Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών (ΠΟΚΕΛ) Ν. Λάρισας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε εκδήλωση-αφιέρωμα στην πολυαγαπημένη συγγραφέα Άλκη Ζέη, με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκη Ζέη, τη Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023, στις 18.00μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Ι.Γ.Κατσίγρα (Λεωφ. Γεωρ. Παπανδρέου 2).

Εμπειρίες από τη ζωή με την Άλκη Ζέη θα μοιραστούν με το κοινό τα παιδιά της Πέτρος και Ειρήνη Σεβαστίκογλου, ενώ ο ανιψιός της Αλέξης Κόκκος θα μιλήσει για τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα της αγαπημένης και πολυβραβευμένης συγγραφέως. Για τη συμβολή του έργου της στην εκπαιδευτική κοινότητα θα μιλήσει η νηπιαγωγός Αναστασία Κιούση. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης».

Παράλληλα με την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα υλοποιηθεί στον χώρο της βιβλιοθήκης (εντός του κτιρίου της Πινακοθήκης) Θεατρικό Βιωματικό Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, βασισμένο στο πολυδιαβασμένο Καπλάνι της βιτρίνας, με τίτλο «Μια χούφτα χρώματα και δυο σακιά ελευθερία - ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;». Η υπεύθυνη θεατρολόγος Ελεονώρα Τσιαντούλα με τη βοήθεια της Αναστασίας Κιούση θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους σε μια συλλογική και δημιουργική εμπειρία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς. Το εργαστήρι διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν βιβλία καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, προκειμένου να ξαναφτιάξουμε όλοι μαζί τις βιβλιοθήκες των σχολείων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα βιβλία της Άλκης Ζέη θα διατίθενται προς πώληση από το βιβλιοπωλείο ΚΑΛΤΣΑΣ.