«Αν και διαφορετικοί, ταιριάζουμε!»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 10-13 ετών με θέμα τη διαφορετικότητα, τη φιλία και τη συνεργασία
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στις 19.00μ.μ.
Με αφορμή τη σειρά παιδικών βιβλίων «Ρίκο και Όσκαρ» του Αντρέας Σταϊνχέφελ

Ο Ρίκο είναι ένα παιδί ιδιομορφυΐα. Ο Όσκαρ ένα παιδί ιδιοφυΐα. Οι δυο τους κάνουν εξαιρετική παρέα! Στο σχολείο του Ρίκο χάνονται συνεχώς οι ασημένιες ξύστρες. Και στο σχολείο του Όσκαρ το ίδιο. Μόνο οι ασημένιες, όχι οι άλλες. Ποιος μπορεί να θέλει τόσες ξύστρες; Τι να τις κάνει; Ο Ρίκο και ο Όσκαρ συνεργάζονται για να συλλέξουν «στοιχεία» από τα «σημεία εξαφάνισης»: Ένα πατημένο στραγάλι, ένα κουμπί πουκαμίσου, ένα καπάκι από στιλό, ένα μαύρο φτερό…
Όπως ο Ρίκο, όπως ο Όσκαρ, έτσι κι εγώ, έτσι κι εσύ, έχουμε ιδιαιτερότητες, είμαστε ξεχωριστοί! Έχουμε ευκολίες και δυσκολίες, έχουμε χαρίσματα και αδυναμίες. Όμως μαζί μπορούμε να λύσουμε τα πιο δύσκολα προβλήματα, να εξιχνιάσουμε τα μεγαλύτερα μυστήρια, ακόμα κι αυτό της ασημένιας ξύστρας!
Αξιοποιώντας τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, με παιχνίδι ρόλων, κίνηση, αυτοσχεδιασμό, τα παιδιά γνωρίζουν τον Ρίκο και τον Όσκαρ, και συνεργάζονται για να λύσουν μυστήρια «κανονικά» αλλά και μυστήρια που ταλανίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγός Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της καμπάνιας για τα δικαιώματα του παιδιού που διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Για δηλώσεις συμμετοχής στις παιδικές εκδηλώσεις στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.