Αύριο, 08 Σεπτεμβρίου, με σύνθημα «Η κάθε μας ανάσα ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά μας» πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο 1ος ποδηλατικός γύρος για την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης «Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική νόσο» υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων κ. Καμίνη και του ΟΠΑΝΔΑ.

Η εκκίνηση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, στις 17:00 μ.μ., με τερματισμό στην πλατεία Κεραμεικού.

Επίσης, από το πρωί στις 9:00 μέχρι τις 18:00, στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα, ενώ στους 30 πρώτους ποδηλάτες που θα κάνουν εγγραφή στο σημείο εκκίνησης, θα μοιραστούν δωρεάν μπλουζάκια της παραπάνω καμπάνιας.

Την ίδια ημέρα, από τις 10:00 μέχρι τις 17:00, θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη νόσο.

Η Κυστική Ίνωση είναι η πιο συχνή σε γεννήσεις κληρονομική νόσος στη χώρα μας, η οποία πλήττει όλα τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, και κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας, προκαλώντας αναπνευστική και παγκρεατική ανεπάρκεια σε νεαρή ηλικία. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει οριστική θεραπεία.

Στην Ελλάδα, οι φορείς της νόσου ξεπερνούν τους 500.000, οι οποίοι είναι απολύτως υγιείς και δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα. Γι' αυτό και για να γεννηθεί ένα παιδί με Κυστική Ίνωση, θα πρέπει και οι δύο γονείς να είναι φορείς της νόσου. Ωστόσο, η πρόληψη γέννησης παιδιού με τη νόσο είναι εφικτή με προγεννητικό έλεγχο.

Ας πάρουμε όλοι τα ποδήλατά μας
και ας συμμετάσχουμε σε μία σημαντική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης!

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Μενάνδρου 26 και Πειραιώς
Αθήνα 106 52
Τηλ.: 6978026718 - 6978027234