Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής, Αντώνης Βαρδής, σε ηλικία 66 ετών, σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Υγεία», όπου νοσηλευόταν το τελευταίο δίμηνο. Το 2013 είχε διαγνωσθεί με όγκο στον εγκέφαλο και είχε υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη.
Γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο Αττικής, έδειξε από πολύ μικρή ηλικία την αγάπη και το πάθος του για τη μουσική. Καταλυτική υπήρξε η γνωριμία του με τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, το Ζαμπέτα και τη Ρένα Ντάλια στο "Φαληρικό". 
Το 1954, για καθαρά βιοποριστικούς λόγους, δούλεψε μαζί με τον Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα. Έπειτα, εργάστηκε σε πολλές και διάφορες δουλειές, προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην. Υπήρξε ψιλικατζής, υπάλληλος σε χρωματοπωλείο και σε βενζινάδικο, βοηθός υδραυλικού σε οικοδομή, ακόμα και ναυτικός. Όμως, η μεγάλη αγάπη, δεν έπαψε ποτέ να είναι η μουσική.
Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS". Το διάστημα 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα στους πιο καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές της εποχής εκείνης. Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας. Το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ σε στίχους του Γιάννη Αθανασιάδη. 
Στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, τόσο ως ερμηνευτής, όσο και ως μουσικοσυνθέτης, και δεν είναι λίγα από αυτά που αποτελούν πλέον κλασσικά και πολυαγαπημένα κομμάτια της ελληνικής μουσικής σκηνής.