"Νοέμβρης 9" της Colleen Hoover

Η Φάλον είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω το τραγικό παρελθόν της, φεύγοντας οριστικά από το Λος Άντζελες και όλα όσα της θυμίζει.
Τα σχέδιά της παίρνουν μια περίεργη τροπή, όταν μια μέρα πριν μετακομίσει από την πόλη συναντά τον Μπεν, έναν φιλόδοξο συγγραφέα που αναζητά έμπνευση για το μυθιστόρημά του.
Οι δυο τους θα περάσουν μια ολόκληρη μέρα μαζί γεμάτη περιπέτεια.
Πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής θα δώσουν μια ιδιαίτερη υπόσχεση: να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο σε ένα προκαθορισμένο σημείο και να περνούν μια ολόκληρη μέρα μαζί – και τίποτα περισσότερο.
Ο βασικός κανόνας; Απαγορεύεται αυστηρά να έχουν την οποιαδήποτε επικοινωνία μέσα στη χρονιά.
Τα χρόνια περνούν και παρά τις αλλαγές και τις δοκιμασίες που βιώνει ο καθένας τους ξεχωριστά μένουν πιστοί στο ραντεβού τους και συνεχίζουν να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο.
Μέχρι που όλα ανατρέπονται και η Φάλον δεν είναι τόσο σίγουρη πλέον αν ο Μπεν της έλεγε την αλήθεια ή αν τελικά όλα ήταν ένα ψέμα…

"Το θεώρημα της αγάπης" της Ali Hazelwood

Η Όλιβ Σμιθ είναι υποψήφια διδάκτορας Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και δέχεται ως πραγματικότητα μόνο ό,τι μπορεί να υποστηριχθεί από δεδομένα.
Ως αποτέλεσμα δεν πιστεύει καθόλου στον έρωτα και στις μακροχρόνιες σχέσεις, παρόλο που η καλύτερή της φίλη, η Αν, είναι μια αθεράπευτα ρομαντική ψυχή.
Θέλοντας να την πείσει ότι είναι καλά και ότι προχωράει στη ζωή της, η Όλιβ λέει ένα μικρό ψεματάκι… ότι βγαίνει με κάποιον, και μάλιστα ότι είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ!
Όμως η Αν δεν ξεγελιέται εύκολα.
Ως γνήσια επιστήμονας η Όλιβ πανικοβάλλεται και για να της το αποδείξει φιλάει τον πρώτο άντρα που βλέπει μπροστά της!
Ο άντρας αυτός τυχαίνει να είναι ο Άνταμ Κάρλσεν, ένας από τους πιο απρόσιτους και απαιτητικούς καθηγητές του Στάνφορντ.
Παραδόξως, ο Άνταμ συμφωνεί να κρατήσει το μυστικό της και να γίνει κάτι σαν ψεύτικο αγόρι της, αφήνοντας άφωνη την Όλιβ.
Και όταν σε ένα συνέδριο ένα απάντεχο συμβάν βάζει σε κίνδυνο την καριέρα της, ο Άνταμ κάνει πάλι την έκπληξη και την υποστηρίζει.
Ξαφνικά το μικρό τους πείραμα μοιάζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο και η Όλιβ ανακαλύπτει ότι το μόνο πράγμα που είναι πιο περίπλοκο από ένα θεώρημα για την αγάπη είναι το να βάλει τη δική της καρδιά στο μικροσκόπιο.

