Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν έξι νέες επανεκδόσεις από τον κόσμο των Forgotten Realms:
  • Με νέα εξώφυλλα τα βιβλία «Οι Μάσκες της Νύχτας», «Το Οχυρό του Σκότους» και «Η Κατάρα του Χάους» που ολοκληρώνουν την πενταλογία του R.A. Salvatore «The Cleric Quintet», σε μετάφραση Σωτήρη Αγάπιου.
  • Τα graphic novels «Πατρίδα», «Εξορία» και «Ξενιτιά», μεταφορά σε graphic novel του δημοφιλούς «The Dark Elf Trilogy» του R.A. Salvatore. Το σενάριο είναι του Andrew Dabb, το σχέδιο του Tim Seeley και η μετάφραση των Παναγιώτη Αρκουδέα, Χρήστου Τσέλιου και Ελένης Σκριτζόβαλη.


Ο best selling συγγραφέας των New York Times R.A. Salvatore, συγγραφέας της σειράς βιβλίων «The Legend of Drizzt», μας συστήνει εκ νέου μια συναρπαστική σειρά που διαδραματίζεται στον κόσμο των Λησμονημένων Βασιλείων – την ιστορία ενός νεαρού κληρικού που προορίζεται για σπουδαία πράγματα.

H πενταλογία «The Cleric Quintet» αποτελεί prequel σειρά του βιβλίου «Ο Βασιλιάς των Φαντασμάτων», φινάλε της τριλογίας «Transitions» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis.

H νέα καθηλωτική fantasy σειρά του R.A. Salvatore ολοκληρώνεται με την επανέκδοση με νέα εξώφυλλα του τρίτου, τέταρτου και πέμπτου βιβλίου με τίτλο «Οι Μάσκες της Νύχτας», «Το Οχυρό του Σκότους» και «Η Κατάρα του Χάους». Τα δύο πρώτα βιβλία της πενταλογίας «The Cleric Quintet» με τίτλο «Κατακόμβες» και «Το Δάσος των Σκιών» επανακυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο από τις Εκδόσεις Anubis, επίσης με νέα εξώφυλλα.

«Οι Μάσκες της Νύχτας» - The Cleric Quintet 3:
Σαν να μην ήταν η Κατάρα του Χάους αρκετά επικίνδυνη για τη ζωή του Κάντερλι, όταν ο νεαρός ιερέας ακολούθησε το κακό στους σκοτεινούς δρόμους του Καραντούν, οι δολοφόνοι που ονομάζονται Μάσκες της Νύχτας ανέλαβαν να τον βγάλουν από τη μέση. Και ο αρχηγός τους, ο αινιγματικός εκτελεστής γνωστός μόνο ως Φάντασμα, θα κάνει τα πάντα για να δει τον Κάντερλι νεκρό – ή θα πεθάνει προσπαθώντας.

«Το Οχυρό του Σκότους» - The Cleric Quintet 4:
Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Κάντερλι αντιμετώπισε την Κατάρα του Χάους στους διαδρόμους της Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης, και δεν είναι πια ο ειρηνικός κληρικός που ήταν κάποτε. Γνωρίζει, όμως, αρκετά, ώστε να ηγηθεί των συνδυασμένων δυνάμεων των ξωτικών και των ανθρώπων του Καραντούν εναντίον του Κάστρου της Τριάδας και του τερατώδους στρατού του;

«Η Κατάρα του Χάους» - The Cleric Quintet 5:
Ο Κάντερλι ταξιδεύει στην πατρίδα του, ελπίζοντας να ξαναφτιάξει τη διαλυμένη ζωή του – αλλά η Κατάρα του Χάους έχει μια τελευταία έκπληξη για εκείνον. Αν αποτύχει, θα χάσει για πάντα την αγαπημένη του Ντάνικα. Αν όμως επιτύχει, αυτό θα σημάνει μια νέα εποχή για όλους τους ακολούθους του θεού της Γνώσης…


H τεράστια απήχηση των βιβλίων του R.A. Salvatore με ήρωα τον Nτριτζτ Nτο Έρντεν δεν άφησε αδιάφορη τη βιομηχανία της ένατης τέχνης, που παραδοσιακά βρίσκεται πολύ κοντά στο χώρο του fantasy. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η IDW ξεκίνησε τη μεταφορά σε κόμιξ της περίφημης «The Dark Elf Trilogy», σε σενάριο του Andrew Dabb και σχέδιο του Tim Seeley.

