Μία παγκόσμιας κλάσης διαδραστική εκδήλωση για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τις καλές πρακτικές στον τομέα της υγείας πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα.

Με το σύνθημα η “Υγεία Μπροστά” (Health Forward) η διοργάνωση επιχειρεί να εξηγήσει σχετικά θέματα αλλά και να εμπνεύσει, στοχεύοντας ταυτόχρονα στο να φέρει κοντά φορείς καινοτομίας, επιστήμονες, πάροχους υγειονομικής περίθαλψης, ασθενείς, κοινωνικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες που εμπλέκονται με το συγκεκριμένο χώρο, καθώς και το ευρύ κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Έλληνες και ξένους ομιλητές από ποικίλους χώρους όπως η ιατρική και η προληπτική ιατρική, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η μουσικοθεραπεία και ο ακτιβισμός στην υγεία, ενώ παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν διαδραστικά εργαστήρια σε θέματα διαχείρισης της προσωπικής υγείας, της επιχειρηματικότητας στο χώρο και της online ψυχοθεραπείας.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “SciCo” και ο Σύνδεσμος Υποτρόφων Ωνάση. Η εκτελεστική διοργάνωση γίνεται από μία ομάδα εθελοντών, την ομάδα του TEDMED live Athens 2013, η οποία έχει και την άδεια να μεταδώσει μέσω διαδικτύου το TEDMED Global 2014.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα διατίθενται στη διεύθυνση www.healthforward.gr.