"Σκοτεινό χιόνι" του Samuel Bjork

Μάιος 1993. Δύο εντεκάχρονα αγόρια βρίσκονται δολοφονημένα σε ένα χωράφι στη Σουηδία, έχοντας ανάμεσά τους έναν νεκρό λαγό.
Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.
Οκτώ χρόνια αργότερα, μια πανομοιότυπη σκηνή εγκλήματος ανακαλύπτεται σε ένα χωράφι στη Νορβηγία. Ανάμεσα στα αγόρια αυτή τη φορά, μια αλεπού.
Ο Χόλγκερ Μουνκ, επικεφαλής της νεοσύστατης Μονάδας Εξιχνίασης Ανθρωποκτονιών, έχει συγκεντρώσει τους καλύτερους ερευνητές της αστυνομίας του Όσλο, που αμέσως αναλαμβάνουν δράση.
Σύντομα ενώνεται μαζί τους η Μία Κρούγκερ. Νεαρή φοιτήτρια στην Ανώτατη Σχολή Αστυνομίας, είναι αποφασισμένη να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ενταχθεί στην Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων.
Τα σχέδιά της, όμως, παίρνουν άλλη τροπή όταν αριστεύει σε ένα τεστ που αποκαλύπτει το μοναδικό της ταλέντο να εξετάζει υποθέσεις από μια διαφορετική οπτική.
Έτσι, όταν της γίνεται η πρόταση να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη έρευνα, δεν μπορεί να αρνηθεί. Μόνο που δεν γνωρίζει ότι αυτή η απόφαση θα αλλάξει τη ζωή της, βυθίζοντάς τη σε έναν κόσμο τυλιγμένο στο σκοτάδι.
Ένα συναρπαστικό prequel που μας συστήνει τους αγαπημένους Χόλγκερ Μουνκ και Μία Κρούγκερ, στην πρώτη κοινή τους υπόθεση.

"Λεωφόρος Λίνκολν" του Amor Towles

Τον Ιούνιο του 1954 ο δεκαοκτάχρονος Έμετ Γουάτσον επιστρέφει με το αυτοκίνητο των φυλακών στο σπίτι του στη Νεμπράσκα, αφού εξέτισε ποινή δεκαπέντε μηνών για φόνο εξ αμελείας.
Έχει χάσει από καιρό τη μητέρα του, ο πατέρας του έχει πεθάνει πρόσφατα και το οικογενειακό αγρόκτημα έχει κατασχεθεί από την τράπεζα.
Ο Έμετ σχεδιάζει να πάρει τον οκτάχρονο αδελφό του, τον Μπίλι, και να τραβήξουν κατά την Καλιφόρνια για να φτιάξουν τη ζωή τους από την αρχή.
Όταν όμως το αυτοκίνητο φεύγει, ο Έμετ ανακαλύπτει ότι δύο συγκρατούμενοί του από το αγροτικό αναμορφωτήριο –ο αποφασιστικός, χαρισματικός Ντάτσες και ο απλοϊκός, χαμένος στον κόσμο του Γούλι– είχαν τρυπώσει στο πορτμπαγκάζ.
Οι δυο τους έχουν σκαρφιστεί ένα εντελώς διαφορετικό πλάνο για το μέλλον του Έμετ – ένα σχέδιο που θα οδηγήσει και τους τέσσερις σε ένα μοιραίο ταξίδι προς την αντίθετη κατεύθυνση: προς την πόλη της Νέας Υόρκης.
Με πλοκή που απλώνεται σε διάστημα δέκα ημερών, το τρίτο μυθιστόρημα του Towles αποτελεί μια πολυεπίπεδη περιπέτεια αυτοανακάλυψης, γεμάτη ετερόκλητους χαρακτήρες, από περιπλανώμενους που ζουν μέρα με τη μέρα ακολουθώντας τις γραμμές του τρένου και πληθωρικούς αρτίστες του βαριετέ μέχρι αριστοκράτες του Άπερ Ιστ Σάιντ.
Ένα συναρπαστικό, απολαυστικό ταξίδι· ένα μυθιστόρημα ζωντανό, χειμαρρώδες και συγκινητικό.

"Το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ Τιουλέιν" της Kate DiCamillo

