"Ο χείμαρρος του θανάτου" των Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

Καθώς δύο φίλες κάνουν πεζοπορία στην οροσειρά του τριγώνου της περιοχής Γέμτλαντ στη βόρεια Σουηδία, φτάνουν σε μια μακάβρια ανακάλυψη: ένα σκελετωμένο χέρι που ξεπροβάλλει από το έδαφος.
Την υπόθεση αναλαμβάνουν οι αστυνομικές αρχές και η ομάδα του Σεμπάστιαν Μπέργκμαν. Οι έρευνες αποκαλύπτουν έναν τάφο όπου είναι θαμμένοι έξι άνθρωποι, δύο εξ αυτών παιδιά. Η ταυτοποίηση των νεκρών αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Οι δύο είναι ένα ζευγάρι Ολλανδών που είχαν δηλωθεί εξαφανισμένοι από το φθινόπωρο του 2003. Για τους υπόλοιπους τέσσερις, όμως, δεν υπάρχει κανένα απτό στοιχείο. Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη όταν ο Μπέργκμαν και η ομάδα του διαπιστώνουν ότι εμπλέκεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Παράλληλα, ένας δημοσιογράφος ερευνά την εξαφάνιση δύο Αφγανών προσφύγων που εκκρεμεί από το 2003. Σκαλίζοντας την υπόθεση, διαπιστώνει πως το γεγονός είχε αποσιωπηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Ο Μπέργκμαν και η ομάδα του θα αγνοήσουν τις άνωθεν εντολές και θα συνεχίσουν να διερευνούν την υπόθεση, για να ανακαλύψουν στο τέλος μια δαιδαλώδη συνωμοσία.

"Το πρώτο τηλεφώνημα από τον παράδεισο" του  Mitch Albom

Μια φθινοπωρινή μέρα, τα τηλέφωνα στη μικρή πόλη Κόλντγουοτερ του Μίσιγκαν αρχίζουν να χτυπούν. Οι άνθρωποι που τηλεφωνούν είναι αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή και λένε ότι καλούν από τον παράδεισο.
Την ίδια αυτή μέρα, ο Σάλι Χάρντινγκ βγαίνει από τη φυλακή, όπου είχε μπει για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, η γυναίκα του πέθανε. Επιστρέφει στο σπίτι του με την ελπίδα να ξαναφτιάξει τη ζωή του με τον γιο του. Αντί γι’ αυτό, βρίσκει τους πάντες αναστατωμένους με τα τηλεφωνήματα από τον παράδεισο. Καθώς αυτά όλο και πληθαίνουν, άνθρωποι συρρέουν από παντού για να δουν από κοντά το θαύμα.
Όταν ο γιος του αρχίζει να κουβαλάει συνεχώς πάνω του ένα πλαστικό τηλέφωνο περιμένοντας τη μητέρα του να τον καλέσει, ο Σάλι αποφασίζει να αντιδράσει, αποδεικνύοντας ότι το φαινόμενο του Κόλντγουοτερ δεν είναι παρά μια απάτη. Είναι όμως; Ή μήπως πρόκειται για το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου;
Μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της σχέσης που μας συνδέει με τους αγαπημένους μας που δεν μπορούμε να δούμε.

"Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις" του Άκη Πετρετζίκη

Ένας σεφ, ο Άκης Πετρετζίκης, και μία υποστηρικτική ομάδα 30 ατόμων ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας μας παρουσιάζουν ένα βιβλίο μαγειρικής πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει!
12 θεματικές ενότητες, 150 βασικές συνταγές, 400 συμπληρωματικές και περισσότερες από 450 φωτογραφίες υπόσχονται να απογειώσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις!



 
"Το ημερολόγιο της Λότα (Βιβλίο 2): Ένας για όλους και όλοι για έναν" των Alice Pantermüller & Daniela Kohl

Την προηγούμενη εβδομάδα η Βερενίκη φον Μπέντεκερ ίδρυσε μια κοριτσίστικη συμμορία, τις ΓΚΛΑΜΟΥΡ-ΓΚΕΡΛΣ. Σχεδόν όλα τα κορίτσια της τάξης είναι μέλη, εκτός από μένα και την καλύτερή μου φίλη, τη Σαγιέν. Διότι εμείς τις λέμε ΜΑΝΤΡΙ-ΓΚΕΡΛΣ.
Άλλωστε, από σήμερα εγώ και η Σαγιέν έχουμε τη δική μας συμμορία. ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ! Επειδή, όμως, ολόκληρη συμμορία δεν μπορεί να έχει μόνο δύο μέλη, βάλαμε και τον Πάουλ με το δεντρόσπιτό του. Αλλά δυστυχώς, εκτός από τις ΜΑΝΤΡΙ-ΓΚΕΡΛΣ έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τους Ρόκερ. Θα καταφέρουμε να τους εξοντώσουμε με την ινδική φλογέρα μου; Ή θα συμβούν κι άλλα αλλόκοτα πράγματα;



"Beatles: Η γέννηση ενός θρύλου" του Mauri Kunnas

Η συναρπαστική ιστορία του διασημότερου συγκροτήματος όλων των εποχών στα πρώτα δειλά του βήματα. Από τα παιδικά χρόνια στο Λίβερπουλ έως τα στούντιο της Άμπι Ρόουντ όπου ηχογράφησαν τα πρώτα τους σινγκλ. Η ιστορία των Beatles είναι μια ιστορία που έχει χιλιοειπωθεί. Ποτέ, όμως, με τόσο τρελό και αστείο τρόπο.