Μετά τον Πλούτο του Αριστοφάνη, ο θίασος Καρουζέλ του Θωμά Πανδή παρουσιάζει, στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη, την παράσταση Ειρήνη, ακόμη ένα έργο του Αριστοφάνη για τους μικρούς τους φίλους.

Η παράσταση "Ειρήνη" του Αριστοφάνη έχει διασκευαστεί ειδικά για παιδιά όλων των ηλικιών με χαρακτήρα μουσικοχορευτικό και διαδραστικό – συμμετοχικό και που βρίσκουν αξιοσημείωτη ανταπόκριση από σχολεία, σταθμούς και Δήμους.

Ειρήνη

Πώς μπορείς να πετάξεις στον ουρανό; Με αεροπλάνο… με ελικόπτερο… με διαστημόπλοιο και με τον… Λευτέρη!!! Ποιος είναι ο Λευτέρης; Ένα μεγάλο σκαθάρι. Με την βοήθειά του ο αγρότης Τρυγαίος θα ανέβει στον ουρανό για να συναντήσει τον Θεό. Εκείνος όμως έχει φύγει μακριά και πίσω του έχει αφήσει τον χαζούλη Ερμή! Ο Πόλεμος αρπάζοντας την ευκαιρία φυλακίζει την Ειρήνη μέσα σ’ ένα βαθύ πηγάδι. Μόνο ο Τρυγαίος με την βοήθεια των παιδιών μπορεί να την σώσει…

Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον ουρανό και στην χώρα των μύθων. Μια κωμική διασκευή της ‘’Ειρήνης’’ του Αριστοφάνη για όλα τα παιδάκια με πολλά πρωτότυπα τραγούδια αλλά και διασκευές γνωστών παιδικών τραγουδιών. Τα παιδάκια συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση τραγουδώντας και χορεύοντας αλλά βοηθώντας και τον Τρυγαίο να ελευθερώσει την Ειρήνη.

Τα διδακτικά και πανανθρώπινα μηνύματα του σημαντικού αυτού έργου του Αριστοφάνη παρουσιάζονται με διασκεδαστικό τρόπο στα παιδάκια που έμπρακτα μαθαίνουν πως η ειρήνη, το σπουδαιότερο αγαθό, κερδίζεται με συνεργασία και αγάπη!

Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Κάλβος σκηνοθετεί με κέφι τους Θωμά Πανδή (Τρυγαίος), Μάριον Τσιτσέκα (Μητέρα, Ερμής, Οπλοπώλης), Λία Βουλγαρίδου (Κόρη, Πόλεμος, Ειρήνη, Κρητικός), την μουσική υπογράφει ο Χρήστος Γαλίτης ενώ η διασκευή έγινε από την Αλεξάνδρα Βουτζουράκη. Σκηνικά και κουστούμια των F&F.                                    

Η ηχογράφηση έγινε στα studio της Αθηναϊκής Σκηνής.

Μετά τις παραστάσεις προαιρετικά διενεργείται παιδικό θεατρικό εργαστήρι – δημιουργική απασχόληση – θεατρικό παιχνίδι.

Τοποθεσία: Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, Τζιραίων 13, Αθήνα, Ακρόπολη

Ημερομηνία: Κάθε Κυριακή στις 12.00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 8€ (για τα παιδιά), 6€ (για τους ενήλικες)

Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ.: 210-9222300