Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
O Ρ είναι ένα ζόμπι. Δεν έχει όνομα ούτε αναμνήσεις ούτε σφυγμό, έχει όμως όνειρα. Και είναι λιγάκι διαφορετικός από τους υπόλοιπους Νεκρούς.
Ανάμεσα στα ερείπια μιας εγκαταλειμμένης πόλης, ο Ρ συναντά ένα κορίτσι. Τη λένε Τζούλι και είναι ακριβώς το αντίθετο από όσα γνωρίζει - είναι γεμάτη ζεστασιά, έξυπνη και ολοζώντανη, μια έκρηξη χρωμάτων σε ένα μελαγχολικό, γκρίζο τοπίο. Για κάποιο άγνωστο λόγο, ο Ρ επιλέγει να σώσει την Τζούλι αντί να τη φάει, και μια έντονη αλλά παράξενα τρυφερή σχέση αρχίζει.
Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Σπάει τους κανόνες και αψηφά τη λογική, αλλά ο Ρ δεν είναι πλέον ικανοποιημένος με τη ζωή στον τάφο. Θέλει να ανασάνει ξανά, να ζήσει, και η Τζούλι είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όμως ο ζοφερός, σάπιος κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει δίχως μάχη...

Προσωπική άποψη:
Αν και η αλήθεια είναι πως δεν είχα παρακολουθήσει την ταινία, "Αγάπησα Ένα Ζόμπι", μέχρι πριν μερικές μόλις μέρες, βλέποντας τα trailers και μόνο, με έκανε να έχω μια κάποια προκατάληψη απέναντι στο "Θερμά Σώματα", ένα βιβλίο που όπως έμαθα αργότερα, ενέπνευσε την προαναφερόμενη ταινία. Βέβαια, επειδή δεν μου αρέσει να κρίνω κάτι χωρίς να έχω προσωπική άποψη πάνω σε αυτό, αποφάσισα να διαβάσω το βιβλίο για να διαπιστώσω περί τίνος πρόκειται πριν το καταδικάσω. Και πραγματικά, βρέθηκα αντιμέτωπη με μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη αφού ο νεαρός συγγραφέας του, Isaac Marion, αποδεικνύει με την πένα του πως δεν χρειάζονται πανεπιστήμια και πτυχία για να γράψεις ένα καλό βιβλίο αλλά όρεξη, διάθεση, φαντασία και καλή χρήση του γραπτού λόγου και ο ίδιος, διαθέτει όλα τα παραπάνω.

Ο πλανήτης Γη, βρίσκεται σε κρίση. Ως συνήθως, οι καταστροφικές αποφάσεις του ανθρωπίνου γένους, έχουν οδηγήσει τον πλανήτη σε τέλμα που σε συνδυασμό με μια παράξενη αρρώστια που μετατρέπει τους νεκρούς σε ζόμπι, τον έχουν μετατρέψει σε μια επίγεια κόλαση για όσους έχουν καταφέρει να γλιτώσουν. Ο Ρ είναι ένα από αυτά τα τρομακτικά ζόμπι, που ζει τρώγοντας ζωντανούς ανθρώπους, δεν έχει αναμνήσεις από το παρελθόν του, δεν μπορεί καν να θυμηθεί το όνομά του ή να αρθρώσει περισσότερες από τρεις λέξεις στην σειρά και όμως, μέσα στο μυαλό του, υπάρχουν εξαιρετικά περίπλοκες σκέψεις και απόλυτη συνειδητοποίηση του και γιατί συμβαίνει. Η ζωή του θα αλλάξει δραστικά όταν κατά την έφοδο των Νεκρών με τους οποίους συμβιώνει, στην πλησιέστερη πόλη σε αναζήτηση τροφής, θα φέρει στον δρόμο του την Τζούλι, ένα ζωντανό κορίτσι το οποίο, αντί να το φάει, θέλει να το προστατέψει. Ένα κορίτσι που θα τον κάνει να αισθανθεί και να θελήσει να νιώσει και πάλι ζωντανός, συντελώντας μια τεράστια αλλαγή μέσα του.

