Ένας άνδρας ηλικίας 25 ετών, με καταγωγή από Ρουμανία, συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με την κατηγορία της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, που στις 06 Δεκεμβρίου 2014 βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου 3, στην Κυψέλη. Αποτύπωμα του συλληφθέντος βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, το διαμέρισμα του αποθανόντα Κουμανταρέα, καθώς κι ενός άλλου άντρα, 29 ετών, επίσης με καταγωγή από τη Ρουμανία, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρώτο. 
Ο εντοπισμός και η σύλληψη του νεαρού Ρουμάνου έγινε σε πλατεία της Αθήνας. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε το έγκλημά του, αν και ισχυρίστηκε πως ο θάνατος του Μένη Κουμανταρέα οφείλεται σε ατύχημα και όχι σε προμελετημένη πράξη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ίδιος και ο άτυχος συγγραφέας γνωρίζονταν εδώ και μία δεκαετία, από τα εφηβικά του χρόνια, και πως διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Το βράδυ του θανάτου του Κουμανταρέα, μαζί με τον 29χρονο φίλο του, πήγαν στο σπίτι του θύματος για να ζητήσουν χρήματα κι όταν εκείνος τους είπε πως δεν είχε τον έσπρωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει, να χτυπήσει και τελικά να πεθάνει. 
Παρά τους ισχυρισμούς του δράστη η αστυνομία δεν μοιάζει πεπεισμένη πως το περιστατικό οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε προμελετημένη ληστεία η οποία και δεν εξελίχθηκε ομαλά. Άλλωστε, όπως είχε προκύψει από τη νεκροψία, ένα μήνα νωρίτερα, το θύμα είχε δώσει μάχη με τους δράστες, γεγονός που μαρτυρούσαν τα σημάδια στο σώμα του, ενώ ο θάνατός του είχε επέλθει από στραγγαλισμό με γυμνά χέρια.