"Πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια" του Toshikazu Kawaguchi

Τι θα άλλαζες εάν μπορούσες να ταξιδέψεις στο παρελθόν;
Σε ένα μικρό σοκάκι στο Τόκιο, υπάρχει ένα καφέ που σερβίρει καλοψημένο καφέ εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια. Αυτό το μαγαζί όμως προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του – τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο παρελθόν.
Στο Πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια, το δεύτερο βιβλίο μετά το συγκλονιστικό συγγραφικό ντεμπούτο του Τοσικάζου Καβαγκούτσι, Πριν κρυώσει ο καφές, συναντάμε τέσσερις νέους χαρακτήρες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο παρελθόν για να βρουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο: έναν άνθρωπο που αναζητά τον καλύτερό του φίλο του οποίου την κόρη μεγάλωσε ως δική του, τον γιο που δεν επέστρεψε στο σπίτι για την κηδεία της μητέρας του, τον εραστή που θέλησε να δει το κορίτσι που δεν μπόρεσε να παντρευτεί και τον ηλικιωμένο ντετέκτιβ που δεν κατάφερε να σώσει την ίδια του τη γυναίκα.
Οι κανόνες παραμένουν ίδιοι: Οι πελάτες πρέπει να καθίσουν στη σωστή θέση, να δεχτούν τον καφέ που τους προσφέρουν και, προπάντων, πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουν στο παρόν πριν κρυώσει ο καφές.
Με απλότητα και ζεστασιά, το βιβλίο αυτό εξερευνά το πώς μας επηρεάζει το παρελθόν που κουβαλάμε μέσα μας και μέχρι πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να συναντήσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, έστω και για μία τελευταία φορά.

"H άκρη του ορίζοντα" του Benjamin Myers

Ένα καλοκαίρι μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο δεκαεξάχρονος Ρόμπερτ Άπλγιαρντ ξεκινάει με τα πόδια από ένα χωριό ανθρακωρύχων στην κομητεία του Ντάραμ για να εξερευνήσει την αγγλική ύπαιθρο.
Φτάνοντας στο Ρόμπιν Χουντ Μπέι, στις ακτές του Βόρειου Γιόρκσιρ, συναντά την Ντόλσι, μια εκκεντρική ώριμη γυναίκα που ζει σε μια ετοιμόρροπη αγροικία δίπλα στη θάλασσα.
Καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες περνούν, ο Ρόμπερτ και η Ντόλσι αναπτύσσουν μια απίθανη φιλία που θα αλλάξει ριζικά και απρόσμενα το μέλλον και των δυο τους.

"Ο θρόνος των Έκπτωτων" της Kerri Maniscalco

Η εξαπάτηση είναι το πιο μοχθηρό παιχνίδι απ’ όλα.
Ο Πρίγκιπας του Φθόνου δεν προσποιήθηκε ποτέ ότι είναι άγιος. Όμως όταν φτάνει στη δαιμονική αυλή του ένα αινιγματικό σημείωμα, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός θανάσιμου παιχνιδιού, ο Πρίγκιπας του Φθόνου ξέρει ότι θα χρειαστεί να κάνει πολλές αμαρτίες για να κερδίσει. Γρίφοι, καταραμένα αντικείμενα, ανώνυμοι παίκτες· τίποτα δεν πρόκειται να του σταθεί εμπόδιο.
Η Καμίλα είναι καλλιτέχνιδα και αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα: Λόγω ενός τραγικού λάθους είναι χρεωμένη σ’ έναν διαβόητο γλεντζέ. Υπό την απειλή ενός καταστροφικού σκανδάλου, αναγκάζεται να συνάψει μια διαβολική συμφωνία με τον Πρίγκιπα του Φθόνου. Μια συμφωνία που αποκαλύπτει μυστικά και πυροδοτεί πάθη που κανείς απ’ τους δυο τους δεν περιμένει.
Μαζί, ο Πρίγκιπας του Φθόνου και η Καμίλα, ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι στον κάτω κόσμο –απ’ τις περίλαμπρες δαιμονικές αυλές ως το αποπνικτικό βασίλειο των βρικολάκων κι ακόμα παραπέρα– ενόσω προσπαθούν να αποφύγουν την πιο ύπουλη παγίδα απ’ όλες: τον έρωτα.