Ακούγοντας πως πρόκειται για μια ιστορία με ζόμπι, πολλοί από εσάς θα βιαστείτε πιθανότατα να καταλήξετε στο συμπέρασμα πως δεν αξίζει να αφιερώσετε τον χρόνο σας. Και όμως, τα πράγματα στην πραγματικότητα, είναι πολύ διαφορετικά. Αφηγητής της ιστορίας δεν είναι κάποιος ζωντανός αλλά κάποιος από τους νεκρούς, ο ίδιος ο Ρ, πράγμα που κάνει την ιστορία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο Ρ μπορεί να είναι ζόμπι όμως, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να τον λατρέψετε. Είναι έξυπνος, έχει χιούμορ και μάλιστα, δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί, διακατέχεται από πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις ενώ παράλληλα, διακρίνεις πάνω του μια ευαισθησία που θεωρητικά, δεν ταιριάζει με το προφίλ της ζωής του. Όλα τα παραπάνω ωστόσο, δεν χρησιμοποιούνται από τον συγγραφέα με σκοπό να ωραιοποιήσει, ούτε την ίδια την ιστορία, ούτε τον ήρωά του και τους ομοίους του. Ο Ρ, όπως και τα υπόλοιπα ζόμπι, έχει ορισμένα σκληρά και άγρια ένστικτα και ορισμένες από τις περιγραφές των πράξεών τους, είναι δοσμένες με αρκετά ανατριχιαστικό και βίαιο τρόπο, έστω κι αν φαντάζει πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο μονοπάτι για να επιβιώσουν.

Ο δυστοπικός κόσμος που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας, είναι αρκετά πειστικός και άγριος, οι περιγραφές του όσον αφορά τον τρόπο διαβίωσης, τόσο των ζόμπι όσο και των ζωντανών, ιδιαίτερα ρεαλιστικές και έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός πως παρά που θεωρητικά τα ζόμπι είναι κτήνη, ζουν σε κοινότητες που ακολουθούν κάποιους πολύ συγκεκριμένους κανόνες. Το love story ανάμεσα στον Ρ και την Τζούλι εξελίσσεται με τρόπο ομαλό που δεν μας προκαλεί νευρικότητα ή διάθεση να αστειευτούμε μαζί του, ενώ η χρήση της γλώσσας από μέρος του δημιουργού είναι πλούσια, μεστή και άκρως εντυπωσιακή. Φυσικά, εντοπίζουμε κάποια μικρά προβλήματα στην πλοκή τα οποία οφείλονται κυρίως στο γεγονός πως ορισμένα πράγματα, είτε παραγίνονται βιαστικά, είτε δεν επεξηγούνται τόσο όσο θα θέλαμε. Βέβαια, δεδομένου ότι εδώ και 3 χρόνια υπάρχει πρόθεση να ακολουθήσουν κι άλλα βιβλία, μπορούμε να το δικαιολογήσουμε σε έναν βαθμό και ευελπιστώ πως ο συγγραφέας, δεν θα καθυστερήσει ακόμα πιο τραγικά το να προχωρήσει το project του.

Γλυκό και τρυφερό, τραγικό και ελπιδοφόρο, διασκεδαστικό και άγριο, το "Θερμά Σώματα", είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει περίτεχνα εξαιρετικά παράταιρες μεταξύ τους έννοιες με αρκετά πειστικό τρόπο που σίγουρα, μας αφήνει με ένα αίσθημα ευχαρίστησης μετά το πέρας της ανάγνωσης. Το σίγουρο είναι πως περιμένω να δω κι άλλα πράγματα από τον Isaac Marion και θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω ποια θα είναι τελικά η πορεία αυτού του σκληρού και άγριου κόσμου όπου έπλασε, που μέσα από την αποσύνθεση και τον θάνατο, μπορεί πάντα να αναγεννηθεί η ελπίδα. Αν σκοπός του ήταν να μας θέσει ερωτήματα σε σχέση με την φύση του ανθρώπου και τον δρόμο που μπορεί αυτή να ακολουθήσει, για τα ιδανικά και της αξίες της ίδιας της ζωής που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ανθρωπιά, τότε το πετυχαίνει και μπορούμε να πούμε πως συνολικά, έχουμε ένα εξαιρετικά ευχάριστο και αρκετά πρωτότυπο στην σύλληψή του βιβλίο που οι fans του είδους, σίγουρα θα απολαύσουν.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Isaac Marion
Μεταφραστής: Καλοφωλιάς Αλέξης
Εκδόσεις: Λιβάνης
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2012
Αρ. σελίδων: 333
ISBN: 978-960-14-2479-8