Το ξέρω πως έχω μια χρονοκαθυστέρηση, αλλά με έφαγαν οι δουλειές και οι αλλαγές οπότε, δικαιολογούμαι εν μέρη. Τέλος πάντων, για να μην φλυαρώ ακατάπαυστα για πράγματα που δεν χρειάζεται, σήμερα επανήλθα για να σχολιάσουμε την 2η season του "Kuroko no Basuke", μιας sports theme σειράς που έχει αγαπηθεί και μισηθεί όσο λίγες, για την πρώτη περίοδο της οποίας είχαμε μιλήσει ξανά στο παρελθόν και που πολύ εύκολα μπορείτε να διαβάσετε, ή να κάνετε μια επανάληψη, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Όπως ήταν αναμενόμενο, εξαιτίας της τρελής επιτυχίας του manga αλλά και της 1ης season του anime, το να πάρει πράσινο φως για μια 2η όχι μόνο ήταν δεδομένο, αλλά φυσικό επακόλουθο. Αμέσως μετά το φινάλε της 1ης season, λοιπόν, η Production I.G. ανακοίνωσε την παραγωγή της 2ης, η οποία βγήκε στον αέρα κάνοντας την πρεμιέρα της στις 06 Οκτωβρίου 2013 μέσω των δικτύων MBS, Tokyo MX, BS11 και Animax, με το τελευταίο επεισόδιο να προβάλλεται στις 29 Μαρτίου 2014. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει προβληθεί ένα ova που σχετίζεται με τον κύκλο αυτό, αλλά αν κρίνω από το παρελθόν, θα πρέπει να περιμένουμε για ένα ακόμα.






ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Μετά την ήττα της ομάδας στο καλοκαιρινό πρωτάθλημα, οι παίκτες του Seirin προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να προετοιμαστούν για το Winter Cup, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία αθλητικά γεγονότα της Ιαπωνίας. Ο καθένας από αυτούς πρέπει να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες δυνατότητές του, αλλά και να ξεκλειδώσει εκείνες που υπάρχουν μέσα του και ίσως να μην το γνωρίζει καν. Άλλωστε, στο νέο αυτό πρωτάθλημα, έχουν να αντιμετωπίσουν ξανά τους παίκτες της "Generation of Miracles" και σε ορισμένες περιπτώσεις, να πάρουν το αίμα τους πίσω και να αποδείξουν πως ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι ξεχωριστός, αρκεί να το προσπαθήσει. Ουσιαστικά, στην season αυτή, βλέπουμε την προετοιμασία της ομάδας του Seirin και τα εισαγωγικά ματς προκειμένου να περάσουν στο Winter Cup, αλλά και 2 αγώνες του βασικού πρωταθλήματος. Ο ένας είναι αγώνας ρεβάνς ενώ ο άλλος, αντιμετώπιση ενός νέου αντιπάλου από την "Generation of Miracles", αλλά και ορισμένων προσωπικών δαιμόνων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ 2η SEASON:
- Όπως είχαμε πει και κατά την ανάλυση της προηγούμενης season, το anime αυτό -όπως και κάθε sports theme anime- χαρακτηρίζεται από μια κάποια υπερβολή. Έλα όμως που όχι απλά την γουστάρουμε, την επιζητούμε κιόλας. Σίγουρα ορισμένα πράγματα από αυτά που βλέπουμε δεν γίνονται ή τουλάχιστον, όχι σε αυτή την έκταση που παρουσιάζονται εδώ, αλλά θέλουμε και γουστάρουμε το παραμύθι. Άλλωστε, είναι ένα από τα στοιχεία εκείνα που εντείνουν την δράση και την αγωνία και καθιστούν το όλο σύνολο ξεχωριστό και σε καμία περίπτωση, βαρετό.
- Μπορεί να έχουμε λιγότερους αγώνες, αλλά σ' αυτούς τους οποίους παρακολουθούμε, βλέπουμε πως έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα. Ουσιαστικά, είναι σαν τα ματς να εξελίσσονται σε κανονικούς χρόνους κι εμείς, παθαίνουμε πολλαπλά εγκεφαλικά από επεισόδιο σε επεισόδιο, μέχρι να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του κάθε αγώνα. Φυσικά, αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που δεν μας επιτρέπει να βαρεθούμε και που αποτελεί τον ορισμό του cliffhanger, διατηρώντας την αγωνία μας στα ύψη κάθε βδομάδα και μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του κάθε κύκλου.
- Μου άρεσε τρελά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στους χαρακτήρες. Και η εξέλιξη αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τις αγωνιστικές τους ικανότητες, αλλά με την ευρύτερη συμπεριφορά τους. Έχουμε πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτών για το πως ήταν στο παρελθόν, πως εξελίχθηκαν ώστε να γίνουν αυτό που είναι σήμερα, τι πραγματικά επιζητεί ο καθένας τους και τελικά, το που μπορεί να βρεθεί στο μέλλον, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρει και τις επιλογές που θα κάνει.
- Η συγκεκριμένη season είναι η απόδειξη του ότι όλοι μας χάνουμε κάποια στιγμή το δρόμο μας και ότι μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο να τον ξαναβρούμε, ώστε να μπούμε σε αυτόν και να τον ακολουθήσουμε. Καμιά φορά, χρειαζόμαστε κάποια κίνητρο, την σωστή ώθηση, έναν φίλο που θα μας χτυπήσει την πλάτη και θα μας θυμίσει ποιοι είμαστε και γιατί ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Καμιά φορά, μπορεί να χάσουμε το φως που μας καθοδηγεί όμως αν το επιτρέψουμε, πάντα μπορεί να βρεθεί κάποιος να το ανάψει ξανά για εμάς.
- Ουσιαστικά δεν υπάρχει απόλυτα κακός χαρακτήρας στη σειρά αυτή και το στοιχείο αυτό, αν και κλασσικό στην Ιαπωνική αυτή τέχνη, είναι κάτι που πάντα απολαμβάνω. Είναι το στοιχείο εκείνο που με κάνει να αντιπαθώ κάποιους χαρακτήρες, δεν μπορώ ωστόσο να τους μισήσω. Είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει την ιστορία πιο ρεαλιστική και ανθρώπινη, που μας επιτρέπει να ταυτιστούμε και να δούμε πως κάθε νόμισμα, έχει δύο όψεις, το ίδιο και οι άνθρωποι αφού μέσα στον καθένα ζει τόσο το καλό, όσο και το κακό.
- Γενικά, όπως και στην προηγούμενη season, υπάρχει μια ισορροπία στο σύνολο του anime. Το σχέδιο είναι πολύ καλό και γεμάτο δυναμισμό, η μουσική είναι πάρα πολύ και γεμάτη νεύρο, ενώ η ιστορία χαρακτηρίζεται από πάρα πολλή ένταση η οποία, ωστόσο, φροντίζει να ρίχνει τους ρυθμούς της στα ενδιάμεσα των αγώνων, επιτρέποντας στους ήρωες να χαλαρώσουν, αλλά όχι μόνο σε εκείνους. Το αίσθημα αυτό το έχουμε κι εμείς ανάγκη, όσο και η ίδια η ιστορία για να μπορέσει να αναπνεύσει.

