"Είναι μια θάλασσα" της Ιφιγένειας Θεοδώρου

Τριάντα χρόνια μετά, η Ιφιγένεια Θεοδώρου συναντάει πάλι τους ήρωες του πρώτου της βιβλίου Χρυσός, Λιβάνι και Σμύρνη, πιάνοντας από την αρχή το νήμα της ζωής τους.
Ιωάννα, Έλσα, Ευτυχία, Μιχαήλ Άγγελος, Συμπέλ, Πολίτισσα, Ιφιγένεια της Εφέσου: εφτά γνώριμα πρόσωπα αναζητούν ακόμα εκείνη την πρωταρχική θάλασσα-πατρίδα που αγκαλιάζει και παρηγορεί σαν στοργική μητέρα.
Μια συλλογή διηγημάτων που μελετάει την ιστορική αλλά και εσωτερική εξορία των ανθρώπων, την άσβεστη λαχτάρα του νόστου σε έναν τόπο προγονικό και τα παράδοξα παιχνίδια που παίζει ο χρόνος στη ζωή, την έμπνευση και τη δημιουργία.
 
"Ιδιωτικές άβυσσοι" του Gianfranco Calligarich

Ένας ηλικιωμένος επαγγελματίας τζογαδόρος περνάει τον χειμώνα του στο καζίνο μιας ανεμοδαρμένης ακτής, κατακλυσμένος από τις αναμνήσεις ενός μακρινού καλοκαιριού στη Ρώμη και της σπαρακτικής ερωτικής ιστορίας που το σημάδεψε. Εκείνος γόνος βιομηχάνων, εκείνη μια πανέμορφη κληρονόμος βασανισμένη από ένα βαρύ οικογενειακό μυστικό. Οι δυο τους θα ενωθούν με έναν βιαστικό γάμο αναζητώντας σωτηρία, μόνο για να χάσουν τελικά τον εαυτό τους σε ένα μάταιο, εξαντλητικό αλληλοκυνηγητό.
Με φόντο την πιάτσα Ναβόνα της δεκαετίας του εξήντα, το Κάπρι, εμβληματικές ευρωπαϊκές πόλεις και τις όχθες μιας ήσυχης ελβετικής λίμνης, ο Calligarich συνθέτει μια απομαγεμένη ιστορία πόθου και απώλειας για την άβυσσο που κρύβει κάθε ανθρώπινη καρδιά.

"Αστέρες του ουρανού" της Κάλλιας Σπανουδάκη

Ο Μαξ και η Λόη ταξιδεύουν με τη χρονομηχανή του επιστήμονα Χομπ και εξερευνούν τους αστερισμούς.
Αναγνωρίζουν τις μορφές που εμφανίζονται όταν ενώνουν τα αστέρια μεταξύ τους και μαθαίνουν πως άνθρωποι και αστέρια αποτελούνται από τα ίδια υλικά!
Μια σειρά βιβλίων γνώσεων, από την αρχή του κόσμου έως τις μέρες μας.
Με παιχνίδια και δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.

 
"Η ζωή στον πλανήτη μας" της Κάλλιας Σπανουδάκη

Οι χρονοταξιδιώτες Μαξ και Λόη κάνουν ένα αξέχαστο ταξίδι στο παρελθόν της Γης.
Ταξιδεύοντας με τη χρονομηχανή του επιστήμονα Χομπ, παρακολουθούν πώς ξεκίνησε η ζωή στον πλανήτη μας και ανακαλύπτουν τον συναρπαστικό κόσμο των δεινοσαύρων!
Μια σειρά βιβλίων γνώσεων, από την αρχή του κόσμου έως τις μέρες μας.
Με παιχνίδια και δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.
 
"Ο Μπεν φτιάχνει έναν πεταλουδόκηπο" της Kate Petty

Μια νέα ιστορία στην αγαπημένη σειρά που εξηγεί με απλά λόγια στους πολύ μικρούς αναγνώστες πώς αναπτύσσονται τα φυτά, παρακινώντας τους να φυτέψουν τα δικά τους.
Αυτό το υπέροχο βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Μπεν, της μικρής αρκούδας που θέλει να φτιάξει ένα πεταλουδόκηπο. Μαζί με τον Μπεν και τους φίλους του, το Σκουλήκι και την Πασχαλίτσα, οι λιλιπούτειοι αναγνώστες θα ανακαλύψουν πώς μεγαλώνουν τα φυτά αλλά μαζί τους και οι πεταλούδες.
Τα παραθυράκια που υπάρχουν στις σελίδες του βιβλίου, αποκαλύπτουν τι συμβαίνει κάτω από τα φύλλα των φυτών αλλά και στο έδαφος, όσο περιμένουμε να αναπτυχθούν οι πεταλούδες και τα φυτά!

"Τι είναι η αγάπη, Μινιμόνι;" της Rocio Bonilla

Ένα βιβλίο από το τρυφερό σύμπαν της Μινιμόνι, τη μικρή ηρωίδα της βραβευμένης Rocio Bonilla, που γνωρίσαμε στο βιβλίο Τι χρώμα είναι το φιλί;.
Κι αφού δεν μπορούμε να δούμε την αγάπη, ούτε να τη μυρίσουμε, ούτε να την αγγίξουμε, τότε πώς ξέρουμε τι είναι;
Η Μινιμόνι λατρεύει τις βόλτες με τον σκύλο της τον Μαξ. Τα πηγαίνουν πολύ καλά οι δυο τους. Μερικές φορές όμως, η Μινιμόνι δεν καταλαβαίνει τους μεγάλους. Ειδικά όταν μιλάνε για την αγάπη. Λένε ότι η αγάπη μετακινεί βουνά και την ίδια στιγμή ότι μπορεί να βρεθεί στα πιο μικρά πράγματα. Πώς γίνεται αυτό;