Στο σπίτι του, επί της οδού Ζακύνθου στην Κυψέλη, βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ο σπουδαίος 'Έλληνας συγγραφέας, Μένης Κουμανταρέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα το ίδιο βράδυ είχε βγει μαζί με μια ομάδα φίλων του και όταν ένας από αυτούς τον αναζήτησε αργότερα και δεν τον βρήκε, ξέροντας πως εκείνος είχε επιστρέψει στο σπίτι του, ειδοποίησε την αστυνομία. Επίσημο ανακοινωθέν δεν υπάρχει ακόμα όμως, όπως όλα δείχνουν, μάλλον πρόκειται για δολοφονία αφού το σπίτι ήταν αναστατωμένο και το ίδιο το θύμα, θανάσιμα χτυπημένο ενώ φαινόταν να έχει προηγηθεί πάλη.
Ο 83χρονος συγγραφέας κατοικούσε στην Κυψέλη για δεκαετίες ολόκληρες, όμως τον τελευταίο καιρό ζούσε μόνος του, αφού η γυναίκα του, Λίλη, πέθανε πριν από περίπου έναν χρόνο και το ζεύγος, στην διάρκεια του έγγαμου βίου του, δεν απέκτησε παιδιά.
Ο Μένης Κουμανταρέας είχε γεννηθεί το 1931 στην Αθήνα και το 1949 αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών, χωρίς να ακολουθήσει στην πορεία της ζωής του συστηματικές πανεπιστημιακές σπουδές. Το 1961 ξεκίνησε η συνεργασία του με το περιοδικό "Ταχυδρόμος" ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 1962, εκδόθηκε η πρώτη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο, "Τα μηχανάκια". Από το 1982 και μετά ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση.
Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 1967 για το "Αρμένισμα", αλλά και με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 1976 για τη "Βιοτεχνία υαλικών" και το 2002 για το "Δύο φορές Έλληνας". Πληθώρα έργων του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά, έχοντας κυκλοφορήσει σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού.
Επιπλέον, ο Μένης Κουμανταρέας, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, ενώ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Μόλις χθες, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το τελευταίο βιβλίο του σπουδαίου αυτού συγγραφέα με τίτλο, "Ο θησαυρός του χρόνου", το οποίο -δυστυχώς- ο ίδιος δεν πρόλαβε να χαρεί, αλλά που μένει πίσω για όλους τους φανατικούς του αναγνώστες ως ένα ύστατο αντίο.