Durarara!! dj - 99% Probability:
Μια σχέση μίσους που κατέληξε σε σεξ για τους λάθος λόγους -θεωρητικά, πάντα- και η οποία συνεχίζει να υφίσταται χωρίς να ξέρουν οι εμπλεκόμενοι το γιατί ή έστω, χωρίς να είναι σε θέση να το παραδεχθούν. Άλλο ένα dj από την Ica με το αγαπημένο της ζευγάρι να βρίσκεται στο προσκήνιο, αρκετά συμπαθητικό σε σχέση με άλλες δουλειές της. Βέβαια, έχοντας εμμονή με το μίσος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, δεν επιτρέπει και πολύ στα συναισθήματά τους να εκφραστούν ξεκάθαρα και αυτό είναι κάτι που μας ψιλομπερδεύει ως αναγνώστες, παρά που υποθέτουμε που το πάει και τι θέλει να πει. Το σχέδιό της εξακολουθεί να μην είναι τέλειο, αλλά έχει βελτίωση, ενώ οι πιο hot σκηνές είναι πιο καλοδουλεμένες και τολμηρές γεγονός που της δίνει κάποιους πόντους, λόγω είδους.



Durarara!! dj - Daydream Believers:
Το πιο καλό ως σύνολο dj manga της Ica, χωρίς καμία αμφιβολία. Πέραν του ότι υπάρχει μεγάλη ισορροπία στον σχεδιασμό -διατηρώντας τις γραμμές και τα όρια του πρωτότυπου υλικού από το οποίο εμπνεύστηκε-, υπάρχει και αρκετά μεγάλη ισορροπία στο story και στη ροή του, παρά που θεωρητικά είναι λίγο φευγάτο. Τέσσερις χαρακτήρες, λοιπόν, για την Ica, Tsugaru και Psyche, Shizuo και Izaya. Οι δύο γνωστοί, συνήθης ύποπτοι και τα alter ego τους. Ουσιαστικά, υπάρχει μια αλληγορία στο όλο story που προσωπικά απόλαυσα ιδιαίτερα. Είναι το manga εκείνο της δημιουργού που εστιάζει περισσότερο από κάθε άλλο στο συναίσθημα, αλλά και στις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Όπου υπάρχει το καλό, υπάρχει και το κακό. Όπου υπάρχει έχθρα, υπάρχει και αγάπη. Το θέμα είναι αν μπορούμε να παραδεχθούμε. Βέβαια, καμιά φορά, χρειαζόμαστε την σωστή ώθηση, κάτι που θα μας ταρακουνήσει ή θα μας αφυπνίσει. Και απόλαυσα αυτήν την καλά κρυμμένη ευαισθησία.

Durarara!! dj - Hito wa Sore o Shuuchaku to Yobu:
Η Ica έχει μεγάλη αγάπη στο "Durarara!!" -και εξαιρετικά ζωηρή φαντασία, επίσης-, εξού και το συγκεκριμένο manga-anime έχει εμπνεύσει μια σειρά δικά της djs. Το συγκεκριμένο είναι μια προσπάθεια της δημιουργού να μας εξηγήσει μέσα από τα δικά της μάτια, το πως η σχέση ανάμεσα στους Shizuo και Izaya εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο, ξεκινώντας φυσικά από το μίσος του ενός απέναντι στον άλλον και την μεταξύ τους αντιπαλότητα. Προφανώς, θέλει να "πατήσει" πάνω στην θεωρία πως τα μεγαλύτερα μίση κρύβουν πίσω τους τα μεγαλύτερα πάθη, έστω κι αν αυτά -σε περίπτωση που εκφραστούν- προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν πίσω από προφάσεις μίσους, εκδίκησης κι ελέγχου. Δεν λέω, ως ιδέα είναι αρκετά καλή, αλλά θα ήθελα πιο δεμένο το story και λίγο καλύτερο το σχέδιο. Ειδικά ο Izaya, θέλει δουλειά.


Durarara!! dj - The World Is Relatively Simple:
Συμπαθητικό σε σχέδιο και σε story line, το συγκεκριμένο dj της Ica είναι μια προσπάθεια να αποτυπώσει το πως οι Shizuo και Izaya πέρασαν από το στάδιο της έχθρας σε ένα άλλο επίπεδο. Δεν λέω, έχει αρκετό ενδιαφέρον και δεν είναι κακός ο τρόπος που το προσεγγίζει, αλλά έχω την αίσθηση πως σε ορισμένα σημαντικά πράγματα, δεν υπάρχει λογική σύνδεση. Δεδομένου ότι πηγή έμπνευσης αποτελεί μια άλλη σειρά, πρέπει να κρατάς κάποια βασικά στοιχεία των χαρακτήρων. Ναι μεν, αυτό γίνεται, αλλά όχι στον βαθμό που θα έπρεπε και ίσως, όταν γίνεται, να είναι με λίγο πιο επιτηδευμένο τρόπο απ' όσο θα έπρεπε. Παρ' όλα ταύτα, είναι από τις συμπαθητικές δουλειές της, που διαβάζεις εξαιρετικά ευχάριστα, αν και θα ήθελα λίγο λιγότερο κείμενο, ειδικά με την εμπλοκή τόσων άλλων χαρακτήρων, αφού δεν κάνει focus στους πρωταγωνιστές, αλλά στους γύρω τους.

