Interstellar
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 169'

Η περίληψη:
Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα. Μια ομάδας εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.



Deux jours, une nuit - Δύο ημέρες, μία νύχτα
Δραματική
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Η Sandra έχει ένα δύσκολο δρόμο μπροστά της και μία πολύ στενή διορία. Έχει μόλις ένα σαββατοκύριακο για να συναντήσει τους συνάδελφους της και να τους ζητήσει να απαρνηθούν τον μπόνους μισθό τους, ώστε αυτή να μείνει στη δουλειά. Μόνη βοήθεια, ο σύζυγος της.



Vi ar bast! - We are the best!
Δραματική
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Στοκχόλμη, δεκαετία του 1980. Η Bobo, η Klara και η Hedvig είναι τρεις κολλητές στην εφηβεία των 12 και 13ών, που αρνούνται να συμμετέχουν σε οτιδήποτε κάνουν οι συμμαθητές τους. Οι άλλες κοπέλες νιώθουν προσβεβλημένες από τη συμπεριφορά τους, ενώ τα αγόρια δεν δείχνουν ενδιαφέρον για το πανκ στιλ τους. Γίνονται, δε, ακόμα λιγότερο ελκυστικές όταν ξεκινούν το δικό τους συγκρότημα. Το μυστικό είναι ότι οι γονείς τους δεν είναι οι καλύτεροι που θα τύχαιναν σε μια γυναίκα τόσο ευαίσθητης ηλικίας.



Blue ruin - Τα ερείπια είναι πάντα θλιμμένα
Θρίλερ
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Ο Dwight είναι άστεγος, ζει στο Μέρυλαντ μαζεύοντας κονσερβοκούτια απ` όπου βρει, ανοίγοντας σπίτια για να κάνει ένα μπάνιο, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια. Το αυτοκίνητό του, μια μπλε Πόντιακ, είναι το σπίτι του, ένα σκουριασμένο σιδερένιο κουτί γεμάτο τρύπες από σφαίρες. Όταν ο Dwight βρει μπροστά του την αστυνομία δεν θα εκπλαγεί, μόνο που οι αρχές δεν τον αναζητούν για τις παρανομίες του, αλλά για να τον ενημερώσουν ότι ο άνθρωπος που 20 χρόνια νωρίτερα δολοφόνησε τους γονείς του, βγήκε από τη φυλακή. Πανικόβλητος, ο Dwight ξεκινά ένα οδοιπορικό εκδίκησης, μόνο που αποδεικνύεται ανίκανος να το φέρει σε πέρας.



The battery
Τρόμου
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Δύο πρώην παίχτες του μπέϊζμπολ, ο Ben και ο Mickey, διασχίζουν άσκοπα έναν ερημικό δρόμο της Νέας Αγγλίας. Ακολουθούν τα μονοπάτια μες στα δάση για να αποφύγουν τα αιμοβόρα ζόμπι που φρουρούν τις πάλαι ποτέ πολύβουες πόλεις. Για να επιζήσουν πρέπει να ξεπεράσουν τις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητές τους. Ο Ben, από τη μία, έχει ενστερνιστεί τον άγριο νομαδικό τρόπο ζωής, ενώ ο Mickey, απ' την άλλη, αδυνατεί να δεχθεί τη σκληρή πραγματικότητα του νέου κόσμου, αρνείται να συμμετάσχει στα βίαια παιχνίδια του Ben και αναπολεί τις ανέσεις που κάποτε ήταν δεδομένες: ένα κρεβάτι, ένα κορίτσι κι ένα ασφαλές μέρος για να μείνει. Όταν οι δύο άντρες ακούν μια ραδιοφωνική μετάδοση από μια ασφαλή, καλά προστατευμένη κοινωνία, ο Mickey δεν θα σταματήσει μέχρι να τη βρει και να εγκατασταθεί εκεί, ακόμα κι αν είναι σαφές ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος.



The drop - Η συγκάλυψη
Αστυνομική
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Ο μπάρμαν από το Μπρούκλιν, Bob Saginowski, εργάζεται σε στέκι κακοποιών, υπό τη διεύθυνση του ξάδελφου του, Marv, στο οποίο το παράνομο χρήμα δίνει και παίρνει. Όταν σώζει από σίγουρο θάνατο ένα κουταβάκι πιτ-μπουλ και γνωρίζει τη Nadia, μια μυστήρια κοπέλα με ερωτηματικά επί του ιστορικού της, η ζωή του μοιάζει να παίρνει θετική τροπή. Όμως, είναι ήδη μπλεγμένος σε μια ληστεία που πήγε στραβά και βρίσκεται να σκάβει το σκοτεινό παρελθόν της γειτονιάς του.



Big hero 6 - Οι Υπερέξι
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Ο ταλαντούχος στη ρομποτική Hiro Hamada βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εγκληματικής συνομωσίας που λαμβάνει χώρα στην υψηλής τεχνολογίας πόλη του Σαν Φρανσόκιο. Με τη βοήθεια του πιστού του ρομπότ Baymax, ο Hiro ενώνει τις δυνάμεις του με μια μάλλον απρόθυμη ομάδα που μάχεται για πρώτη της φορά το έγκλημα και με μόνη αποστολή το να σώσουν την πόλη.