Η Αριστέα Κοντραφούρη σε συνεργασία με το Νήμα μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» ετοιμάζει μια ακόμη πρωτότυπη πρόταση θεατρική.

Από την 1η Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 17:00μ.μ. θα φιλοξενούνται στο χώρο του Νήματος γονείς και παιδιά για να σκηνοθετήσουν όλοι μαζί την παράσταση «Ο Τομ Τιριτομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο» του Χρήστου Μπουλώτη.

Mια πολιτεία χωρισμένη στα δύο, η Έλκα και Ζίνη… Ένα γεφύρι γκρεμισμένο στα δύο… Ποια είναι η τύχη της πολιτείας; «Ελάτε να φτιάξουμε την παράσταση!». Πώς ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας; Πώς τα παιδιά φαντάζονται τον ΤΙΡΙΤΟΜ; Τελικά θα αποφασίσουν να ξαναχτίσουν το γεφύρι με τις εφτά καμάρες και με ποιον τρόπο;

Σακούλες ζωντανεύουν στο παιχνίδι και γίνονται κομμάτι της ιστορίας μιας και η φιλοσοφία της παράστασης είναι: «Mέσα από μια καταστροφή βγαίνει η ελπίδα δυνατή»
 

Ένα εργαστήρι έκπληξη με πολλά τραγούδια βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη! Μια ιστορία που δίνει ερεθίσματα σε παιδιά και γονείς να επεξεργαστούν το νόημα της αγάπης και της συνεργασίας! Ένα μικρό αγόρι αποφασίζει να ενώσει την πολιτεία του με την απέναντι πολιτεία.. Ενώ παλιά οι δυο πολιτείες ήταν ενωμένες και αγαπημένες ξαφνικά χωρίστηκαν από τους κατοίκους τους για μιαν ‘’ασήμαντη αφορμή’’..Ποια μπορεί να είναι η αφορμή όμως για παιδιά και γονείς;
 

Με φόντο το υπέροχο σκηνικό και δημιουργώντας από κοινού πάνω στο προσχέδιο της παράστασης που θα παιχτεί στο θέατρο την επόμενη χρονιά τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν την τελική μορφή της παράστασης μέσα από τη δική τους προσωπική κατάθεση.


Άλλωστε ο Τιριτόμ θα είναι πάντα κάποιος από αυτά… Από τα εργαστήρια αυτά θα επιλεγούν τα παιδιά που του χρόνου θα παίξουν τους βασικούς ρόλους του παραμυθιού στο θέατρο. Στη παράσταση που θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά κάθε φορά θα παίζει ένα διαφορετικό παιδί τον Τομ Τιριτομ και τη Μαρία μαζί με την δημιουργό και τις κούκλες. Θα πρέπει να γίνεται κράτηση θέσης γιατί ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Σύλληψη, Σκηνοθεσία , δραματουργική επεξεργασία-στίχοι, ερμηνεία: Aριστέα Κοντραφούρη

Συντονισμός εργαστηρίων: Αριστέα Κοντραφούρη, Λαμπρινή Κουβαρά, Γιάννης Πίμπας

Κατασκευή κούκλας: Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλας Καποκάκη

Χορογραφία-κινησιολογία: Αγγελική Μουτσοπούλου
Μουσική σύνθεση: Μανώλης Σπανός
Kατασκευή σκηνικών: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες: Στέλιος Αγγελίδης

Στη φωτογραφία του φυλλαδίου Τομ ο Ορέστης Καραγιωργάκης