Ένα από τα πιο γνωστά yaoi manga της Junko, που είναι και από τα πρώτα της δημιουργήματα, είναι το "Konbini-kun", το οποίο πέραν της Ιαπωνικής έκδοσης, μπορεί κανείς να το βρει και σε επίσημη μεταφρασμένη version, στην αγγλική γλώσσα. Το manga αυτό το οποίο αποτελείται από 5 κεφάλαια και μια one-shot εμβόλιμο manga, το "Youtful Love" που θα σχολιάσουμε σε άλλη ανάρτηση, και φτάνει τις 200 σελίδες κυκλοφόρησε αρχικά σε τμηματικά μέρη, στο περιοδικό "Chara" των εκδόσεων Tokuma Shoten, οι οποίες λίγο καιρό μετά έβγαλαν στην αγορά ένα ολοκληρωμένο τεύχος, το έτος 2010. Αξίζει να αναφέρουμε πως το manga έχει κυκλοφορήσει και στην αγγλική γλώσσα από τις εκδόσεις Juné με τίτλο, "Mr. Mini Mart".

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ MANGA:
Ο Endou Hiroshi έχοντας παρατήσει το σχολείο και όντας ανειδίκευτος, χωρίς εργασιακή εμπειρία ή ολοκληρωμένες σπουδές, πρέπει να ασχοληθεί με κάτι έτσι ώστε να μην θεωρείται παράσιτο. Για τον λόγο αυτό, ξεκινάει να εργάζεται στο παντοπωλείο του θείου του, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, αλλά και τις απαιτήσεις της νέας του δουλειάς. Βέβαια, το γεγονός ότι καλείται να συνεργαστεί με τον Yamai Kouhei, έναν αγενή και εγωπαθή υπάλληλο του καταστήματος, δεν κάνει την κατάσταση πιο εύκολη γι' αυτόν, δημιουργώντας του μάλλον ακόμα μεγαλύτερο άγχος. Ωστόσο, εξαιτίας ενός τυχαίου περιστατικού στο οποίο ο Endou θα γίνει μάρτυρας άθελά του, μέσω του οποίου θα δει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο του Yamai, οι δύο νεαροί θα έρθουν πιο κοντά, ξεκινώντας να κάνουν παρέα. Κι εκεί που όλα μοιάζουν να μπαίνουν σε μια σειρά, το παρελθόν του Endou του ξαναχτυπά την πόρτα, ως αποτέλεσμα της επιλογής του να επιστρέψει στην καθημερινότητα, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει πως τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό, πολύ περισσότερο να ξεχαστεί, ακόμα κι αν παλέψεις γι' αυτό. Έρχεται αντιμέτωπος με τον λόγο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, αλλά και να αλλάξει τη ζωή του ολόκληρη, φτάνοντας στο σημείο όπου πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις. 

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
- Θα ξεκινήσω από το... αρνητικό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, του συγκεκριμένου manga. Αν και γενικά οι ιστορίες της Junko δεν χαρακτηρίζονται για την λεπτομέρεια των γύρων χώρων, αφού προτιμά να εστιάζει την προσοχή και το ενδιαφέρον της στους πρωταγωνιστές της και κυρίως, στις εκφράσεις των προσώπων τους, στο συγκεκριμένο τεύχος έχω την αίσθηση πως υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη κενότητα από αυτήν που θα ήθελα. Το σκηνικό, παραείναι μίνιμαλ και κάποιες στιγμές, η αλήθεια είναι πως ένιωσα να με κουράζει αυτό, όσον αφορά την ανάγνωση. Βέβαια, επειδή είναι από τις πρώτες της δουλειές, οφείλω να είμαι κάπως πιο ελαστική, οπότε και θα το κάνω.
