"Κρυσταλλοχώρα" της Θεοδώρας Μαρία Φώτου

Ο Αντώνης και η Μαρίνα είναι δύο αδέρφια που μένουν κοντά σε ένα λιβάδι μαζί με τους γονείς τους. Μια μέρα καθώς παίζουν στο λιβάδι, ανακαλύπτουν ένα μαγικό κουτί. Σε ποιες περιπέτειες θα τους οδηγήσει το κουτί; Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να γυρίσουν στο σπίτι τους ασφαλή;












"Το κοριτσάκι με το φιόγκο" της Όλγας Γκίκα – Παναγιώτου

Η Λένια δεν ήταν και τόσο φανατικά επιμελής μαθήτρια.
Τα ήθελε όλα. Και να διαβάζει για να είναι καλή στο σχολείο… αλλά και να έχει ελεύθερο χρόνο για να παίζει στον υπολογιστή της.
Είχε ό,τι ζητήσει απ’ τους γονείς της. Όταν τα αποκτούσε, ήθελε κι άλλα… κι άλλα..
Τι ήταν αυτό που της έλειπε και δεν ευχαριστιόταν με τίποτα;
Αυτό έψαχνε κατά βάθος η Λένια στην παιδική της ψυχή… Αυτό το κάτι που θα της ξυπνούσε το ενδιαφέρον για πρόοδο και δημιουργία. Αυτό που θα την έκανε να χαίρεται τα απλά πράγματα, να δίνει και να παίρνει αγάπη, χωρίς αντάλλαγμα.
Θα τα βρει άραγε με το ταξίδι της μέσα στο χρόνο;
Το «Κοριτσάκι με το φιόγκο» είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Μια απίθανη ιστορία που θα συναρπάσει αγόρια και κορίτσια!

"Ο Πέτρος, η Κατερίνα και η μελισσοπαρέα τους" του Δημήτρη Καρακούση

Καλοκαίρι, και ο Πέτρος με την αδερφή του την Κατερίνα κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο χωριό του παππού τους. Ξαφνικά, και ενώ όλα κυλούν ήσυχα, ένα τυχαίο συμβάν με μια μέλισσα θα γίνει η αιτία τα δυο παιδιά να μπλέξουν σε μια όμορφη περιπέτεια που θα έχει ως αποτέλεσμα να βιώσουν από κοντά τον όμορφο κόσμο των μελισσών. Θα μπορέσουν όμως τα δυο παιδιά να βοηθήσουν τις μέλισσες στον μεγάλο κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν, αφού αυτός μπορεί να φέρει και την καταστροφή τους;







"Βγάλε ένα φύλλο…: Ανθολογία ερωτικού μικροδιηγήματος" - Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

Viéndolo lerdo para el arranque, Eva se animó: “Juguemos a la maestra. Alumno Adán, ¡saque una hoja!” Carolina Fernández (ARGENTINA)
Βλέποντάς τον σκράπα στα προκαταρκτικά, η Εύα το πήρε πάνω της: «Παίζουμε τη δασκάλα. Μαθητή Αδάμ, βγάλε ένα φύλλο!» Καρολίνα Φερνάντες (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
42 διηγηματογράφοι από την Ισπανία και την ισπανόφωνη Λατινική Αμερική συνθέτουν με 42 μικροϊστορίες μια αιρετική, τρυφερή και ευφάνταστη ματιά πάνω στον έρωτα, τον ερωτισμό και τις ερωτικές παρεκκλίσεις. Στην Ανθολογία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μικροδιηγήματα των Μάριο Μπενεντέτι, Αδόλφο Μπιόι Κασάρες, Χουάν Πέδρο Απαρίθιο, Χαβιέρ Τομέο, Βισέντε Ουιδόμπρο, Άνχελ Ολγόσο, Αντρές Νέουμαν, Γκιγέρμο Καμπρέρα Ινφάντε και Χουάν Εδουάρδο Θούνιγα.