"Το Α και το Ω των ψηφιακών μεθόδων έρευνας" της Catherine Dawson

Ένας προσβάσιµος οδηγός που παρέχει συνοπτικές πληροφορίες για σύγχρονες ψηφιακές µεθόδους έρευνας. Συνδυάζοντας εισαγωγικές γνώσεις µε θέµατα πρακτικής εφαρµογής και περαιτέρω έρευνας, αποτελεί έναν χάρτη πορείας στο συχνά συγκεχυµένο πεδίο της ψηφιακής έρευνας, ενώ καλύπτει επίσης τα πιθανά θεωρητικά, δεοντολογικά και νοµικά ζητήµατα που υπεισέρχονται σε κάθε µεθοδολογία.
Στα 60 κεφάλαια του βιβλίου υπάρχει µια ευρεία γκάµα µεθόδων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, όπως η κειµενική, η αριθµητική, η γεωγραφική και η ψηφιακή. Έχουν επίσης συµπεριληφθεί ερωτήµατα για αναστοχασµό, χρήσιµες πηγές και βασικά βιβλιογραφικά κείµενα που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να εξοικειωθούν πλήρως µε τις ψηφιακές µεθόδους έρευνας και να κατανοήσουν σε βάθος τα πλεονεκτήµατα, τα µειονεκτήµατα και τις κατάλληλες χρήσεις κάθε µεθόδου.
Το Το Α και το Ω των Ψηφιακών Μεθόδων Έρευνας είναι η τέλεια εισαγωγή για τους σπουδαστές και ερευνητές που ενδιαφέρονται για τις ψηφιακές µεθόδους έρευνας στον τοµέα των κοινωνικών επιστηµών και της πληροφορικής.