Ο κουκλοθίασος REDICOLO παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου με γιγαντόκουκλες Ο κύκλος με την κούκλα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 01 Φεβρουαρίου στις 12.00μ.μ.

Πρόκειται για μία παράσταση με γιγαντόκουκλες που έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, θέατρα και πλατείες ανά την Ελλάδα, ενώ ταξιδεύει και σε σχολεία. Το κείμενο είναι βασισμένο στην "Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας" του ισπανού συγγραφέα Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον "Κύκλο με την κιμωλία".

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ: Παραστάσεις θα γίνουν στη Λάρισα το Σάββατο 07 και Κυριακή 08 Φεβρουαρίου στις 18.00μμ στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ στο Μύλο του Παππά και στην Κοζάνη την Κυριακή 08 Μαρτίου στις 12.00μ.μ. και στις 18.00μ.μ. στο Θεατροδρόμιο, Αγίας Παρασκευής 14. Γενική είσοδος: 5€. Κρατήσεις θέσεων: 2315313035 και 6944252564


Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η παράσταση ταξιδεύει όλη τη χρονιά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης προγραμματίζεται περιοδεία σε σχολεία της Θεσσαλίας (αρχές Φλεβάρη) και της Δυτικής Μακεδονίας (αρχές Μαρτίου). Κρατήσεις για σχολεία: 2310425097 και 6976055790.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Η Λολίτα, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που όλα τα έχει και δεν τα εκτιμάει, πετάει την παλιά της κούκλα αφού την έχει καταστρέψει. Η Πάκα, η μικρή παραδουλεύτρα που εργάζεται στο πλούσιο σπίτι την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη και με την βοήθεια του φίλου της του τσαγκάρη. Όταν η Λολίτα την διεκδικεί ξανά, τίθεται το ερώτημα σε ποια από τις δύο ανήκει η κούκλα. Τα παιδιά καλούνται να πουν τη γνώμη τους και να προβληματιστούν για το τί θα ήταν δίκαιο. Ως δικαστής εμφανίζεται ο παλιατζής που βάζει την κούκλα σε έναν κύκλο: "Μόνο η αληθινή μητέρα θα έχει τη δύναμη και τη σβελτάδα, την κούκλα έξω να τραβήξει". Όμως όποια νοιάζεται πραγματικά την κούκλα, δε θα μπορούσε να την τραβήξει δυνατά με κίνδυνο να τη χαλάσει...

Σχεδιασμός - κατασκευή κουκλών: κουκλοθίασος redicolo
Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε
Σκηνοθεσία, Μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Μπαλονού, Πάκα, Πορτιέρης: Δέσποινα Καλπενίδου
Μουσικός, Λολίτα, Τσαγκάρης, Παλιατζής: Γιάννης Μόμτσιος
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου, Ελευθερία Καλπενίδου

Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου

Trailer: Γιάννης Μόμτσιος

Παραγωγή: κουκλοθίασος redicolo
Διάρκεια παράστασης: 40'
Ηλικίες: 3+


Η παράσταση συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς, στην Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου στην Αθήνα, στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, στην Παραθινούπολη, στο εκθεσιακό φεστιβάλ Τεχνότοπος, στην Ονειρούπολη Δράμας, στην Αστερούπολη Πλατέος, στο Χριστουγεννιάτικο Όνειρο Ελευθερούπολης, στην Παραμυθούπολη Γιαννιτσών και στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους. Παρουσιάστηκε επίσης σε σχολεία και θέατρα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κοζάνη, Κιλκίς, Ελευθερούπολη, Βέροια, Καστοριά, Ρόδο, Χαλκιδική κ.α.