"H απειλή" της C.J. Tudor

Ένα ντελαπαρισμένο λεωφορείο γεμάτο φοιτητές.
Όλοι τους παγιδευμένοι.
Ένα ακινητοποιημένο βαγόνι τελεφερίκ γεμάτο αγνώστους.
Ένας απ’ αυτούς νεκρός.
Ένα απομονωμένο σαλέ όπου μετά από λίγο καιρό οι φίλοι γίνονται εχθροί.
Έξω, η χιονοθύελλα μαίνεται.
Μέσα σε κάθε ομάδα, ένας δολοφόνος παραμονεύει.
Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό τους πρόβλημα.
Γιατί δεν έρχεται κανείς να τους διασώσει;
Από τι προσπαθούν να ξεφύγουν;
Και ποιοι είναι οι τρομακτικοί Σφυριχτές;

"Ο Λευκός Βασιλιάς" του Juan Gómez-Jurado

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΣ. ΠΑΙΖΟΥΜΕ;

Όταν η Αντόνια Σκοτ λαμβάνει αυτό το μήνυμα, ξέρει πολύ καλά ποιος της το έστειλε. Ξέρει επίσης ότι σε αυτό το παιχνίδι είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει. Στην Αντόνια Σκοτ όμως ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ.
Μετά από πολύ καιρό, η πραγματικότητα την προλαβαίνει. Η Αντόνια είναι εξπέρ στο να εξαπατάει τον εαυτό της, όμως τώρα της είναι ξεκάθαρο ότι αν χάσει αυτή τη μάχη, θα τα έχει χάσει όλα.
«Η βασίλισσα είναι η πιο ισχυρή φιγούρα στο ταμπλό», λέει ο Λευκός Βασιλιάς. «Αλλά όσο δυνατό κι αν είναι ένα κομμάτι σκακιού, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι υπάρχει πάντα ένα χέρι που το κινεί».
«Αυτό θα το δούμε» απαντά η Αντόνια.

"Βελούδινη νύχτα" της Silvia Moreno-Garcia

Το Μεξικό της δεκαετίας του 1970 είναι μια πολύ επικίνδυνη χώρα, ακόμη και για τη Μάιτε, μια γραμματέα που περνά τη ζωή της αναζητώντας τον ρομαντισμό στα φτηνά εικονογραφημένα περιοδικά και αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των ακτιβιστών που συνταράσσουν την πόλη. Όταν η γειτόνισσά της, η όμορφη φοιτήτρια Καλών Τεχνών Λεονόρα, εξαφανίζεται, η Μάιτε ξεκινάει να την ψάχνει – και να εισέρχεται όλο και πιο βαθιά στη μυστική ζωή των ριζοσπαστών και αντιφρονούντων φοιτητών.
Το Μεξικό της δεκαετίας του 1970 είναι μια πολιτικά ταραγμένη χώρα, ακόμα και για τον Έλβις, έναν μπράβο με πάθος για το ροκ εντ ρολ, ο οποίος ξέρει περισσότερα από ξυλοδαρμούς παρά από μηχανορραφίες. Όταν ο Έλβις αναλαμβάνει να βρει τη Λεονόρα, ξεκινάει μια αιματοβαμμένη αναζήτηση για τη γυναίκα – και για την ψυχή του.
Κινούμενοι σε παράλληλες τροχιές, η Μάιτε και ο Έλβις προσπαθούν να ανακαλύψουν την αλήθεια, αντιμετωπίζοντας δολοφόνους, πράκτορες της κυβέρνησης και Ρώσους κατασκόπους. Γιατί το Μεξικό της δεκαετίας του 1970 είναι σαν νουάρ μυθιστόρημα, όπου η ζωή είναι πολύ φτηνή και το τίμημα της αλήθειας πολύ ακριβό.