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας πορσελάνινος λαγός με γούνινα αφτάκια. Τον έλεγαν Έντουαρντ Τιουλέιν και ανήκε σε ένα δεκάχρονο μελαχρινό κορίτσι που άκουγε στο όνομα Αμπιλίν.
Ο Έντουαρντ ήταν πολύ ξεχωριστός και έμοιαζε να έχει όλα όσα θα επιθυμούσε κάθε πορσελάνινος λαγός.
Διέθετε μια καταπληκτική γκαρνταρόμπα σχεδιασμένη ειδικά για εκείνον και όλα τα καλοραμμένα παντελόνια του είχαν μια μικρή τσέπη για να βάζει το χρυσό ρολογάκι του.
Η Αμπιλίν τον υπεραγαπούσε και του μιλούσε σαν να ήταν αληθινός, ενώ ακόμα κι οι μεγάλοι του φέρονταν με καλοσύνη.
Ο Έντουαρντ, ωστόσο, δεν καταλάβαινε πόσο τυχερός ήταν, μέχρι την ημέρα που έπεσε από την κουπαστή ενός υπερωκεάνιου και χάθηκε στη θάλασσα.
Εκεί, στον βυθό, ένιωσε για πρώτη φορά στη ζωή του τι σημαίνει σκοτάδι, φόβος, αβεβαιότητα…
Το ίδιο ένιωσε και τότε που αποχωρίστηκε τη γυναίκα ενός καλόκαρδου ψαρά για να καταλήξει σ' έναν σκουπιδότοπο.
Και τη στιγμή που ένιωσε έναν δυνατό πόνο βαθιά μέσα στο πορσελάνινο στήθος του όταν βρέθηκε στο πλάι ενός άστεγου και στην αγκαλιά ενός αγοριού που έπαιζε φυσαρμόνικα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ φτάσει στο τέλος του, η εύθραυστη καρδιά του θα σαλεύει από αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία.

"Η ανατομία του άγχους" της Ellen Vora

Βασισμένη στα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία και στην κλινική εμπειρία της Dr Vora, η Ανατομία του άγχους προσφέρει μια φρέσκια ματιά που έλειπε από τον χώρο της ψυχικής υγείας, μαζί με εφαρμόσιμες στρατηγικές βελτίωσης της διάθεσης.
Μεγάλο μέρος του άγχους ξεκινάει από το σώμα και συχνά είναι αποτέλεσμα φαινομενικά αθώων ανισορροπιών, όπως η απότομη πτώση του σακχάρου ή η έλλειψη ύπνου.
Αυτό το είδος του άγχους είναι αποτρέψιμο με απλές αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής μας, όπως η μείωση της καφεΐνης, η σταθεροποίηση του σακχάρου, η προτεραιοποίηση της ξεκούρασης και η αναθεώρηση της σχέσης μας με την τεχνολογία. Από την άλλη, οι μη σωματικές μορφές άγχους δεν αποτελούν παθολογία, αλλά εκδηλώσεις μιας εσωτερικής δύναμης που μας επαναφέρει στο προσωπικό μονοπάτι μας.
Εδώ το άγχος δεν είναι το πρόβλημα αλλά η προειδοποίηση ότι κάτι άλλο βρίσκεται εκτός ισορροπίας στον οργανισμό, στη ζωή ή στον κόσμο μας.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο, η Dr Vora παρουσιάζει αυτή την πιο διαισθητική εκδοχή του άγχους, την οποία πρέπει να ακούμε και να της επιτρέπουμε να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί, και μας συνοδεύει σε ένα θεραπευτικό ταξίδι που αναπλαισιώνει τη σχέση μας μαζί του και μας οδηγεί σε μια πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

"Ο βραχόκηπος" του Νίκου Καζαντζάκη

Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο, καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο, το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.
Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή, ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός, κάθε στιγμή πεθαίνουμε.
Γι’ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος.
Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή, κάθε στιγμή γεννιούμαστε.
Γι’ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.
Στα πρόσκαιρα ζωντανά σώματα τα δυο τούτα ρέματα παλεύουν:
α) ο ανήφορος, προς τη σύνθεση, προς τη ζωή, προς την αθανασία,
β) ο κατήφορος, προς την αποσύνθεση, προς την ύλη, προς το θάνατο.

