Το καλοκαιράκι, αν και με σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες και τη διάθεσή του, καλά κρατεί και οι μανούλες συνεχίζουμε να ψάχνουμε για βιβλία που μπορούν να χαρίσουν όμορφες αλλά κι εκπαιδευτικές συνάμα, στιγμές στα παιδάκια μας. Οι εκδόσεις Λιβάνη, μόλις κυκλοφόρησαν δύο παιδικά βιβλία τα οποία μπορεί και να βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα.

"Ο Μαγικός Κήπος" της Μαρίας Δαρδανού:

Η μικρή Μία, λαμβάνει από τη γιαγιά της, με μεγάλη ανυπομονησία και λαχτάρα, τον πίνακα που απεικονίζει τον "μαγικό κήπο". Τον τοποθετεί στο δωμάτιό της και κοιτάζοντάς τον νιώθει πιο ευτυχισμένη ενώ παράλληλα, κάθε φορά, ανακαλύπτει και κάτι νέο μέσα σε αυτόν. Μέχρι και στα όνειρά της την συντροφεύει η εικόνα του, που της χαρίζει όμορφες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες. Εκτός όμως της ομορφιάς που κρύβει η φύση γύρω της, συμβαίνει και κάτι άλλο μέσα της. Μια αλλαγή! Συνειδητοποιεί πως όλα αυτά που την στενοχωρούν και την θλίβουν στην καθημερινή της ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά προβλήματα που η ίδια επιτρέπει στον εαυτό της να την επηρεάζουν και να μην είναι τόσο ευτυχισμένη όσο θα μπορούσε. Ουσιαστικά, είναι μια ιστορία που καλεί τα παιδιά να αναζητήσουν τον εαυτό τους και τι τα κάνει πραγματικά ευτυχισμένα και χαρούμενα, μαθαίνοντάς τους πως ό,τι μας πληγώνει, είναι στο χέρι μας να το αφήσουμε πίσω μας και να αλλάξουμε τη ζωή μας.

"Τα Μουσουδάκια Μαθαίνουν Αγγλικά - Let’s Learn English" των Δενεζάκη Λιάνα και Ευσταθίου Φαίη:

Θέλετε τα μικρά σας αστεράκια να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα, αρχίζοντας σιγά-σιγά να μαθαίνουν λεξούλες και γραμματάκια; Τότε, το συγκεκριμένο βιβλίο, είναι αυτό που ψάχνετε. Ασκήσεις προγραφής, προμαθηματικές, ομαδοποίησης, λεπτής κινητικότητας, παρατήρησης αλλά και άλλα πολλά, βρίσκονται ενσωματωμένα στην εκπαιδευτική ύλη του βιβλίου αυτού που εκτός από διδακτικούς, έχει και σκοπούς ευχαρίστησης και διασκέδασης. Τα παιδιά θα κατανοήσουν εύκολα όλα αυτά που θα τους δείξετε ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές που σας δίνονται μέσα από τις σελίδες του, θα εντυπωσιαστούν από την όμορφη εικονογράφηση, ενώ τα αυτοκόλλητα που συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση, θα τους προσφέρουν το παιχνίδι που σίγουρα επιζητούν.