Durarara!! dj - Don't Touch Me:
Μεγέθους 21 σελίδων, το συγκεκριμένο fanmade manga, είναι από τις καλύτερες σχεδιαστικά δουλειές της Ica. Όσον αφορά τους χαρακτήρες, ως συμπεριφορά και τρόπος σκέψης, πλησιάζουν πάρα πολύ την πρωτότυπη πηγή, ωστόσο, η ίδια η ιστορία έχει αρκετά θεματάκια. Ναι μεν αντιλαμβάνομαι ποιο είναι το point της δημιουργού και ότι θέλει να μιλήσει για τον έλεγχο στις σχέσεις και του ότι πρέπει να καθορίζουμε τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και τα θέλω μας, σεβόμενοι το άλλο μας μισό, αλλά αυτό δεν γίνεται με απόλυτα ξεκάθαρο και κατανοητό τρόπο. Ίσως, αν υπήρχαν μερικές ακόμα σελίδες, τα πράγματα να ήταν πιο ξεκάθαρα και έτσι, το σύνολο του manga, να μπορούσε να είναι πιο ικανοποιητικό για τον αναγνώστη.

Durarara!! dj - Gohoushi desu ka, Iie Gohoubi desu:
Πραγματικά, δεν έχω λόγια! Είναι από τις φορές εκείνες που θέλω να προσπαθήσω να είμαι ευγενική, αλλά μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Dj manga του "Durarara" από την Ica το οποίο ήταν τόσο... μπερδεμένο και δίχως νόημα, που αναγκάστηκα να μπω να ψάξω την λίστα με όλα τα djs που έχει κάνει, θέλοντας να διαπιστώσω αν είναι από τα πρώτα της. Εμ, δεν είναι και αυτό είναι που με κάνει να απορώ ακόμα πιο πολύ πως γίνεται να είναι χειρότερο, τόσο σχεδιαστικά, όσο και ως προς το story του. Απλά, δεν έχει καμία λογική και δεν βγάζει νόημα. Ο έρημος ο Izaya είναι πιο κακοποιημένος από ποτέ -στα δικά της χεράκια, τουλάχιστον-, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι το ίδιο το story. Αντιλαμβάνομαι που ήθελε να το πάει, εκτιμώ την φαντασία και τον ενθουσιασμό της, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη απέτυχε να αποδώσει αυτό που ήθελε, όπως το ήθελε. Ίσως θα έπρεπε να παραμείνει σε πιο κλασσικά concept.

Durarara!! dj - Ichigo Milk to Keitai Denwa:
Μπορεί το συγκεκριμένο να είναι από τα μικρότερα doujinshi της Ica, μόλις 16 σελίδες -γνωστό και ως "Strawberry Milk and Cell Phones"-, ωστόσο ίσως και να είναι το αγαπημένο μου. Χωρίς να έχει καθόλου σεξουαλικές σκηνές, εστιάζει καθαρά στο συναίσθημα και στην επαφή των δύο χαρακτήρων, Shizuo και Izaya, τοποθετώντας τους σε ένα αρκετά διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Πολύ καλό το σχέδιο, έχοντας δώσει έμφαση και προσοχή στις λεπτές εκείνες γραμμές που προσδίδουν ρεαλισμό στην σχεδιαστική απεικόνιση της ιστορίας και παράλληλα, αποπνέουν έναν ερωτισμό που δεν έχει να κάνει με την ένταση μιας ερωτικής επαφής και σύνδεσης ή τουλάχιστον, δεν είναι μόνο αυτό. Σε συνδυασμό με το χιουμοράκι του, επ' αφορμή της ζήλιας, είναι ένα πολυαγαπημένο dj που ξεχωρίζει μέσα στην καρδιά μου, με δύο χαρακτήρες που πάντα απολαμβάνω να βλέπω μαζί.

Durarara!! dj - Asleep or Awake:
Δημιουργία της Ica, 26 σελίδων, το "Asleep or Awake" είναι το πιο πρόσφατο doushinji manga της. Οι χαρακτήρες της, αν και βασιμένοι στους Shizuo και Izaya του "Durarara!!" εξακολουθούν στο οπτικό κομμάτι της ομοιότητας να έχουν αρκετές διαφορές, ωστόσο, παραμένουν αναγνωρίσιμοι. Εκτός αυτού, οφείλω να ομολογήσω πως το σχέδιο είναι πολύ καθαρό, καλοδουλεμένο, με ξεκάθαρες γραμμές και έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες. Ως υπόθεση, τώρα, δεν είναι από τα αγαπημένα δικά της manga, αλλά παρ' όλα ταύτα έχει χαρακτήρα ενώ οι πρωταγωνιστές έχουν προσωπικότητα και αυτό είναι κάτι που δεν κρύβεται, ούτε χρειάζεται η δημιουργός να προσπαθήσει για να το αναδείξει. Αξιοποιώντας τα βασικά χαρακτηριστικά των ηρώων από την σειρά στην οποία πρωταγωνιστούν στην πραγματικότητα κι εξελίσσοντάς τα μέσα σε μια αδιευκρίνιστη και παράξενη σχέση, προσφέρει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα που χαίρεσαι να διαβάζεις.