"1979" του Val McDermid

Είναι ακόμα Ιανουάριος και το 1979 έχει ήδη φέρει χιονοθύελλες, απεργίες, διακοπές ρεύματος και πολιτική αναταραχή.
Για τη δημοσιογράφο Άλι Μπερνς, ωστόσο, τα άσχημα νέα είναι η ευκαιρία της να ξεφύγει από τα «γυναικεία θέματα» που δεν παύουν να της αναθέτουν οι αρχισυντάκτες της στη σκοτσέζικη εφημερίδα Daily Clarion.
Συμμαχώντας με τον πολλά υποσχόμενο ερευνητή δημοσιογράφο Ντάνι Σάλιβαν, ξεσκεπάζουν μια υπόθεση διεθνούς φορολογικής απάτης και την απόπειρα μιας ομάδας υπερεθνικιστών να προκαλέσουν χάος στη χώρα τις παραμονές του δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι αποκαλύψεις τους θα τραβήξουν την προσοχή και θα δημιουργήσουν εχθρούς για τους δύο νέους, ανερχόμενους δημοσιογράφους. Καθώς πλησιάζουν στη ματωμένη κόψη της αλήθειας, η Άλι και ο Ντάνι θα ανακαλύψουν ότι και η δική τους ζωή κρέμεται από μία κλωστή.
Πρώτο βιβλίο της νέας σειράς της Val McDermid, το 1979 μας μεταφέρει στη γεμάτη καπνό τσιγάρων αίθουσα σύνταξης της Daily Clarion, που δονείται από τον εκκωφαντικό θόρυβο των πιεστηρίων και το μανιασμένο κροτάλισμα των γραφομηχανών.
Ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι στο παρελθόν, που έχει πολλά να πει στο παρόν, το 1979 είναι η πιο πρόσφατη, αγωνιώδης, λεπτοδουλεμένη προσθήκη στο νουάρ πάνθεον της McDermid.
Τα best seller μυθιστορήματα της Val McDermid, αναγνωρισμένης από κοινό και κριτικούς ως βασίλισσας του βρετανικού αστυνομικού μυθιστορήματος, εξακολουθούν να συναρπάζουν τους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο πάνω από τριάντα χρόνια.
Στο 1979 η McDermid επιστρέφει στο παρελθόν με την ιστορία της Άλι Μπερνς, μιας ερευνήτριας δημοσιογράφου, τα θέματα της οποίας την οδηγούν σ’ έναν κόσμο διαφθοράς, τρόμου και θανάσιμων εγκλημάτων.

"Ήθελα μόνο ένα αντίο" της Πασχαλίας Τραυλού

1999: Η Άννα, μια μπαλαρίνα που έχει εγκαταλείψει τον χορό έπειτα από ένα ατύχημα, μαθαίνει από τη γιαγιά της, την αιωνόβια Σμυρνιά Ισμήνη, την προσωπική της ιστορία, η οποία της δίνει κουράγιο για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, ενώ παράλληλα ο έρωτάς της για τον Τούρκο πυροσβέστη Μουράτ φουντώνει.
1922: Μια αγάπη ψυχορραγεί στην προκυμαία της Σμύρνης. Η Ισμήνη φεύγει πρόσφυγας στην Ελλάδα με ενθύμια του έρωτά της το δαχτυλίδι του αγαπημένου της Οσμάν και το παιδί του στα σπλάχνα της.
Εκείνος θα μείνει πίσω να αναμετριέται με τον χωρισμό τους και τη δειλία που έδειξε. Όμως και οι δυο θα θυμούνται για πάντα το αντίο που δεν πρόφτασε να ειπωθεί και τους όρκους που απέμειναν μετέωροι.
Η ζωή της Ισμήνης θα μπει στην κοίτη της ελληνικής ιστορίας και θα ακολουθήσει τη μοίρα της.
Η Σμυρνιά θα αγαπηθεί και θα ξαναγαπήσει, θα αποκτήσει παιδιά και εγγόνια, θα θρηνήσει για σκληρές απώλειες και θα βιώσει γεγονότα που θα υφάνουν τον ιστό νέων αναπόδραστων αναμνήσεων.
Τον Οσμάν όμως δεν θα τον ξεχάσει ως τα στερνά της. Η σχέση τους θα επηρεάσει καταλυτικά την εγγονή της όταν το παρελθόν και το παρόν θα μπλεχτούν αναπόδραστα.
Ένα βιβλίο ύμνος στην ειρήνη και στην αγάπη.
Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι η ιστορία γράφεται με αίμα, δάκρυ και άχτι και όχι με την ξύλινη γλώσσα των ιστορικών.

