"Να είσαι άντρας" του Be a Man Guy

  • Πίνε ουίσκι αραιωμένο με ουίσκι. ΝΑ ΕIΣΑΙ AΝΤΡΑΣ.
  • Αν προσπαθείς να φτιάξεις κάτι που δεν δουλεύει, κοπάνα το με ένα σφυρί. ΝΑ ΕIΣΑΙ AΝΤΡΑΣ.
  • Αν δεν είναι κρέας, δεν είναι φαγητό. ΝΑ ΕIΣΑΙ AΝΤΡΑΣ.
  • Αν τα πράγματα πάνε άσχημα, να τα κάνεις χειρότερα. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ.
Το BE A MAN ξεκίνησε ως λογαριασμός στο TikTok και στο Instagram, και το ομώνυμο podcast σαρώνει στις ΗΠΑ. Τα βίντεό του, που γίνονται αμέσως viral, παρουσιάζουν έναν τύπο με κωμικές -και κάπως γελοίες- απόψεις για τους άντρες και τη νοοτροπία τους.
Όλες οι φάσεις της ζωής ενός «αρσενικού παλαιάς κοπής» περνούν μέσα από τις ατάκες, τις ιστορίες και τις συμβουλές που υπάρχουν στο βιβλίο (οι οποίες απευθύνονται και στις γυναίκες της ζωής του και βέβαια τις κάνουν να βάζουν τα γέλια).
Ένα βιβλίο-ύμνος στον «κάγκουρα» που βρίσκεται παντού γύρω μας, που διακωμωδεί με τον καλύτερο τρόπο την τοξική αρρενωπότητα, εκθειάζοντας τα πιο μπρουτάλ παραδοσιακά πρότυπα της αντρίλας, με τις απόλυτες cult συμβουλές για το πώς…
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ

"Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα" της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Πώς είναι άραγε να χαρακτηρίζεσαι «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα», στα πενήντα-φεύγα σου, όταν ακόμα κι αν το θέλεις είναι πολύ αργά για να αλλάξεις εν κινήσει; Όταν η κόρη σου σού τη λέει γιατί είναι στο τέλος της εφηβείας (17), ο γιος σου σού τη λέει γιατί είναι στην αρχή της εφηβείας (14), ο άντρας σου, που σου έχει πει όλα τα παραπάνω σε παρατάει γιατί είσαι όλα τα παραπάνω, κι εσύ που δούλευες σε τσίρκο μέχρι προχθές μένεις σόλο αρκούδα να φέρνεις βόλτα τα παιδιά και τα καθημερινά τους δράματα, το σπίτι και τη λάτρα του, τα πλυντήρια, τα μαγειρέματα, τα κουζινικά και τα εξωκουζινικά, φίλες, φίλους, (ψιλο)δουλειές και το ζοφερό “Club27”, που ασχολείται μόνο με καλλιτέχνες οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή νέοι…
Ειλικρινά, αν δεν ήμουν η Σόνια, η εν λόγω πενήντα-φεύγα μητέρα των δύο εν λόγω παιδιών, άρτι χωρισμένη, πρώην καλλιτέχνιδα του τσίρκου και νυν ταχυδακτυλουργός, αν δεν είχα μια «ηλίθια» αίσθηση του χιούμορ και φίλες με αντίστοιχη αίσθηση του χιούμορ, δεν έχω ιδέα πώς θα απαντούσα σε αυτές τις ερωτήσεις. Αλλά επειδή είμαι, ευτυχώς, η Σόνια, δηλαδή όλα τα παραπάνω, ίσως καταφέρω να βγάλω άκρη. Ίσως λύσω το μυστήριο του πώς έγινα «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα» και ίσως γελάσω λίγο λύνοντάς το. Όσο μπορεί να γελάσει μια γυναίκα που είναι όλα τα παραπάνω και επιπλέον έχει την τάση να ξεχνάει τις πρακτικές υποχρεώσεις της (αλήθεια, μαλακτικό πήρα;)

"Εις οιωνός. Άγνωστες ιστορίες από την αντίσταση και την κατοχή" του C.M. Woodhouse

Το δεύτερο βιβλίο του Βρετανού στρατιωτικού, πολιτικού και διανοούμενου C. M. Woodhouse (1917-2001), το «Εις Οιωνός», έκανε μόνο μία έκδοση στα αγγλικά, το 1950, η οποία περιλάμβανε δώδεκα ηθογραφικές ιστορίες των περιπετειών του στην Ελλάδα. Οι ιστορίες όμως, όπως αποδείχτηκε τελικά, δεν ήταν δώδεκα, αφού μεταγενέστερα ανακαλύφθηκαν ακόμα δύο, τις οποίες οι Έλληνες αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν για πρώτη φορά στο παράρτημα της παρούσας έκδοσης.
∆εκατέσσερις ηθογραφικές ιστορίες λοιπόν, γραμμένες με άφθονο βρετανικό φλέγμα, στο μεταίχμιο μεταξύ μυθοπλασίας και ιστορίας. Που διαδραματίζονται κυρίως στα βουνά της Ρούμελης, πριν και μετά το ιστορικό σαμποτάζ στον Γοργοπόταμο, την αδιαμφισβήτητα κορυφαία στιγμή της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης. Ιστορίες που μαρτυρούν την αλήθεια του ελληνικού λαού, τα δεινά που υπέστη, αλλά και την αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση και επινοητικότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ο Woodhouse μάς προσφέρει ένα απολαυστικό και συνάμα κωδικοποιημένο ιστορικό τεκμήριο, στήνοντας απέναντί μας ένα ολοζώντανο και σύνθετο κοινωνικό σύμπαν, με στοιχεία τόσο κωμωδίας όσο και δράματος.
Περιγράφει έναν λαό που προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει· που αντιμετωπίζει με σεβασμό τους εκπροσώπους των Μεγάλων ∆υνάμεων· που ακροβατεί θαρραλέα ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο, εν μέσω πολιτικών διακυβευμάτων που συχνά δεν κατανοεί· έναν λαό που συνασπίζεται κάτω από έναν ισχυρό κοινό παρονομαστή: «Εἷς οἰωνός ἄριστος ἀμύνεσθαι περί πάτρης».

