«Πολίτες με αρχές»: Καλλιεργώντας ηθικές αξίες μέσα από την εκπαίδευση
Ένα εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, γονείς, εμψυχωτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων και όλους όσοι ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια ηθικών αξιών στους αυριανούς πολίτες
Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2014, στις 19.00μ.μ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Η ηθική ακεραιότητα και η παιδαγωγική της έχουν την ιστορία τους. Πώς διδασκόταν η ηθική ακεραιότητα στα παιδιά και τους ενήλικες στο παρελθόν; Έχει νόημα η διδασκαλία της σήμερα; Και αν ναι, τι εργαλεία έχουμε για να τη διδάξουμε; Μια κάπως αυθαίρετη διαδρομή στην «αρχαιολογία» της διδασκαλίας της ηθικής ακεραιότητας που θα μας δώσει αφορμή να συζητήσουμε για το σήμερα.
Στο εργαστήριό μας θα πειραματιστούμε με την αξιοποίηση έργων της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας για την προσέγγιση της ηθικής ακεραιότητας. Πώς από το βιβλίο μεταβαίνουμε στην παιδαγωγική πράξη χωρίς να γινόμαστε κουραστικά και αναχρονιστικά διδακτικοί; Σε αυτό το σύντομο εργαστήριο διερευνούμε, πειραματιζόμαστε με ασκήσεις και δραστηριότητες, αξιολογούμε, καταθέτουμε ιδέες, με παραδείγματα από τα βιβλία Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα και Ντετέκτιβ Βεντουζίνι, Ένα τόσο δα λεκεδάκι της Ελένης Σβορώνου.

Εισηγήτριες: Μαρία Νομικού, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων (British Council), Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός παιδικού βιβλίου των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 7€.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ»). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.