Aπό το πρώτο κιόλας τεύχος, η εικονογραφημένη εκδοχή του «The Dark Elf Trilogy» κέρδισε το ενδιαφέρον όχι μόνο των αναγνωστών fantasy αλλά και των φίλων των κόμιξ, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και γνωρίζοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Οι Εκδόσεις Anubis με χαρά επανακυκλοφορούν τα graphic novels «Πατρίδα», «Εξορία» και «Ξενιτιά» που μας συστήνουν με έναν διαφορετικό τρόπο τον Ντριτζτ Ντο Έρντεν, τον πιο διάσημο ήρωα των Forgotten Realms.

«Πατρίδα (Graphic Novel)» - The Dark Elf Trilogy 1:
Στις δαιδαλώδεις στοές και στα επιβλητικά σπήλαια του υπεδάφους του Tόριλ ορθώνεται η Mεντζομπεράντζαν, πατρίδα των ντρόου, κυρίαρχης φυλής ενός κόσμου που δε γνώρισε ποτέ το φως του ήλιου. Διψασμένοι για δύναμη κι εξουσία, οι ντρόου δε διστάζουν να καταφύγουν στο έγκλημα και στην προδοσία προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Σ’ αυτό τον κόσμο γεννιέται ο Nτριτζτ, δευτερότοκος γιος του Oίκου των Nτο Έρντεν. Μεγαλώνοντας, ο νεαρός ντρόου θα τεθεί υπό την καθοδήγηση του πολεμιστή Zακναφέιν και θα βρεθεί παγιδευμένος σ’ ένα σκοτεινό παιχνίδι δόλου και προδοσίας, η έκβαση του οποίου μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ του απόλυτου θριάμβου και της ολοκληρωτικής καταστροφής…

«Εξορία (Graphic Novel)» - The Dark Elf Trilogy 2:
Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ο Nτριτζτ Nτο Έρντεν εγκατέλειψε την πατρίδα του, αδυνατώντας να ζήσει μέσα στη βία και τη διαφθορά της κοινωνίας των ντρόου. Στα ανήλιαγα σπήλαια και τις δαιδαλώδεις στοές του Άντερνταρκ, ο Nτριτζτ πίστευε ότι θα μπορούσε επιτέλους να ζήσει σύμφωνα με τις αρχές του, όμως το μόνο που βρίσκει εκεί είναι η ανείπωτη μοναξιά.
Στη Mεντζομπεράντζαν, οι Nτο Έρντεν εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο με τους άλλους ευγενείς οίκους. H μητέρα του Nτριτζτ, η μοχθηρή Mάτρον Mάλις, ελπίζει ότι ο αποστάτης γιος της είναι το κλειδί για την επικράτηση ενάντια στους εχθρούς της και αναζητά τρόπους για να τον υποτάξει στη θέλησή της. Καθώς οι ημέρες κυλούν βασανιστικά αργά, ο Nτριτζτ φοβάται πως με τον καιρό θα εξελιχθεί σε ένα από τα τερατώδη πλάσματα που κατοικούν στο Άντερνταρκ, ενώ τον στοιχειώνει ακόμα η μνήμη του νεκρού του μέντορα Zακναφέιν…

«Ξενιτιά (Graphic Novel)» - The Dark Elf Trilogy 3:
Αποφασισμένος να απαλλαγεί για πάντα από τις δολοπλοκίες και τη μοχθηρία της φυλής του, ο Nτριτζτ Nτο Έρντεν αναζήτησε καταφύγιο στις δαιδαλώδεις στοές του Άντερνταρκ. Οι περιπλανήσεις του τον δίδαξαν πολλά, όμως με τον καιρό ο Nτριτζτ συνειδητοποίησε πως όσο συνέχιζε να ζει στον υπόγειο εκείνο κόσμο δε θα ξέφευγε ποτέ από τους ντρόου.
Έτσι, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει για πάντα το Άντερνταρκ και να εγκατασταθεί στον κόσμο της επιφάνειας. Στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στη νέα του πατρίδα, ο νεαρός ντρόου θα βρεθεί αντιμέτωπος με καινούριες προκλήσεις και θα ανακαλύψει πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει την αποδοχή των κατοίκων του ηλιόλουστου αυτού κόσμου.