"Αλεξάνδρεια. Γητείες, μάγια και μπαχάρια" της Δήμητρας Ιωάννου

Ξέρεις γιατί δε διστάζω να σε θυσιάσω; Γιατί είσαι ζυμωμένη στα κύτταρά μου. Δεν υπάρχουν όρια μεταξύ μας. Δεν είμαστε δύο, είμαστε ένα… Μια ψυχή σε δυο κορμιά… Και δεν πειράζει αν πεθάνει η μια… Αρκεί να ζήσει η άλλη! Αποφάσισα να ζήσω εγώ, αλλά πάντα θα σε κουβαλάω κολλημένη επάνω μου! Γιατί εγώ είμαι εσύ!
Δυο γυναίκες, μια αμύθητη περιουσία, ένα τρανταχτό όνομα και το πιο σημαντικό ερώτημα: Ποια από τις δύο είναι η πραγματική Ισιδώρα Κοσμίδη;
Η φατρία του Κύκνου και η φατρία του Δράκου, δυο οικογένειες με απαρχές χαμένες στον χρόνο, που γεννούν τις πιο δυνατές μάγισσες της Αιγύπτου. Γυναίκες αντίπαλες που φέρνουν στην ψυχή τους το φως και το σκοτάδι.
Μια ιστορία γεμάτη γητειές, ξόρκια, μπαχάρια, σερμπέτια, βοτάνια και γλυκό καπνό ζυμωμένο με μέλι, που σε ταξιδεύει στην πιο μαγική πόλη της Ανατολής, την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, την αιώνια πόλη με τα δυο πρόσωπα. Και κατόπιν η μετάβαση στην Αθήνα και η τελική αναμέτρηση τη δεκαετία του ’60. Ένας αγώνας μέχρι θανάτου.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ… ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ…

"Στο βάθος κήπος" του Ανδρέα Κονάνου

* Μεγάλωσα με συντηρητικούς γονείς. Τι κάνω από δω και πέρα;
* Πώς να οπλίζομαι, να μη με πιάνουν τα μάγια, το μάτι, η ζήλεια;
* Πώς κόβονται τα λάθη, τα πάθη, οι αμαρτίες;
* Το παιδί μου αντιγράφει στο σχολείο. Πώς το διορθώνω;
* Φοβάμαι να αγαπήσω! Και τώρα, πώς θα ζήσω;
*Απελπίζομαι εύκολα! Αλλάζει;
* Πώς να δείξω στη σχέση μου ότι την αγαπώ, χωρίς να την πιέζω;
* Δεν είσαι κακός. Φοβισμένος είσαι!
* Πώς να κοιμάμαι εύκολα τα βράδια;
* Οι τύψεις με πνίγουν. Μπορώ να ηρεμήσω;
* Η θεραπευτική δύναμη του βλέμματος.
* Τι να κάνω όταν το παιδί μου ξεφεύγει;
* Ποιο το μυστικό να υλοποιήσω τους στόχους μου;
* Έχω πολλά νεύρα. Υπάρχει θεραπεία;
* Μήπως κάποιοι «αλήτες» είναι καλύτεροι από μένα;
* Υπάρχει μια προσευχή θαυματουργή;
* Με απέρριψε το αγόρι μου, έχασα το μυαλό μου!
Αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα προσπαθεί να φωτίσει το βιβλίο αυτό, βοηθώντας σε να μπεις στον Κήπο της Καρδιάς σου. Εκεί που δεν υπάρχουν ερωτήσεις, μα μόνο ένθεες απαντήσεις.
Εκεί που οι απορίες και τα προβλήματα ατονούν, απομυθοποιούνται, απλοποιούνται καθώς λιώνουν μέσα στο Φως και τη Γαλήνη τής θείας Παρουσίας.
Το αξίζεις!
Σου πρέπει!
Το μπορείς!
Γι’ αυτό ζεις!