"Το τρένο με τις φράουλες" του Γιάννη Ξανθούλη

Όλα ξεκίνησαν ή όλα τέλειωσαν σε μια νύχτα.
Είκοσι πέντε χρόνια θυσιάστηκαν σε μια παρόρμηση.
Μια συνηθισμένη βραδιά στο υπνοδωμάτιο κι έξω μια λασπωμένη βροχή – που, όπως έλεγαν, έφτασε απ’ τη Σαχάρα.
Εκείνο το βράδυ ξύπνησε η κοιμισμένη τύψη για μια άδεια ζωή χωρίς αγάπη, χωρίς χαρά. Έπειτα έπεσε το ζεστό, υγρό σκοτάδι με την απόλυτη σιωπή ενός θεραπευτηρίου για άτομα με ανάγκη υποστήριξης.
Μόνο η καρδιά ξαγρυπνούσε κι αφουγκραζόταν ένα μακρινό τρένο με αρώματα παλιού μαγιάτικου μεσημεριού.
Το τρένο με τις φράουλες διέσχιζε πάλι τη ζωή της Μαργαρίτας, φέρνοντας την ανάμνηση μιας ξεθυμασμένης ευτυχίας ζωγραφισμένης με μπογιές. Τον ίδιο καιρό ένας άντρας με απειλητικό παρόν στοίχειωνε τους ύπνους της, μοσχοβολώντας μαύρο πιπέρι. Τότε περίπου ξύπνησαν κι οι ομίχλες, με τα περιστατικά των θανάτων και του έρωτα… Τότε άρχισαν και οι περίπατοι στην αλλοδαπή γενέτειρα…

"Ντροπαλοί και δυνατοί" της Nadia Finer

Τα παιδιά συχνά δεν επιθυμούν να μιλάνε ή να ξεχωρίζουν. Κρατούν την ντροπαλότητά τους μυστική και κρύβουν τον αληθινό εαυτό τους. Γιατί το κάνουν άραγε; Ίσως επειδή ντρέπονται και δεν θέλουν να φανούν αδύναμα.
Όταν μένουν σιωπηλά, οι φόβοι στριφογυρίζουν στο κεφάλι τους και τα συναισθήματα εγκλωβίζονται μέσα τους, με αποτέλεσμα να ανησυχούν περισσότερο.
H ντροπαλότητα μπορεί μερικές φορές να προκαλεί δυσκολίες και να οδηγεί σε χαμένες ευκαιρίες, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι…
Δεν υπάρχει λόγος να νιώθουν αμηχανία για το συναίσθημα της ντροπής ή ότι δεν ταιριάζουν στο σύνολο. Τα ντροπαλά παιδιά με λίγη δουλειά μπορούν να γίνουν η πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού τους.
Πλούσιο σε πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και ειδικές μεγάλες αποστολές, αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει τα ντροπαλά παιδιά να κάνουν τα απαραίτητα μικρά βήματα για να αποδεχτούν την ντροπαλότητά τους, να δουλέψουν μαζί της και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χωρίς να αλλάξουν αυτό που είναι.

"10 κανόνες για ανθεκτικά παιδιά" των Joe De Sena & Dr. Lara Pence

Ο Joe De Sena έχει υιοθετήσει μια ζωή γεμάτη προκλήσεις και αγώνες. Πιστεύει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούμε σε δύσκολες καταστάσεις ορίζει εμάς και τα παιδιά μας.
Τα μοναδικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε σε όσα μας φέρνει η ζωή είναι η υγεία μας, η αποφασιστικότητα και κυρίως η ψυχική ανθεκτικότητα.
Γιατί τα παιδιά μας εξακολουθούν να αντιδρούν, να μην προσπαθούν όσο χρειάζεται, να μην επιτυγχάνουν τους στόχους τους;
Διότι δεν τους έχουμε δείξει τον δρόμο προς την ψυχική ανθεκτικότητα και δεν έχουμε κι εμείς οι ίδιοι παλέψει για να την κατακτήσουμε.
Στο 10 κανόνες για ανθεκτικά παιδιά ο Joe De Sena παρουσιάζει τις 10 αρχές σύμφωνα με τις οποίες μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν ανθεκτικότητα.
Η πραγματική ψυχική ανθεκτικότητα αποτελεί προαπαιτούμενο για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε τα παιδιά να μην αμφιταλαντεύονται, να μην αγχώνονται και να μη θυμώνουν, αλλά να αποδέχονται τις αποτυχίες και τα εμπόδια και να μαθαίνουν να θέτουν στόχους.

