Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 8-12 ετών με την ηθοποιό, σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγό Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή 10, 17, 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 18:30μ.μ. έως τις 20:30μ.μ. (γίνεται μικρό διάλειμμα)

Κάθε άνθρωπος είναι και μία ιστορία. Μια ιστορία με χαρές και λύπες, με επιτυχίες και αναποδιές, με ξαφνικές αλλαγές, ευχάριστες και δυσάρεστες. Αυτές οι δυσάρεστες αλλαγές είναι που ταλαιπωρούν το νεαρό κορίτσι μας στο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της.
Ελάτε λοιπόν να «τρυπώσουμε» μαζί στην ιστορία της Κωνσταντίνας, να μπερδευτούμε για λίγο με τις αράχνες της, να μπούμε στη θέση της, να παίξουμε ρόλους, να αυτοσχεδιάσουμε. Και μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι να καταλάβουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, να αναρωτηθούμε για τις αποφάσεις και τις επιλογές της.

Μέσω της θεατρικής τέχνης, με αυτοσχεδιασμό, παιχνίδι ρόλων, λόγο και κίνηση, το εργαστήρι επιδιώκει να παροτρύνει τα παιδιά σ’ ένα ταξίδι κατανόησης του κόσμου και του εαυτού τους.

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι δεν είναι απαραίτητο να έχουν διαβάσει το βιβλίο.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο της Άλκης Ζέη.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
στο τηλ.: 211 3003580
στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.