"Χωρίς κανόνες - Netflix: Μια δημιουργική επανάσταση" των Erin Meyer & Redd Hastings

Βρισκόμαστε στις αρχές του 2000. Ο Ριντ Χέιστινγκς και ο Μαρκ Ράντολφ διοικούν μια νεοφυή επιχείρηση που βρίσκεται ήδη στον τρίτο της χρόνο. Έχουν 100 υπαλλήλους και 300 χιλιάδες συνδρομητές. Η ταπεινή υπηρεσία τους είναι να νοικιάζουν DVD μέσω του ταχυδρομείου. Και το όνομα της επιχείρησής τους: Netflix. Τα πράγματα όμως δεν είναι ρόδινα. Οι οικονομικές τους απώλειες τη χρονιά εκείνη αγγίζουν τα 57 εκατομμύρια δολάρια. Να τοι, λοιπόν, στον προθάλαμο της εταιρείας Blockbuster. Γι’ αυτή την παρουσίαση έχουν προετοιμαστεί επί μήνες. Βρίσκονται εδώ για να συζητήσουν με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Μαρκ Αντιόκο, το ενδεχόμενο μιας πιθανής εξαγοράς της εταιρείας τους. Η Blockbuster είναι ένας γίγαντας 6 δισ. δολαρίων. Ο Αντιόκο όμως αρνείται να δώσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια που ζητούν οι ιδρυτές της νεοφυούς εταιρείας, κι εκείνοι φεύγουν απογοητευμένοι.
Δέκα χρόνια μετά, το 2010, η Blockbuster κηρύσσει πτώχευση. Και είκοσι χρόνια μετά, το 2020, η Netflix έχει 12 χιλιάδες υπαλλήλους, 203 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο και ετήσια έσοδα ύψους 25 δισ. δολαρίων. Γιατί απέτυχε η Blockbuster, μια επιχείρηση που ανήκε σε έναν κολοσσό, τη Viacom, και είχε όλες τις προϋποθέσεις για να κυριαρχήσει; Η απάντηση στο ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δίνεται αβίαστα από τον Χέιστινγκς, τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Netflix έως σήμερα, στο βιβλίο Χωρίς κανόνες - Netflix: Μια Δημιουργική Επανάσταση, το οποίο συνυπογράφει με την καθηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD, Έριν Μέγιερ. Είναι η προσαρμογή και η ευελιξία.
[από παρουσίαση του τίτλου από τον Μανώλη Ανδριωτάκη στο περιοδικό Κ, Απρίλιος 2021]

"Limitless" του Jim Kwik

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Σε αντίθεση με ό,τι σας έχουν πει οι άλλοι, οι δυνατότητές σας είναι απεριόριστες ̶ αρκεί να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας.
Επί περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, ο διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στη βελτίωση απόδοσης του εγκεφάλου Τζιμ Κουίκ συνεργάζεται στενά με κορυφαίους ηθοποιούς, αθλητές, διευθύνοντες συμβούλους και πολύ πετυχημένους ανθρώπους σε όλους τους τομείς, προκειμένου αυτοί να απελευθερώσουν τις πραγματικές τους δυνάμεις. Σε αυτό το ρηξικέλευθο βιβλίο αποκαλύπτει τις βασισμένες στην επιστήμη πρακτικές του και τις ευρέως δοκιμασμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν διακεκριμένες προσωπικότητες του κόσμου για να επιταχύνουν τη διαδικασία μάθησης και να πετύχουν σπουδαία αποτελέσματα.
Με αυτό το βιβλίο θα μάθετε:
Πώς να διαχειρίζεστε τις συνήθειές σας.
Πώς να απελευθερώσετε την παραγωγικότητά σας.
Πώς να μη χάνετε ποτέ το κίνητρό σας.
Πώς να αποκτήσετε νοητική διαύγεια.
Πώς να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας.
Πώς να μαθαίνετε εύκολα και γρήγορα.
Στην καρδιά αυτού του βιβλίου φωλιάζει ένα μυστικό που αλλάζει ζωές: όταν μάθετε πώς να μαθαίνετε, μπορείτε να αποδεσμευτείτε από περιοριστικές απόψεις, να φτάσετε σε νέα επίπεδα επιτυχίας, και να ζήσετε μια πραγματικά εξαιρετική ζωή. Αυτό το βιβλίο δεν είναι θεωρία. Είναι ένας πρακτικός, εύκολος και δοκιμασμένος οδηγός για να απελευθερώσετε τις δικές σας απεριόριστες δυνάμεις!

