O έγκριτος συγγραφέας Τηλέμαχος Κώτσιας τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize for Literature για το βιβλίο του Κώδικας Τιμής που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Κ. Π. Καβάφης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου ένα Κουαρτέτο Εγχόρδων από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου υποδέχτηκε και αποχαιρέτησε το κοινό. Παρών ήταν ο Αμερικανός συγγραφέας Αnthony Marra, που ήρθε από την Καλιφόρνια ειδικά για τη βράβευσή του στην κατηγορία ξένου μυθιστορήματος, όπως και πολλοί άλλοι συγγραφείς.
Το βραβείο στον Τηλέμαχο Κώτσια επέδωσε η αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Πόπη Διαμαντάκου, ενώ το βραβείο στον Αμερικανό συγγραφέα επέδωσε ο κ. Τίμος Τζάννες εκ μέρους της χορηγού εταιρείας Mont Blanc. Για τα μυθιστορήματα μίλησαν οι συγγραφείς Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Χρύσα Σπυροπούλου και Αλέξης Πανσέληνος, με την ιδιότητα του μέλους της κριτικής επιτροπής. Τα βραβεία «The Athens Prize for Literature» θέσπισε το 2006 το λογοτεχνικό περιοδικό (δε)κατα και με χορηγό τη Mont Blanc βρίσκονται στο όγδοο έτος τους. Τα βιβλία τα προτείνουν οι εκδότες και τις λίστες καταρτίζουν πέντε συγγραφείς των δύο επιτροπών.