρου ίσως αλλάξει για πάντα τη ζωή της.