"Τα γράμματα της Βιέρα Ούλκμαν" της Μάρως Βαμβουνάκη

Ιδού, ζήσαμε κι εμείς!
Εμείς οι άφαντοι, οι αδικημένοι, οι άγνωστοι, οι απόκρυφοι, οι διαρκώς κρυμμένοι, ζήσαμε κι εμείς εδώ μέσα κάτι που αξίζει. Την αγάπη την ανθρώπινη, την καταδιωγμένη, τη σταυρωμένη αγάπη ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα που στ’ αλήθεια και με πάθος ενώθηκαν. Έτσι νομίζω, έκανε τέλος με σπασμένη φωνή η Ταμάρα.
Και ο πιο μεγάλος εγκληματίας, λένε, επιθυμεί μια στιγμή, κάπως, κάτι να φανερώσει από εκείνο που έπραξε. Κάτι από το αποτρόπαιο έγκλημά του να ξεγλιστρήσει και κάτι να αποκαλύψει στους τρίτους, στον κόσμο. Να του δοθεί μια κάποια ευκαιρία να αποκαλυφθεί. Τρομερή ροπή έσταξε μέσα στο πλάσμα του ο Θεός.

"Οι απαρηγόρητοι" του Kazuo Ishiguro

Αυτή είναι σαν τη μουσική. Μια παρηγοριά. Μια υπέροχη παρηγοριά. Δε ζητάω άλλο τώρα. Μια παρηγοριά.
Ο Ράιντερ, ένας διάσημος πιανίστας, φτάνει σε μια πόλη της Κεντρικής Ευρώπης την οποία δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει, για να δώσει μια συναυλία την οποία δεν μπορεί να θυμηθεί πότε τη συμφώνησε. Καθώς όμως περιπλανιέται σε ένα σκηνικό πότε απόκοσμο και πότε κωμικό –αλλά πάντοτε παράξενα ρευστό, σαν σε όνειρο–, αργά αλλά σταθερά συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η σημαντικότερη εμφάνιση της ζωής του.
Οι απαρηγόρητοι είναι ταυτόχρονα ένα καθηλωτικό ψυχολογικό μυστήριο, μια δηκτική σάτιρα της λατρείας των τεχνών, αλλά και μια διεισδυτική σπουδή στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου του οποίου η δημόσια ζωή ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχό του. Κυρίως, ωστόσο, είναι άλλη μια αριστοτεχνικά γραμμένη ιστορία από τον βραβευμένο με Νομπέλ Καζούο Ισιγκούρο, παράξενη, ανησυχαστική, που πάλλεται από τις απηχήσεις του πνεύματος και της ανθρωπιάς του.

"Το καρουζέλ" της Rosamunde Pilcher

Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ μάς πηγαίνει ένα αξέχαστο ταξίδι στα βάθη της ψυχής, κι έτσι επιστρέφουμε στα ηλιόλουστα τοπία του Μαζεύοντας Κοχύλια και στον έντονο συναισθηματισμό του Γυρισμού.
Η ιστορία αφηγείται το πέρασμα μιας νεαρής γυναίκας από μια σχέση, που έχει γίνει πλέον πολύ βαρετή και προβλέψιμη, σε μια νέα ζωή, μια ζωή γεμάτη ενθουσιασμό και πάθος∙ μια ζωή που της δίνει μια συναρπαστική υπόσχεση, την υπόσχεση της αγάπης. Και στο ταξίδι της αυτό, όλες οι ελπίδες, τα μυστικά και οι επιθυμίες συνθέτουν το όμορφο καρουζέλ της ζωής∙ ένα καρουζέλ που μόνο η Ρόζαμουντ Πίλτσερ μπορεί να δημιουργήσει.
Μια ρομαντική ιστορία που διαδραματίζεται στο μαγευτικό τοπίο της Κορνουάλης, με τον απογευματινό ήλιο να βάφει ρόδινα τα σπίτια, και τα τρένα να διασχίζουν τα όμορφα, σπαρμένα χωράφια, τις γέφυρες και τις κοιλάδες…