Αυτό είναι το ξένο εξώφυλλο -που υποθέτω πως θα διατηρηθεί και στην ελληνική έκδοση- του νέου βιβλίου της Victoria Hislop με τίτλο, "The Sunrise", που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου στο εξωτερικό και πολύ πιθανόν, εντός του έτους στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η υπόθεση με δυο λόγια:
Το καλοκαίρι του 1972, η Αμμοχώστος στην Κύπρο είναι το πιο επιθυμητό θέρετρο στη Μεσόγειο, μια πόλη λουσμένη στη λάμψη της καλής τύχης. Ένα φιλόδοξο ζευγάρι είναι έτοιμο να ανοίξει το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο του νησιού, όπου Έλληνες και Τουρκοκύπριοι να συνεργάζονται αρμονικά. Δύο γειτονικές οικογένειες, οι Γεωργίου και οι Özkans, βρίσκονται ανάμεσα στους πολλούς που μετακόμισαν στην Αμμόχωστο για να ξεφύγουν από τα χρόνια της αναταραχής και της εθνικής βίας που υπήρχε οπουδήποτε αλλού στο νησί. Αλλά κάτω από το προσωπείο της πόλης της αίγλης και της επιτυχίας πρόσοψη της πόλης της αίγλης και της επιτυχίας, η ένταση αναπτύσσεται.
Όταν ένα ελληνικό πραξικόπημα βυθίζει το νησί στο χάος, η Κύπρος αντιμετωπίζει μια καταστροφική σύγκρουση. Η Τουρκία εισβάλλει στο νησί προκειμένου να προστατέψει την τουρκοκυπριακή μειονότητα και η Αμμόχωστος είναι ανυπεράσπιστη. Σαράντα χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνουν τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους και εγκαταλείπουν την πόλη προσπαθώντας να γλιτώσουν από τους εκπαιδευμένους στρατιώτες. Στην ερημωμένη πόλη, μόνο δύο οικογένειες παραμένουν. Αυτή είναι η ιστορία τους.