"Πώς λες «μπορώ» όταν το γράφεις λάθος" του Γιώργου Καβούκα

Πώς γίνεται να μην μπορείς να φτιάξεις ένα παζλ ή έναν πύργο από τουβλάκια;
Γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις να μιλάς και να κάνεις σκανταλιές;
Πού πάει το μυαλό όταν δραπετεύει από την τάξη;
Πού βρίσκεις τη δύναμη να συνεχίσεις ενώ έχεις πάντα τους χειρότερους βαθμούς;
Τελικά, πώς είναι να έχεις δυσλεξία;
Τώρα που ο Γιώργος μεγάλωσε αρκετά, ξέρει ότι μπορεί να κάνει ένα σωρό πράγματα, ακόμα κι αν κάποια από αυτά τα γράφει λάθος. Στο βιβλίο αυτό τα λέει ένα ένα, ΔΥΝΑΤΑ, για να τ’ ακούσεις κι εσύ. Διότι όλα όσα κάνει σωστά είναι πολύ περισσότερα από όσα γράφει λάθος.

"Πως να μιλάς στα ζώα" της Lindy Mattice

Γιατί η γάτα τρίβεται στο πόδι μου; Τι προσπαθεί να μου πει το σκυλί, ξαπλώνοντας κάτω και σκουπίζοντας το πάτωμα με την ουρά του; Και γιατί, ακριβώς, το πουλάκι στο κλουβί κοιμάται όρθιο στο ένα πόδι;
Κρατάς στα χέρια σου τον απόλυτο οδηγό αποκρυπτογράφησης της γλώσσας των ζώων για αρχάριους. Θα σε βοηθήσει όχι μόνο να καταλαβαίνεις τι προσπαθούν να σου πουν τα ζώα, αλλά και…να τους απαντάς! Περιλαμβάνει κεφάλαια για σκυλιά, γατιά, πουλιά, ψάρια, ερπετά, και άλλα είδη, που ζουν κοντά στους ανθρώπους. Το «Πώς να μιλάς στα ζώα» περιέχει εκατοντάδες πληροφορίες και έγχρωμες φωτογραφίες.

"Escape Book: Μια νύχτα στην Ακρόπολη" της Βίκυς Ξανθοπούλου

Πρόσεχε! Αν ανοίξεις αυτό το βιβλίο, θα παγιδευτείς στην Ακρόπολη του Χρυσού Αιώνα του Περικλή! Θα έχεις δύο ευκαιρίες για να αποδράσεις από το βιβλίο: Μη διστάσεις να τσακίσεις και να κόψεις τις σελίδες. Ακόνισε το μυαλό σου και λύσε τους γρίφους!
Σ’ αυτό το βιβλίο εσύ είσαι ο ήρωας ή η ηρωίδα!

"Εξετάσεις για την Άι-Βασιλική Ακαδημία" του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Ʃυγχαρητήρια που διάλεξες Aϊ Βασίλης να σπουδάσεις!
Καλή επιτυχία εύχοµαι ολόκαρδα στις εισαγωγικές σου εξετάσεις!
 
"Ο μικρός αρκούδος και η φίλη του" της Else Holmelund Minarik

Ένα καλοκαίρι, ο μικρός αρκούδος συναντά ένα κοριτσάκι που το λένε Έμιλι και γίνονται φίλοι. Όμως, στο τέλος του καλοκαιριού το κοριτσάκι πρέπει να φύγει. Ο μικρός αρκούδος στενοχωριέται πολύ, αλλά βρίσκει τρόπο να κρατήσει τη φιλία του με την Έμιλι παρά την απόσταση που τους χωρίζει!

"Οι τρεις ιεράρχες πάνε σχολείο" του Φίλιππου Μανδηλαρά

Πατέρες τούς ονομάζουμε και Άγιους της Εκκλησίας,
ο ένας μάλιστα, έγραψε τα λόγια της Θείας Λειτουργίας.
Ο άλλος γιορτάζεται μ’ όλες τις τιμές κάθε Πρωτοχρονιά
κι ο τρίτος, μέσα από την ποίησή του, μας μιλάει στην καρδιά.
Η ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών δοσμένα με απλό, ευχάριστο τρόπο, ώστε να καταλάβουν και τα πολύ μικρά παιδιά γιατί τους γιορτάζουμε κάθε χρόνο στο σχολείο!