"Η μαύρη γραμμή" του Jean-Christophe Grangé

Μαλαισία, 2003. Ένας Γάλλος συλλαμβάνεται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ο Ζακ Ρεβερντί, πρώην πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης, συλλαμβάνεται στον τόπο του εγκλήματος και οδηγείται στην πιο άθλια φυλακή της Μαλαισίας. Η δικαστική έρευνα συνδέει το έγκλημα με άλλες παρόμοιες υποθέσεις στη Νοτιοανατολική Ασία. Στο Παρίσι ο δημοσιογράφος Μαρκ Ντιπεϊρά παθιάζεται από την ιστορία του δολοφόνου και επιδιώκει να τον προσεγγίσει. Του γράφει προσποιούμενος μια νεαρή θαυμάστριά του. Μεταξύ τους ξεκινά μια απίστευτη αλληλογραφία. Ο Ντιπεϊρά ακολουθεί τα χνάρια του Ρεβερντί από την Μπανγκόκ στην Καμπότζη, από την Κουάλα Λουμπούρ στα σύνορα της Βιρμανίας, αναζητώντας τα κίνητρά του, προσπαθώντας να καταλάβει τη ρίζα του Κακού.
Ανάμεσα στους δύο άντρες κινείται μια γυναίκα, θύμα της ομορφιάς της, έρμαιο των παρορμήσεών τους, ένας κρίκος που τους συνδέει ‒ άθελά της. Το αίμα, τα πτώματα, η φρίκη χαράσσουν μια μαύρη γραμμή που σημαδεύει ανεξίτηλα το πεπρωμένο.

"111 Παράξενες και αστείες ιστορίες με μικρά και μεγάλα ζώα" των Pinto & Chinto

Αυτή τη φορά οι δύο ταλαντούχοι δημιουργοί ασχολούνται με τα ζώα και πλάθουν για τους αναγνώστες τους σύντομες χιουμοριστικές ιστορίες για 111 πλάσματα του ζωικού βασιλείου, που συνοδεύεται η καθεμιά με μια έξυπνη απεικόνιση που κάνει τη δική της αφήγηση. Η απόδοση των ιστοριών στα ελληνικά ανήκει στον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου, δίνοντας ένα αποτέλεσμα ακόμη πιο απολαυστικό για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.
 
"Ο δράκος που έπλεκε λέξεις" της Μαριάννας Κουμαριανού

Κάποτε, ζούσε ένας δράκος που έπλεκε λέξεις και τις άφηνε να κυλούν στον ποταμό. Έστελνε στους ανθρώπους λέξεις δροσερές, που τους ξεδιψούσαν, αλλά και λέξεις ευγνωμοσύνης, που τους γέμιζαν αγάπη. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Ο ποταμός κυλάει ακόμα και κόσμος από ανατολή και δύση έρχεται για να τον δει και να ακούσει την ιστορία του. Αν σταθείς κοντά του, μπορεί να ακούσεις τον ψίθυρό του…
Μία όμορφη παραμυθιακή αφήγηση μιας παλιάς ιστορίας που φτάνει ως τις μέρες μας. Η συγγραφέας Μαριάννα Κουμαριανού, μέσα από την ιστορία του δράκου και τους συμβολισμούς της, διηγείται σε μικρούς και μεγαλύτερους την ιστορία των παραμυθιών, των θρύλων και γενικότερα των στοιχείων της προφορικής μεταβίβασης, που αφού έγιναν ψυχαγωγία, παρηγοριά, καταγραφή, αξία, επιβίωσαν στον χρόνο για να διασώσουν θησαυρούς της παράδοσης αλλά και της καθημερινότητας των ανθρώπων.
 
"Το χρώμα που θέλεις να είσαι" του Matteo Bussola

«Το χρώμα που θέλεις να είσαι» είναι ένα βιβλίο για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, που υμνεί τη μοναδικότητα, τη δύναμη της διαφορετικότητας, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και τη σημασία τού να μεγαλώνει κανείς απολαμβάνοντας το θαύμα των ποικίλων αποχρώσεων που έχει να προσφέρει η ζωή.
Μια ιστορία για την ελευθερία, αφιερωμένη σε όλους όσοι θέλουν να ζωγραφίσουν τη ζωή τους με τα χρώματα της δικής τους επιλογής.

"Καληνύχτα, Λιλή" της Sylvie Poillevé

Ένα πανέμορφο βιβλίο καληνύχτας, ιδανικό για τα μικρά παιδιά. Τα χρώματα και τα αντικείμενα που αγκαλιάζουν το παιδί της ιστορίας είναι καθησυχαστικά μέσα στην κομψή εικονογράφηση της Σαρλότ Γκαστό. Οι ζωγραφιές κυριαρχούν και είναι γεμάτες ζεστά χρώματα και παιχνίδι. Στην κάθε σελίδα εμφανίζεται η ηρεμία του ροζ σαν μια κλωστή που συνδέει όλα τα στάδια, με τους φόβους και τα όνειρα των παιδιών, για να τα οδηγήσει ήσυχα στη στιγμή της καληνύχτας. Τις εικόνες συνοδεύει το απλό και τρυφερό κείμενο της Σιλβί Πουαλεβί, το οποίο απέδωσε στα ελληνικά η Μαρία Παπαγιάννη, δίνοντας στο άκουσμα της ιστορίας αρμονία, μέσα από μια σχεδόν μελωδική ανάγνωση.