"People may say I can’t sing, but no one can ever say I didn’t sing"

Μπορεί να μην έχει ολοκληρώσει ακόμα τα γυρίσματα της κινηματογραφικής βιογραφίας του Lance Armstron, όμως ο Stephen Frears έχει ανακοινώει ήδη το επόμενη project του το οποίο και θα έχει τίτλο "Florence". Η ταινία θα αφηγείται τη ζωή της Florence Foster Jenkins, μιας πλούσιας κληρονόμου η οποία πέρασε όλη της τη ζωή λατρεύοντας την όπερα και ευελπιστώντας να μπορέσει να δει τον εαυτό της πάνω στη σκηνή, πράγμα εντελώς αδύνατον αφού η ίδια ήταν παράφωνη μέχρι εκεί που δεν παέι άλλο. Βέβαια, η Florence -που είχε ηχογραφήσει κατά την διάρκεια της ζωή της 5 ολόκληρους δίσκους 78 στροφών με κλασσικές άριες-, πίστευε πως η φωνή της ήταν υπέροχη, μια ψευδαίσθηση που επιμελώς συντηρούσε και ο σύντροφός της, St Clair Bayfiel, ο οποίος μάλιστα οργάνωσε και κονσέρτο στο Carnegie Hall το 1944, έναν μόλις μήνα πριν τον θάνατο της Florence από φυσικά αίτια.


Ο Frears δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα με την επιλογή του αυτή, αφού μάλλον κυμαίνεται στα γνώριμα καλλιτεχνικά του πλαίσια, ωστόσο η ζωή της Florence δίνει αρκετά καλό υλικό προς αξιοποίηση, οπότε μπορούμε αν έχουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Αν αναλογιστούμε δε πως το πρωταγωνιστικό δίδυμο έχει ήδη βρεθεί, με την πρωταγωνίστρια να κόβει την ανάσα σε κάθε της εμφάνιση, η επιτυχία είναι μάλλον αναμενόμενη. Πρωταγωνιστές, λοιπόν, οι Meryl Streep και Hugh Grant, στους ρόλους της Florence και του Bayfiel αντίστοιχα. Το σενάριο υπογράφει ο Nicholas Martin, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ένδειξη -προς το παρόν- για το αν θα επιλέξει να βασιστεί σε κάποιο από τα τέσσερα θεατρικά έργα που γράφτηκαν στο παρελθόν, εμπνευσμένα από τη ζωή της Florence.

Κι αν θέλετε ν' ακούσετε την Florence να "εκτελεί" Strauss (στα 5 μέτρα...), μπορείτε ν' ακούσετε την παρακάτω σπάνια ηχογράφησή της: