Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Η διακριτική κομψότητα και πολυτέλεια, τα πρωτότυπα υφάσματα και τα εξαιρετικά σχέδια αποτελούν σφραγίδα του Oίκου Prada. Στo μοναδικό αυτό βιβλίο με τις υπέροχες εικόνες, η Λάια Φαράν Γκρέιβς καταγράφει με γλαφυρό τρόπο την ιστορία και την κληρονομιά του οίκου, από τις απαρχές της εταιρείας ως κατασκευάστριας δερμάτινων ειδών μέχρι την ηγετική παρουσία της Μιούτσια Πράντα στην παγκόσμια αυτοκρατορία μόδας.
Το βιβλίο εξερευνά την πορεία και τις καινοτομίες του οίκου, καθώς και τη σχεδιαστική νοοτροπία που διαμορφώθηκε από το ενδιαφέρον για τον μινιμαλισμό και τη σύγχρονη τέχνη. Εικόνες μοναδικών ενδυμάτων, λήψεις από πασαρέλες και φωτογραφίσεις μόδας αναδεικνύουν έναν από τους πιο σημαντικούς οίκους μόδας του κόσμου και τη γυναίκα πίσω από αυτόν.

Προσωπική άποψη:
Η Laia Farran Graves, μέσα απ' το βιβλίο αυτό, μας συστήνει τον κόσμο της Prada και μας καλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, που ειδικά για όσους δεν γνωρίζουν παρά τα βασικά για το brand, σαν εμένα καλή ώρα, αποδεικνύεται ιδιαίτερα γοητευτικό και υψηλής αισθητικής, όπως ακριβώς είναι και ο ίδιος ο οίκος, πρεσβεύοντας το aesthetic -νομίζω- καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας του. Έτσι, λοιπόν, μαθαίνουμε πως ξεκίνησε ο οίκος, πως εξελίχθηκε στην πορεία της δημιουργικής τους διαδρομής, για τις θυγατρικές που ανήκουν σε αυτόν, αλλά και πως έγινε ένα από τα κορυφαία ονόματα στον χώρο, δημιουργώντας μια ολόδική του ταυτότητα, μα πάνω απ' όλα μια αυτοκρατορία μόδας, τη δύναμη της οποίας δεν μπορεί κανείς ν' αμφισβητήσει.

Όπως και όλα τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς, έτσι και το συγκεκριμένο, εκτός από τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μας προσφέρει και εξαιρετικά ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό, κάνοντας το "ταξίδι" μας ακόμα πιο αληθινό και παραστατικό, δίνοντάς μας εικόνες που είναι σαν να τις βλέπουμε να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, και που μας βοηθούν, συνάμα, να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα πως η Prada επηρέασε, αλλά και καθόρισε, κατά περιπτώσεις, τις τάσεις, αλλάζοντας με τον δικό της μοναδικό τρόπο τον όρο "μόδα", με ό,τι μπορεί να τον πρεσβεύει και να τον χαρακτηρίζει ανά δεκαετία, και όχι μόνο. Σίγουρα πρόκειται για ένα ακόμα ενδιαφέρον ανάγνωσμα, αλλά και για ένα "κόσμημα" στη συλλογή όσων αγαπούν τη μόδα.
Βαθμολογία 8/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Laia Farran Graves
Μεταφραστής: Παϊδούση Ειρήνη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Βιογραφικά
Έτος Έκδοσης: 2023
Αρ. σελίδων: 160
ISBN: 978-618-01-4578-6