"Αποστολή στο Βερολίνο" του Len Deighton

Το 1963 το Βερολίνο είναι σκοτεινό και επικίνδυνο.
Ο ανώνυμος πρωταγωνιστής του Απόρρητου Φάκελου ΙΠΚΡΕΣ έχει αποστολή να βοηθήσει έναν κορυφαίο Σοβιετικό επιστήμονα να αυτομολήσει – μέσα σε ένα περίτεχνο ψεύτικο φέρετρο. Όμως, όπως διαπιστώνει πολύ γρήγορα, η υπόθεση κρύβει μία ακόμη πιο επικίνδυνη αλήθεια.
Από τα πρώτα μυθιστορήματα που γράφτηκαν μετά την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου, το Αποστολή στο Βερολίνο αποτελεί ένα κανονικό ξεφάντωμα μέσα στη ζοφερή, παγερή ατμόσφαιρα της διαιρεμένης πόλης.
Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Guy Hamilton με πρωταγωνιστή τον Michael Caine.

"Η ματιά του θανάτου" της Kate Quinn

Κίεβο, 1937. H φοιτήτρια Ιστορίας Μίλα Παβλιτσένκο έχει οργανώσει τη ζωή της γύρω από την εργασία της στη βιβλιοθήκη και τον μικρό γιο της – αλλά η εισβολή του Χίτλερ στη Ρωσία την οδηγεί σε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Η Μίλα μεταμορφώνεται από μελετηρή κοπέλα σε μια φονική ελεύθερη σκοπευτή – μια θανάσιμη κυνηγό των ναζί, γνωστή ως Λαίδη Θάνατος. Έχοντας σκοτώσει τριακόσιους εννέα στρατιώτες και έχοντας γίνει θρύλος στη Ρωσία, μεταβαίνει στις ΗΠΑ ακολουθώντας την επίσημη σοβιετική αποστολή.
Ενώ προσπαθεί να συνέλθει από τα τραύματα και τις απώλειες του πολέμου, η Μίλα βρίσκεται μόνη στον λαμπερό κόσμο της Ουάσιγκτον. Η αναπάντεχη φιλία με την Πρώτη Κυρία Έλενορ Ρούσβελτ και η ακόμα πιο αναπάντεχη σχέση με έναν λιγομίλητο συνάδελφο σκοπευτή τής προσφέρουν την ελπίδα για ευτυχία.
Όταν όμως ένας εχθρός από το παρελθόν συμμαχεί με έναν θανάσιμο νέο αντίπαλο που παραμονεύει στις σκιές, η Λαίδη Θάνατος βρίσκεται να παλεύει στην πιο θανάσιμη μονομαχία της ζωής της.
Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα για τον ηρωισμό μιας μητέρας που έγινε στρατιώτης, μιας γυναίκας που βρήκε τη θέση της στον κόσμο και άλλαξε για πάντα τη ροή της Ιστορίας.

"Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών οικογενειών" των Sandra Merrill Covey & Stephen R. Covey

Το βιβλίο Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών οικογενειών είναι ένας πρακτικός οδηγός για να βρίσκετε τον δρόμο σας μες στις δυσκολίες της οικογενειακής ζωής. Περιλαμβάνει ιστορίες, χρήσιμες συμβουλές από τη Σάντρα Μέριλ Κόβεϊ και πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής. Βασισμένο στις 7 συνήθειες που έχουν μεταμορφώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο προσωπικά περιστατικά από την οικογένεια του ίδιου του Κόβεϊ μαζί με εκείνα αναρίθμητων άλλων οικογενειών σε κάθε στάδιο της ζωής τους.
Στο βιβλίο θα βρείτε:
  • Μια ανάλυση των 7 συνηθειών με πρακτικούς τρόπους απόκτησής τους.
  • Ερωτήσεις τόσο για εσάς όσο και για τα μέλη της οικογένειάς σας –από τα μικρά παιδιά μέχρι τους ενήλικες–, οι οποίες κεντρίζουν τη σκέψη και συμβάλλουν στην υιοθέτηση των συνηθειών.
  • Ένα ευρετήριο με συνηθισμένες δυσκολίες που συναντούν οι οικογένειες μαζί με τρόπους αντιμετώπισής τους.
Μολονότι κάθε οικογένεια είναι μοναδική, το βιβλίο παρέχει ένα πρακτικό πλαίσιο για τη διαμόρφωση μιας δυναμικής οικογενειακής κουλτούρας βασισμένης στην εμπιστοσύνη και την αγάπη, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες ζωής της οικογένειάς σας.
Ένας ανεκτίμητος οδηγός για τις οικογένειες, όπου κι αν βρίσκονται, και μια πρόσκληση να φτιάξετε μια καλύτερη ζωή, υιοθετώντας μία συνήθεια κάθε φορά.

