Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, απονεμήθηκαν τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2014. Ο θεσμός ήδη μετράει 16 χρόνια, και σκηνοθέτης της 16ης διοργάνωσης ανέλαβε για 11η χρονιά ο Γιάννης Κακλέας, ενώ ένας από τους παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος.

Το πρώτο βραβείο φωτισμού απονεμήθηκε στην Ελευθερία Ντεκώ για την παράσταση "Συρανό ντε Μπερζεράκ", το δεύτερο στον Λευτέρη Παυλόπουλο για το "Δεκαήμερο" και το τρίτο στον Χρήστο Τζιόγκα για το "Κουρδιστό Πορτοκάλι".

Το πρώτο βραβείο μουσικής σύνθεσης παρέλαβε η Ευανθία Ρεμπούτσικα για την παράσταση "Συρανό ντε Μπερζεράκ", το δεύτερο ο Κωστής Μαραβέγιας για τον "Φιλάργυρο" και το τρίτο ο Άγγελος Τριανταφύλλου για το "Δεκαήμερο".

Το πρώτο βραβείο ενδυματολογίας πήρε η Ντένη Βαχλιώτη για την παράσταση "Ψύλλοι στ’ αυτιά", το δεύτερο η Εύα Νάθενα για το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" και το τρίτο η Ντένη Βαχλιώτη για το "Μερικοί το προτιμούν καυτό".

Το πρώτο βραβείο σκηνογραφίας πήρε ο Μανόλης Παντελιδάκης για την παράσταση "Ψύλλοι στ’ αυτιά", το δεύτερο βραβείο πήραν οι Γ. Γαβαλάς - Γ. Μουρίκης για το "Μερικοί το προτιμούν καυτό" και το τρίτο, πάλι ο Μανόλης Παντελιδάκης για το "Συρανό ντε Μπερζεράκ".

Το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου πήρε η Ιωάννα Παππά για την παράσταση "Αλεπούδες", το δεύτερο απέσπασε η Κάτια Δανδουλάκη για το "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" και το τρίτο η Άννα Μάσχα για την "Τίρζα".

Το πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου πήρε ο Άρης Σερβετάλης για το "Κουρδιστό Πορτοκάλι", ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος το δεύτερο για το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" και το τρίτο ο Δημήτρης Λάλος για τις "Αλεπούδες".

Στην κατηγορία "Συγγραφέας Νεοελληνικού Έργου" βραβεύτηκε η Ελένη Γκασούκα για το έργο "Εγώ, η Γωγώ".

Το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας πήρε ο Γιάννη Κακλέα για το "Κουρδιστό πορτοκάλι", το δεύτερο στον Νίκο Καραθάνο για το "Δεκαήμερο" (ο κ. Καραθάνος είπε χαρακτηριστικά ότι το βραβείο δεν ανήκει σ' αυτόν, αλλά στους ηθοποιούς και τους συντελεστές) και το τρίτο στο Σταμάτη Φασουλή για το "Μερικοί το προτιμούν καυτό".  


Το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης δόθηκε στο "Κουρδιστό πορτοκάλι" (το παρέβαβε η κ. Παπαπαναγιώτου), το δεύτερο στον "Πουπουλένιο" (το παρέλαβε ο θεατρικός επιχειρηματίας Κ. Παυλάκης) και το τρίτο στο "Δεκαήμερο" (το παρέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης).