Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Σάρα Ντίλον έχει μόλις εγκαταλείψει τον άπιστο πρώην της και μετακομίζει στη Νέα Υόρκη για να ζήσει επιτέλους λίγο πάθος χωρίς δεσμεύσεις.
Η γνωριμία της με έναν ακαταμάχητο σέξι Βρετανό σε κάποιο κλαμπ, όμως, δίνει μια απρόβλεπτα καυτή τροπή στα σχέδιά της...
Όλη η Νέα Υόρκη γνωρίζει ότι ο Μαξ Στέλαρ έχει πάθος με τις γυναίκες. Το «κακό παιδί» της Γουόλ Στριτ έχει εξασφαλίσει πολλές κατακτήσεις, όμως μόνο όταν θα γνωρίσει τη Σάρα –κι εκείνη θα τον αφήσει να τη φωτογραφίσει σε ιδιαίτερες στιγμές– θα αρχίσει να αναρωτιέται μήπως υπάρχει και γι’ αυτόν μια γυναίκα έξω από την κρεβατοκάμαρα.
Οι ερωτικές συναντήσεις τους εκτυλίσσονται πάντα σε μέρη όπου θα μπορούσε να τους δει οποιοσδήποτε. Ωστόσο, εκείνο που φοβίζει τη Σάρα περισσότερο από το να εκτεθεί δημόσια είναι να επιτρέψει στον Μαξ να την πλησιάσει πραγματικά.

Προσωπική άποψη:
Μετά το "Όμορφο Κάθαρμα" και την "Όμορφη Σκύλα", οι εκδόσεις Κεστός φέρνουν στην Ελλάδα το τρίτο βιβλίο της ερωτικής σειράς της Christina Lauren το οποίο, όπως αποδείχθηκε, ήταν καλύτερο και πιο απολαυστικό, πέραν πάσης προσδοκίας. Αποτελώντας επί της ουσίας ένα spin off της αρχικής ιστορίας των Μπένετ και Χλόη, αξιοποιώντας χαρακτήρες που ναι μεν έκαναν κάποιο πέρασμα στα προηγούμενα δύο βιβλία χωρίς ωστόσο να έχουν κεντρικό ρόλο, και παρά που οι επεμβάσεις τους ήταν σωτήριες και καθοριστικές, ο "Όμορφος Ξένος" καταφέρνει όχι μόνο ν' αφήσει στην άκρη της όποιες αδυναμίες μπορεί να παρουσίαζε το "Κάθαρμα", αλλά και να το ξεπεράσει, τόσο σε λογοτεχνικό επίπεδο, όσο και ως προς το ευρύτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ιστορία. Γιατί, ναι, ο "Ξένος" έχει αυτό το κάτι που δεν σου επιτρέπει να τον αφήσεις από τα χέρια σου.

Η Σάρα, η καλύτερη φίλη της Χλόη, αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση του Μπένετ και να αναλάβει τη θέση της οικονομικής διευθύντριας στα νέα γραφεία της εταιρείας του στη Νέα Υόρκη. Αυτό θα της επιτρέψει όχι μόνο το να βρίσκεται κοντά στους φίλους της, αλλά να φύγει από το Σικάγο και την προβληματική της σχέση στην οποία είχε θαφτεί εδώ κι έξι χρόνια. Αποφασισμένη ν' αλλάξει ζωή και να μην επιτρέψει σε κανέναν άντρα να της φερθεί όπως ο Άντι, η Σάρα γνωρίζει τυχαία σ' ένα κλαμπ έναν γοητευτικό Βρετανό με τον οποίο καταλήγει να κάνει σεξ. Σύντομα θ' ανακαλύψει πως ο ξένος της, όχι μόνο δεν είναι τυχαίος, αλλά πως είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ονόματα στην Γουόλ Στριτ και διάσημος γυναικοκατακτητής. Όμως ο Μαξ, στο πρόσωπο της Σάρα βλέπει μια μυστηριώδη, γοητευτική γυναίκα που δεν έχει καμία σχέση με όσες έχει γνωρίσει ως σήμερα και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβει μέσα της. Ανάμεσά τους ξεκινά μια ιδιαίτερη σχέση που ανάμεσα στο πάθος και στον κίνδυνο της αποκάλυψης, υποβόσκει εκείνος της παράδοσης.

Όσο το σκέφτομαι, νομίζω πως το βασικό πλεονέκτημα που έχει ο "Ξένος" συγκριτικά με το "Κάθαρμα", είναι πως η συγγραφή του ξεκίνησε ευθύς εξ' αρχής με το σκεπτικό και την φιλοσοφία της έντυπης έκδοσης και όχι με εκείνη του fanfiction. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να έχουμε ένα κείμενο πιο ολοκληρωμένο, πιο άρτια δομημένο, με καλύτερη εξελικτική πορεία, σαφέστατα πιο ενδιαφέρουσα και καλοδουλεμένη, με καλύτερο ψυχογράφημα χαρακτήρων και αρκετά πιο περίπλοκο από εκείνο των Μπένετ και Χλόη, ένα κείμενο πιο μεστό και καλογραμμένο. Επιλέγοντας να ξεπεράσει κάποιες ταπεινές και σεμνές γραμμές -χωρίς αυτό να σημαίνει πως το "Κάθαρμα" ήταν πουριτανικό, κάθε άλλο-, η Lauren πηγαίνει την ιστορία της αυτή τη φορά, ένα βήμα παραπέρα, εξερευνώντας τα ερωτικά σύνορα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, μέσα από μια διαφορετική σκοπιά, εκείνη που ναι μεν είναι παθιασμένη, αλλά κρύβει μια ιδιαιτερότητα που στην προκειμένη, έχει να κάνει με τις ανάγκες των Μαξ και Σάρα που χωρίς να είναι ακραίες, δεν είναι συνηθισμένες.

Άλλο ένα πλεονέκτημα του "Ξένου" είναι το πρωταγωνιστικό του δίδυμο. Συγνώμη, Χλόη, μπορεί να είσαι δυναμική και τσαμπουκαλού, αλλά η Σάρα έχει μια μυστηριώδη γοητεία και μια τόσο αντικρουόμενη και αντιφατική φύση που δεν γίνεται να μην σε γοητεύσει. Πολύ απλά, θες να εξερευνήσεις τα άδυτα του μυαλού και της ψυχής της και ν' ανακαλύψεις τι θέλει, τι σκέφτεται, τι ποθεί και τελικά, τι φοβάται, ώστε να μπορέσεις να την κατακτήσεις. Και, συγνώμη, Μπένετ, είσαι απίστευτα ωραίος και σέξι, αλλά ο Μαξ... Θα το θέσω απλά, κι ας μην είναι επαγγελματικό από μέρους μου. Πρώτα απ' όλα, είναι Βρετανός άρα, έχει την πιο σέξι προφορά του πλανήτη. Από 'κει κι έπειτα, έχει τα φετίχ του όμως με έναν ιδιαίτερο τρόπο δεν σε τρομάζουν αλλά αντίθετα, προκαλούν ενδιαφέρον κι έξαψη. Παράλληλα, παρά τη φήμη του, καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή πως δεν είναι ο μαλάκας που πιστεύουν οι περισσότεροι ότι είναι, αλλά ένας άντρας που χωρίς κανένα κυνισμό δηλώνει απερίφραστα πως ναι μεν θέλει να απολαμβάνει, αλλά δεν αποκλείει το συναίσθημα.

Εντάξει, το ξέρω, έχω ξεφύγει από το συνηθισμένο ύφος μου αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Η Σάρα και ο Μαξ φταίνε που με παρέσυραν και δεν κατάφερα να συγκρατηθώ και να διατηρήσω τα προσχήματα. Καλογραμμένο, τολμηρό χωρίς να γίνεται χυδαίο ή πρόστυχο αλλά αντίθετα, άκρως σεξουαλικό και ερωτικό, βαθιά συναισθηματικό χωρίς να γίνεται μελοδραματικό, με δύο εξαιρετκά ενδιαφέροντες πρωταγωνιστές η χημεία των οποίων φωνάζει από μακριά, και με την προσωπικότητα του καθενός από αυτούς να γοητεύει για διαφορετικούς λόγους που θέλουμε να τους μελετήσουμε βήμα προς βήμα και να τους κατανοήσουμε εις βάθος και τελικά, να τους δούμε να παραδίνονται. Όλο αυτό το πάθος σε συνδυασμό με το εξαιρετικό χιούμορ του βιβλίου, τα έξυπνα λογοπαίγνια ανάμεσα στους χαρακτήρες, βασικούς ή μη, και η αγωνία του κινδύνου της σύλληψης και της αποκάλυψης, αλλά και το γεγονός πως η γυναίκα είναι αυτή που πρέπει να ρίξει τις άμυνές της και όχι ο άντρας, που μοιάζει πιο εύκολος στο ν' αποδεχτεί μια σχέση, συνθέτουν ένα βιβλίο κόλαση που δεν γίνεται να μην διαβάσετε.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Christina Lauren
Μεταφραστής: Σαρρή Μυρτώ
Εκδόσεις: Κεστός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
 Έτος Έκδοσης: 2014
Αρ. σελίδων: 344
ISBN: 978-960-461-632-9