Το πρώτο official trailer της νέας ταινίας του Tim Burton με τίτλο, "Big eyes" είναι εδώ και πραγματικά, κλέβει τις εντυπώσεις, προετοιμάζοντάς μας για μια παραγωγή που φαίνεται να έχει όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται για να γίνει μεγάλη επιτυχία και γιατί όχι, να κατακτήσει τα Oscars.
Η ιστορία εξελίσσεται τη δεκαετία του 1950 και του 1960, και αφηγείται την αληθινή ιστορία της Margaret Keane που έπεσε θύμα του ίδιου της του συζύγου, ο οποίος την κλείδωνε στη σοφίτα και την ανάγκαζε να ζωγραφίζει, για να εκμεταλλεύεται στη συνέχεια τα έργα της, τα οποία παρουσίαζε ως δικά του. Μετά το διαζύγιό τους, ακολούθησε δικαστική διαμάχη για την απόκτηση των δικαιωμάτων των έργων, τα οποία απεικόνιζαν γυναίκες και παιδιά με μεγάλα θλιμμένα μάτια.
Οι πρώτοι που ήταν υποψήφιοι για τους δύο κεντρικούς ρόλους ήταν η Kate Hudson κι ο Thomas Haden Church. Αυτοί αντικαταστάθηκαν με τη Reese Witherspoon και τον Ryan Reynolds, ώσπου κι αυτοί με τη σειρά τους εγκατέλειψαν για να πάρουν τις θέσεις τους τελικά η Amy Adams -που ίσως φέτος να καταφέρει να κερδίσει επιτέλους το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι- και ο Christoph Waltz.
Αντίθετα με τις συνήθειες του Tim Burton, αυτή τη φορά επέλεξε ηθοποιούς με τους οποίους δεν είχε ξαναδουλέψει, ενώ οι σεναριογράφοι Scott Alexander και Larry Karaszewski έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον Burton σε μια ακόμα βιογραφική ταινία, στο "Ed Wood".