"Όχι πια άνθρωπος" του Osamu Dazai

Πώς γίνεται ένα κλασικό έργο της ιαπωνικής κουλτούρας να ανάγεται σε θρύλο στον χώρο των manga;
Τι είναι αυτό που καθιστά τούτο το υπέροχο βιβλίο ένα κλασικό ανάγνωσμα, που τους αφορά όλους;
Το Όχι πια άνθρωπος του Osamu Dazai , το δεύτερο μυθιστόρημα του κορυφαίου μεταπολεμικού Ιάπωνα συγγραφέα, είναι η συγκλονιστική και συναρπαστική ιστορία ενός νεαρού άντρα που προσπαθεί να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει.
Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως αποτυχημένο, ο ήρωας πασχίζει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, ακόμα κι όταν αισθάνεται ανίκανος να κατανοήσει τα ανθρώπινα όντα.
Οι προσπάθειες του Γιόζο να συμφιλιωθεί με τον κόσμο γύρω του ξεκινούν από την παιδική του ηλικία και τελικά οδηγούν σε μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας μετά την ενηλικίωσή του.
Καταγράφοντας τις περιστασιακές σκληρότητες της ζωής και τις φευγαλέες στιγμές ανθρώπινης σύνδεσης και τρυφερότητας, θα πει: «Δεν μπορώ καν να διανοηθώ πώς είναι να ζει κάποιος σαν ανθρώπινο ον».
Το Όχι πια άνθρωπος δεν είναι ένα αισιόδοξο βιβλίο, αλλά ούτε αφήνει την επίγευση μιας απαισιοδοξίας.
Είναι ένα μυθιστόρημα βαθιά συγκινητικό, ακόμα και εμψυχωτικό. Το να γνωρίζεις τι σημαίνει απόγνωση και να την υπερνικάς με τα μέσα που διαθέτεις –η φαντασία ήταν το μοναδικό όπλο του Dazai– αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα μοναδικό χάρισμα.
Να συγκρούεσαι με έναν εχθρικό κόσμο ζητώντας επίμονα τη θέση σου σε αυτόν - αυτό εξηγεί τα πάντα για την απήχησή του στους νέους.

"Συναρπαστικές ιστορίες - No 7: 20 σπουδαία αγόρια και κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο"

Η σειρά Συναρπαστικές Ιστορίες που έγινε διασήμη από τα δύο πρώτα της βιβλία, 20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο και 20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο συνεχίζεται.
20 σπουδαία αγόρια και κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο με τη χαρισματικότητά τους!
Ποιο ήταν το μυστικό τους;
Ξεχώρισαν για τις ιδέες τους και, παρόλο που αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες, κατάφεραν να γίνουν πηγή έμπνευσης από μικρή ηλικία.
Χάρη στην επινοητικότητά τους, τη δύναμη και το αίσθημα του δικαίου, καθοδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους και διεκδίκησαν κοινούς στόχους όπως η ειρήνη, η ισότητα και η ανεξαρτησία των λαών.

"Πάφιν Ροκ - No 1: Καληνύχτα, φεγγαράκι!"

Ελάτε να παίξουμε στο μικρό νησί μας...
Η Ούνα είναι πολύ ενθουσιασμένη! Απόψε θα εμφανιστεί η Μεγάλη Πανσέληνος. Το φεγγάρι θα είναι μεγάλο, λαμπερό και θα φωτίζει όλο το νησί!
Θα αντέξει, όμως, η Ούνα να μείνει ξύπνια μέχρι το βράδυ;
Γνωρίστε την παρέα της Ούνα και του Μπάμπα, εξερευνήστε το Πάφιν Ροκ και ζήστε μαζί τους νέες περιπέτειες!

"Πάφιν Ροκ - No 2: "Πάφιν Ροκ - No 1: Καληνύχτα, φεγγαράκι!"

Ελάτε να παίξουμε στο μικρό νησί μας...
Όταν η Ούνα, ο Μπάμπα και ο Μόσι ανακαλύπτουν ένα μπλε, μυστηριώδες αβγό, αποφασίζουν να βρουν τους γονείς του.
Στην αρχή νομίζουν ότι το ψάχνουν οι γλάροι, αλλά στη συνέχεια το αβγό… σπάει. Θα καταφέρει η παρέα να κρατήσει το πουλάκι ασφαλές ώστε να ενωθεί με την οικογένειά του;
Γνωρίστε την παρέα της Ούνα και του Μπάμπα, εξερευνήστε το Πάφιν Ροκ και ζήστε μαζί τους νέες περιπέτειες!