ΤΟ OST ΤΗΣ 2ης SEASON:
Για τα μουσικά θέματα της 2ης season, συνεργάστηκαν 4 διαφορετικοί συνθέτες και πιο συγκεκριμένα οι GRANRODEO, OLDCODEX, Kensho Ono και Yoshihiro Ike. Το διπλό αυτό cd κυκλοφόρησε 14 Μαίου 2014, με το πρώτο να αποτελείται από 27 τραγούδια και το δεύτερο από 28, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών τίτλων έναρξης και κλεισίματος, με το μουσικό του ύφος να κινείται στα ίδια έντονα, ηλεκτρονικά, ποπ μονοπάτια των προηγούμενων δίσκων. Επίσης, όπως στην 1η season, έτσι και στην δεύτερη, είχαμε 2 opening και 2 ending themes. Τα opening themes ήταν τα "The Other Self" και το "Hengen Jizai no Magical Star" των GRANRODEO. Τα ending themes ήταν τα "WALK" των OLDCODEX και "FANTASTIC TUNE" του Kenshō Ono. Να σημειώσουμε ότι έχουν κυκλοφορήσει και αρκετά solo albums και mini cds τα οποία είναι βασισμένα πάνω στους χαρακτήρες της σειράς.

Kuroko no Basuke Season 2 - 1st Opening



Kuroko no Basuke Season 2 - 1st Opening Full Song



Kuroko no Basuke Season 2 - 1st Ending



Kuroko no Basuke Season 2 - 1st Ending Full Song



Kuroko no Basuke Season 2 - 2nd Opening




Kuroko no Basuke Season 2 - 2nd Opening Full Song



Kuroko no Basuke Season 2 - 2nd Ending



Kuroko no Basuke Season 2 - 2nd Ending Full Song



ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ:
Δεδομένου ότι το manga ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου -αν και τον Δεκέμβριο θα δημοσιευτεί στο περιοδικό "Jump" ένα μικρό, τιμητικό extra-, η παραγωγή μπορεί να προχωρήσει σε μια 3η season η οποία και θα ολοκληρώσει την ιστορία του Kuroko και της παρέας του. Κι αν κι εμείς οι fans το είχαμε σίγουρο, επίσημα επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο καιρό. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως η 3η και τελευταία season θα βγει στον αέρα τον  Οκτώβριο του 2014, όμως πλέον είναι οριστικό πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρις τις αρχές του 2015 και πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο. Τουλάχιστον, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η αναμονή αξίζει τον κόπο και πως τον χειμώνα, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, γεμάτες ένταση, αγωνία, αλλά και πολύ συγκίνηση.