Έπειτα από κάποια αδιευκρίνιστα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη της οικογένειά του και τους συναδέλφους του.
Γνωστός τόσο από τις θεατρικές όσο και τις τηλεοπτικές του δουλειές, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος έχαιρε της εκτίμησης και της αγάπης των ανθρώπων του χώρου. Τα τελευταία χρόνια τον βλέπαμε να κάνει συχνές εμφανίσεις στις σειρές μυστηρίου του Πάνου Κοκκινόπουλου, ενώ η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά ήταν η συμμετοχή του στην σειρά "Steps" στον ΑΝΤ1.
Η είδηση θανάτου του έγινε γνωστή από τη σύζυγο του ηθοποιού, όταν τηλεφώνησαν από γνωστό τηλεοπτικό κανάλι για να του προτείνουν συνεργασία. Διακριτικά και χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, η σύζυγός του ενημέρωσε τους υπευθύνους του καναλιού πως ο Δημήτρης Γιαννόπουλος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και πως η οικογένεια επιθυμεί τα Μέσα να διατηρήσουν εξίσου διακριτική στάση και να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους, εξού και δεν θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία της κηδείας τους.
Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια και τους φίλους του αγαπημένου ηθοποιού.