Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ακριβώς τη στιγμή που η καριέρα της Χλόης αρχίζει να απογειώνεται, ο Μπένετ θα έδινε τα πάντα για να τη δει να χαλαρώνει έστω και λίγο, ώστε να μπορέσει να απολαύσει επιτέλους μερικές ώρες μαζί της. Εκείνη όμως αρνείται πεισματικά να θυσιάσει χρόνο από τη δουλειά της για χάρη του.
Ο Μπένετ, ξέροντας ότι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αποφασίζει ότι η τέλεια λύση για τα προβλήματά τους είναι τρεις εβδομάδες διακοπές στη νότια Γαλλία. Μόνο που τα πράγματα μ’ αυτούς τους δύο ποτέ δεν είναι απλά…
Η Χλόη Μιλς και ο Μπένετ Ράιαν, οι πρωταγωνιστές του βιβλίου "Όμορφο Κάθαρμα", συνεχίζουν την άγρια, παθιασμένη σχέση τους έρωτα και μίσους –και την προχωρούν στο επόμενο επίπεδο.

Προσωπική άποψη:
Ξέρω πως η πλειοψηφία των φίλων αναγνωστών που διάβασε το "Όμορφο κάθαρμα", ενθουσιάστηκε μαζί του και περίμενε με αγωνία να κυκλοφορήσει η συνέχεια η οποία και ακούει στο όνομα, "Όμορφη σκύλα". Βέβαια, αυτή τη φορά, η Χλόη και ο Μπένετ επιστρέφουν με μια ερωτική νουβέλα και όχι ένα μυθιστόρημα, πράγμα που αυτόματα περιορίζει την ποσότητα, αλλά όχι την απόλαυση. Γιατί αυτοί οι δύο είναι εξίσου απολαυστικοί είτε διαβάζεις ένα μικρό, είτε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας τους η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα, μα θα πρέπει να περιμένουμε το κοντινό μέλλον προκειμένου να εκδοθούν και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς, κάποια εκ των οποίων αφορούν το λατρεμένο ζευγάρι που δοκιμάζει, κάποιες φορές, τις αντοχές και τα όριά μας.

Έχει περάσει, λοιπόν, ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που ο Μπένετ και η Χλόη έγιναν κι επίσημα ζευγάρι, με την μεταξύ τους σχέση να μοιάζει να δουλεύει παραπάνω από καλά, με την σεξουαλική ένταση ανάμεσά τους να μην έχει μειωθεί στο ελάχιστο και την ρουτίνα, να μην έχει καταφέρει να τους αγγίξει. Οι επαγγελματικές τους, όμως, υποχρεώσεις -ειδικά τώρα που ετοιμάζονται να ανοίξουν τα νέα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη και να μετακομίσουν και οι ίδιοι εκεί- είναι τόσες πολλές που δεν τους επιτρέπουν να έχουν στη διάθεσή τους, όσο χρόνο επιθυμούν στην πραγματικότητα να αφιερώσουν ο ένας στον άλλο. Αυτή είναι μια κατάσταση την οποία ακόμα προσπαθούν να μάθουν πως να διαχειρίζονται, αλλά και πως να ισορροπήσουν την καθημερινότητά τους. Μέχρι που ο Μπένετ προτείνει στην Χλόη μια ρομαντική απόδραση στην Γαλλία, για ν' ανταμείψουν τους κόπους τους. Μια απόδραση που μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα.

Σίγουρα, η "Όμορφη σκύλα", δεν είναι τόσο καθηλωτική όσο το "Όμορφο κάθαρμα" κι αυτό γιατί ξέρεις πως πλέον όλα είναι καλά ανάμεσα στην Χλόη και τον Μπένετ, άσχετα με το ζόρι τους να ενσωματώσουν το πάθος και την επιθυμία που νιώθουν ο ένας για τον άλλο, μέσα στην καθημερινότητά τους. Από την άλλη, βέβαια, αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει την ιστορία τους πιο ρεαλιστική και επιτρέπει ακόμα πιο εύκολα στον αναγνώστη να ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές, αφού λίγο έως πολύ, όλοι μας έχουμε βιώσει μια παρόμοια κατάσταση, κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ωστόσο, η νουβέλα αυτή είναι άκρως απολαυστική, ερωτική, τολμηρή αλλά χωρίς να γίνεται χυδαία και το κυριότερο, είναι σύγχρονη. Είναι η ωμή αποτύπωση των σύγχρονων σχέσεων, του δυναμικού άντρα που μπορεί και θέλει να συνυπάρχει με μια εξίσου δυναμική γυναίκα κι αυτό γιατί, στις μέρες μας, δεν υπάρχουν στεγανά και κανόνες και αυτό, είναι κάτι που η Χλόη και ο Μπένετ το ξέρουν καλά, εξού και τους αγαπάμε.
Βαθμολογία 8,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Christina Lauren
Μεταφραστής: Ρένα Χατχούτ
Εκδόσεις: Κεστός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2014
Αρ. σελίδων: 168
ISBN: 978-960-461-631-2