Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους «πατέρα» του πιο διάσημου μικρού ντετέκτιβ, του ντετέκτιβ Κλουζ.

Ο Γερμανός συγγραφέας σάς περιμένει για να σας υπογράψει τις περιπέτειες του δημοφιλούς ήρωά του την Κυριακή, 07 Μαΐου 2023, στη 13.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην Παιδική Γωνιά (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, stand εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, αρ. 35).

Μη διστάσετε να τον ρωτήσετε τα πάντα για τον αγαπημένο σας ντετέκτιβ. Ίσως σας αποκαλύψει κάποια από τα μυστικά του!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της αγαπημένης σας σειράς «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε επετειακή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Άλκης Ζέη


την Κυριακή, 07 Μαΐου 2023, στις 11.00π.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην Παιδική Γωνιά (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 1).

Μια διαδραστική αφήγηση προσκαλεί τα παιδιά στον κόσμο των μουσείων και της Ιστορίας, με εργαλεία τη φαντασία και το βιωματικό παιχνίδι. Η Αλίκη και ο θείος της, που είναι αρχαιολόγος, ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να επισκεφτούν το Βρετανικό Μουσείο. Στην Αλίκη αρέσει πολύ η Ποκαχόντας και δεν ξέρει ότι το Βρετανικό Μουσείο κλείνει στις 5 το απόγευμα. Εκεί ένας παράξενος γάτος με μαγικά φίλτρα θα μας ξεναγήσει σε μια ονειρική ιστορία στη χώρα των μαρμάρων.

Εσύ ποιο μαγικό φίλτρο θα διαλέξεις;

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Dulcinea compania

Για παιδιά από 6 ετών

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
____________________________________________________________________________________


«Τι έχει ο Γιάννης;»
«Γιατί δε μιλάει;»
«Με ακούει όταν του μιλάω;»
«Έτσι γεννήθηκε;»
Αν κι εσύ έχεις πολλές απορίες που δεν μπορείς να εξηγήσεις, όταν βλέπεις ή συναναστρέφεσαι διαφορετικά παιδιά οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Άδα Σταματάτου σε προσκαλεί να γνωρίσεις τους ανθρώπους με αυτισμό και να κατανοήσεις τις ανάγκες και τη συμπεριφορά τους.

Θα μας βοηθήσει το βιβλίο της


την Κυριακή, 07 Μαΐου 2023, στη 13.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην Παιδική Γωνιά (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 3).

Μια δράση για παιδιά από 5 ετών στην οποία μέσω αισθητηριακών παιχνιδιών θα μάθουν πώς οι άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης νιώθουν το περιβάλλον μας.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη, σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων


την Κυριακή, 07 Μαΐου 2023, στις 12.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 13, Αίθουσα «Άλκη Ζέη»).

Για τη ζωή και το έργο της εμβληματικής συγγραφέα θα μιλήσουν οι Καθηγήτριες στο ΑΠΘ Βενετία Αποστολίδου και Μένη Κανατσούλη και η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου. Συντονίζει η Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και επιμελήτρια των βιβλίων της.