- Πάμε τώρα σε αυτό που μου άρεσε περισσότερο, το οποίο δεν είναι άλλο από το main theme του manga που με έναν πολύ απλό, διακριτικό, αλλά άμεσο συνάμα τρόπο, στοχεύει στο bulling και στα αποτελέσματα που μπορεί αυτό να αποφέρει. Ουσιαστικά, ο Endou, επέλεξε να οδηγήσει την ζωή του σε μια πορεία που θα φέρει κατώτερα αποτελέσματα από αυτά που θα μπορούσε να είχε, και αυτό επειδή εγκατέλειψε το σχολείο. Και ποιος ήταν ο λόγος; Μα φυσικά, οι σεξουαλικές του προτιμήσεις! Και ναι, αυτό, μπορεί να αποτελεί ένα μεμονωμένο παράδειγμα στην προκειμένη, όσον αφορά την ενδοσχολική βία και τρομοκρατία, δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει, και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό απ' ότι ίσως πιστεύουμε. Αλλά δεν βρίσκεται εκεί η ουσία, στην ταυτοποίηση δηλαδή που μπορεί να έχει το bulling, αλλά στο που μπορεί αυτό να οδηγήσει.
- Συμπληρωματικά με την παραπάνω παρατήρηση, είναι πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος με την οποία προσεγγίζει την ψυχολογία, όχι μόνο του Endou, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην ιστορία του, στο πρώτο ερωτικό του σκίρτημα που κατέληξε σε πανωλεθρία. Η συγγραφέας ξεκαθαρίζει πςω σε κάθε περίπτωση, κανένα εμπλεκόμενο μέλος σε έναν τέτοιο κύκλο δεν μπορεί να έχει την ιδανική κατάληξη, αν δεν ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μονοπάτι. Για τον Endou, είναι η αποδοχή αυτού που είναι και κατ' επέκτασιν, το να καταφέρει να αποτινάξει τους φόβους του. Για τον Kunieda, το να ξεχάσει το παρελθόν ή αν όχι να το ξεχάσει, να το ξεπεράσει, δείχνοντας στους γύρω τους πως ότι συνέβη δεν είναι αρκετό για να καθορίσει το μέλλον του, αλλά ούτε και ότι είναι πρόθυμος στον οποιονδήποτε να εμπλακεί σε αυτό, συναισθηματικά ή μη. Για τον Yamai, πάλι, τα πράγματα είναι πιο απλά, όντας ο πιο ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος χαρακτήρας, αποδεικνύοντας πως η σταθερότητα, συναισθηματική και πνευματική, είναι ότι σημαντικότερο μπορεί να επιζητήσει κανείς.
- Από συναισθηματικής προσέγγισης, η Junko, τα καταφέρνει περίφημα για ακόμα μία φορά, με ένα ζευγάρι που θεωρητικά είναι αταίριαστο και όμως, όταν οι δυο τους είναι μαζί, είναι αξιαγάπητοι. Και ναι, η ιστορία τους, έχει μια σταδιακή εξέλιξη που συνδυάζει την αθωότητα με το σέξι, εξαιτίας των δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων η οποία είναι αρκούντως απολαυστική.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Είναι Junko... είναι εγγύηση... και ναι, το ξέρω, έχω καταντήσει κουραστική, γραφική και επικίνδυνα προβλέψιμη, με μια δόση επανάληψης. Αλλά τι να κάνουμε που αγαπάμε τις ιστορίες της και τον απλό τρόπο που καταφέρνει να μας τις μεταφέρει περνώντας μας τόσα πολλά και όμορφα μηνύματα. Και ειδικά στις μέρες μας που το bulling είναι πιο επίκαιρο από ποτέ,πιστεύω πως θα καταφέρει να σας αγγίξει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αφού υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα, όχι μόνο ως ιδέα, αλλά κυρίως ως συναίσθημα. Πολύ τρυφερό, σέξι όσο πρέπει, καθόλου προκλητικό, αλλά αντίθετα ικανό να συγκινήσει και να προβληματίσει και σε ένα δεύτερο επίπεδο, το "Kombini-kun" είναι ένα manga που αναμφίβολα θα αγαπήσετε.