"Το μυστικό της τσούχτρας" της Λήδας Βαρβαρούση

Ένα μικρό ψαράκι τολμάει να βγει από το δωμάτιό του ακολουθώντας ένα παράξενο πλάσμα. Έτσι παρακινεί μια χταπόδα, ένα ηλεκτροφόρο χέλι και έναν ιππόκαμπο να το ακολουθήσουν στο ταξίδι του προς το άγνωστο πέλαγος.
Με τη βοήθεια της γιαγιάς φάλαινας μαθαίνει ότι το παράξενο πλάσμα είναι μια τσούχτρα και έχει ένα μυστικό… Τώρα δεν μένει παρά να βρει τον τρόπο να τη γνωρίσει!
Μόνο αυτοί που έχουν στόχο στη ζωή μπορούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της!
 
"Τα Τερατάκια 2 – Οι διακοπές της μάγισσας" του Travis Nichols

Στο δεύτερο βιβλίο, μια ΝΕΑ ΜΑΓΙΣΣΑ καταφτάνει στο θέρετρο του νησιού και όλοι θέλουν να γίνουν φίλοι της! Η μάγισσα μένει στο ξενοδοχείο του νησιού και απολαμβάνει όλες τις ανέσεις.
Στο µεταξύ, ΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ κάνουν εκλογές στην τάξη και το αποτέλεσµα είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ! Μετά, η Φράνκι (ξέρεις, η κόρη ενός ΔΙΑΒΟΗΤΟΥ επιστήµονα) βοηθάει τον Κουέιντ τον ΜΕΓΑΛΟΠΟ∆ΑΡΟ να κατασκευάσει ένα θερµοκήπιο. Τέλος, ΕΣΥ (σαν κουναβάνθρωπος) κάνεις σλιπόβερ σε ένα ΑΟΡΑΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Μπορεί αυτά τα παιδιά να είναι ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ, αλλά κάνουν πολύ καλή παρέα!
ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΟΥ!

"Minecraft: Δημιουργία χαρακτήρων με αυτοκόλλητα" - Συλλογικό έργο

Προσοχή προσοχή! Είναι ώρα για διασκέδαση με μια φοβερή περιπέτεια στον κόσμο του Minecraft.
Το Minecraft είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχουν κανόνες και οι δυνατότητες που προσφέρει είναι ατελείωτες, με αποτέλεσμα να έχει συναρπάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις περισσότερα από 250 αυτοκόλλητα και θα μάθεις πώς να εξοπλίζεις χαρακτήρες, να φτιάχνεις αντικείμενα, να επιβιώνεις από μάχες με εχθρικά όντα και να εξερευνάς τα πιο απίθανα βιοσυστήματα του Minecraft.
Στο Minecraft: Δημιουργία χαρακτήρων με αυτοκόλλητα σε περιμένει ένας κόσμος ατελείωτης ψυχαγωγίας!
 
"Minecraft – Η κυριαρχία των Μομπ" του Nick Eliopulos

ΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ…
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ;
Ο Πο και οι φίλοι του ταξιδεύουν βαθιά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους για να αντιμετωπίσουν ακόμα ένα απειλητικό θραύσμα του Βασιλιά Επικαλεστή – αυτό που μπορεί να στρέψει όλα τα Mομπ στο Minecraft εναντίον τους. Όμως αυτό είναι το εύκολο κομμάτι, γιατί στον αληθινό κόσμο ο Πο έχει αποφασίσει να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της τάξης. Όμως μια ψήφος υπέρ του Πο, είναι ψήφος για μεγάλους μπελάδες!